Maskeradmask

En maskeradmask i latex tillåter någon att helt och fullt förändra sitt utseende, så att hon eller han kan se ut som till exempel ett troll eller en häxa med riktigt stora och fula vårtor. Men masker kan tillverkas och se ut på många varierade sätt.

Masker associeras i vårt samhälle kanske främst med maskerade brottslingar, teatermasker och operamasker. Världen runt finns det också exempel på ritualer där man använder religiösa masker. Men vad masker i dag främst används till är maskeradkläder och liknande utklädning. Klassiska banditmasker har alltid varit vanliga bland barn som lekt tjuv och polis och liknande lekar. Och att ta en vanlig näsduk, och knyta en klassisk cowboy-mask har väl de flesta gjort.

Våra tips på maskeradmasker online

Vi har letat upp maskeradmasker som går att beställa och köpa på nätet. Här hittar du bland annat pappmasker, gummimasker och djurmasker. En del som täcker hela ansiktet och andra som bara döljer delar av det. Låt dig inspireras och vill du köpa en mask, klickar du dig vidare till butiken som säljer den.

Populärt inom maskeradmask

 • Ögonmask Filigree Svart - One size

  Ögonmask Filigree Svart - One size
  En mask är något som man ofta kopplar till maskerader. Just denna ögonmask är riktigt trevlig i sin dekorativa design och gör sig perfekt för maskerader och halloweenfester.?
 • Colombina Svart Ögonmask - One size

  Colombina Svart Ögonmask - One size
  Ska du gå på maskerad och känner för att du vill vara lite extra elegant? Eller känner du bara för att vara elegant till fest, maskerad eller inte? Då är den?
 • Chomp Clown Mask - One size

  Chomp Clown Mask - One size
  Väldetaljerad, snygg, häftig och alldeles fruktansvärd latexmask i form av en skrattande clown! Uch fy och blä, hur skall man någonsin kunna se sig själv i spegeln efter?
 • Svart Ansiktsmask med Fjäder

  Svart Ansiktsmask med Fjäder
  En elegant balfest kräver en elegant mask att täcka för dina ögon. Nu fattas bara en urläcker klänning att bära till, ett par röda läppar och sen är du?

Fler tips på maskeradmask

 • Fatface Nipple Mask

  Fatface Nipple Mask
  Den här förvuxna jättebebisen är inte bara skitsur, den har också fått ett lite annorlunda ansiktsdrag i form bröstvårdsprydda kinder. Om det är en fördel?
 • Gasmask Grå

  Gasmask Grå
  Skydda dina andningsvägar mot giftiga gaser och skadliga partiklar som svävar runt i luften med hjälp av den här gasmasken! När du ändå har den på dig så?
 • Spöklig Tjej med Hår Latexmask

  Spöklig Tjej med Hår Latexmask
  Här har du den perfekta accessoaren för att skapa en otäck och minnesvärd utklädnad till Halloween, maskerad eller fest med skräcktema-festen! Denna mask kommer att förvandla dig till en skräckinjagande?
 • Drake Halvmask - One size

  Drake Halvmask - One size
  De mytiska drakarna är respektingivande och häftiga. Precis som denna masken, ett klockrent val för dig som inte vet hur du ska klä ut dig om det är dags för maskerad eller?
 • Stor Clownklubba i Plast

  Stor Clownklubba i Plast
  Om ditt baseballträ skulle råka gå sönder under din bärsärkagång, behöver du nåt mer lämpligt slagdon som back-up. Som denna jätteklubba till exempel!Stor Clownklubba i Plast är en stor klubba?
 • Rutten Zombie/Häxa Halvmask med Hår - One size

  Rutten Zombie/Häxa Halvmask med Hår - One size
  En riktigt ohygglig halloweenmask med många möjligheter!Med denna otäcka latexmask kan du välja vilken karaktär du ska gestalta alldeles innan du drar iväg på halloweenfesten. Hejdå beslutsångesten!?
 • Grön Clownperuk med Flint

  Grön Clownperuk med Flint
  Den här clownen må inte ha mycket hår, men det lilla hår han har är precis lika grönt som man förväntar sig att en clown ska ha! Perfekt frippa på maskerad, cirkus och halloweenfester! Grön?
 • Monsterhänder Prop

  Monsterhänder Prop
  Sätt fast dessa otäcka monsterhänder på köksbänken eller någonting snarlikt och skapa känslan av att ett monster hänger där bakom och försöker ta sig upp. Denna halloweendekoration är superenkel?
 • Halloween Döskalle Mask - One size

  Halloween Döskalle Mask - One size
  Ge dig själv en något magrare look denna halloween med en ruskig halloweenmask! Med rörlig käke blir du en riktig glappkäft till benrangel och kan skrämmas med lätthet! Halloween Döskalle Mask?
 • Elak Clown Peruk med Flint - One size

  Elak Clown Peruk med Flint - One size
  Varför lägga ned onödig tid på att färga håret och styla det hela kvällen när du istället bara kan ta på dig denna lämpliga peruk på skallen??
 • Läskig Clownmask - One size

  Läskig Clownmask - One size
  Skrämmande skumgummi clownmask med vidhängande rött lockigt hår. Masken täcker hela huvudet från under hakan och bak till nacken. Den har svart nät för ögonen så att det ser ut som att clownen?
 • Ghostface Zombie Mask

  Ghostface Zombie Mask
  Det här spöket måste ha sett något helt otroligt som fått han att tappa hakan i marken sekunden innan hans död. Nu kan du ta med hans kvarlevor på en hejdundrande halloweenfest och skrämma slag?
 • Röda Gigantiska Clownglasögon

  Röda Gigantiska Clownglasögon
  Hela poängen med att klä ut sig till en clown är att se så fånig ut som möjligt, och det fixar dessa gigantiska clownbrillor galant! Ha dem till din pajasdräkt eller?
 • Läskigt Ansikte med Kors Mask Brun

  Läskigt Ansikte med Kors Mask Brun
  Vem gömmer sig bakom den här masken? Är det kanske din tur i år att sprida skräck och fasa över gator och torg i halloweennatten? Komplettera med din kusligaste outfit och ge dig ut i natten för?
 • Svart Plague Mask - One size

  Svart Plague Mask - One size
  Kom utklädd till en Plague-doktor med hjälp av denna realistiska och läskiga halloweenmask! Masken är tillverkad i högsta kvalitetslatex och sitter som ett smäck över ansiktet. Matcha gärna med?
 • Halvmask - Vit

  Halvmask - Vit
  En halv ansiktsmask i vuxenstorlek. Ansiktsmasken fästes med ett svart gummiband runt huvudet. Finns i fyra olika färger: Svart, vit, silver och guld. One size (Vuxenstorlek).
 • Svart Läskig Mask - One size

  Svart Läskig Mask - One size
  Ibland när det är svårt och veta vad man ska klä ut sig till finns det såklart alltid perfekta alternativ! En svart enkel mask som döljer ditt ansikte, ingen kommer veta?
 • Clownflint med Rött hår - One size

  Clownflint med Rött hår - One size
  Om du vill få till en riktig clownfrisyr behöver du inte raka toppen av skallen och färga det kvarvarande håret rött och krångla. Skaffa dig istället denna lämpliga clownperuk så får du en flint?
 • Vit Blodig Mask - One size

  Vit Blodig Mask - One size
  Klä ut dig till en blodig och ondskefull psykopat i denna hemska ansiktsmask och skräm slag på alla du möter. Masken passar perfekt när du ska gå på en halloweenfest eller om du ska klä ut dig?
 • Ghoulish Harwitch Mask

  Ghoulish Harwitch Mask
  Häften kråka, hälften man! Den här ohyggliga besten flaxade precis in på halloweenfesten för att skapa oreda. Med elakartad näbb och onda ögon är det här en perfekt mask att skrämmas med i halloweentider!Ghoulish?
 • Clownnäsor Röda - 6-pack

  Clownnäsor Röda - 6-pack
  Den klassiska clownnäsan!Runda, röda clownnäsor i plast som fästes med elastiskt band bakom huvudet. Tillbehöret som är ett måste till pajasdräkten eller varför inte dela ut dem till gästerna?
 • Batman Baby Maskeraddräkt - 18-24 månader

  Batman Baby Maskeraddräkt - 18-24 månader
  Nananananana Baby Bat! Förvandla din lilla skatt till hjälten av Gotham City med den här übergulliga dräkten. Ge din bebis chansen att rädda staden (eller i alla fall nappen) med denna underbara?
 • Yoda Mask Latex - One size

  Yoda Mask Latex - One size
  Skaffa en yodamask till nästa maskeradparty och gå runt och svamla en massa orimliga och rimliga grejer om vart annat. Skulle du få lite för mycket innanför västen och andra uppfattar dig som osammanhängande?
 • Hängande Skakande Clown Prop

  Hängande Skakande Clown Prop
  Erkänn att du inte kan låta bli att le när tanken slår dig hur oerhört rädd man skulle bli om man råka stöta på den här clownen i ett mörkt rum. Inte nog med att det är en läskig clown - den?
 • Halvmask - Svart

  Halvmask - Svart
  En halv ansiktsmask i vuxenstorlek. Ansiktsmasken fästes med ett svart gummiband runt huvudet. Finns i fyra olika färger: Svart, vit, silver och guld. One size (Vuxenstorlek).
 • Ögonmask Silver Dam

  Ögonmask Silver Dam
  En elegant silverfärgad mask sätter du över ögonen när du vill göra en dramatisk entré på festen. Vem döljer sig bakom masken? De andra gästerna kommer?
 • Animerad Clown med Ljud & Ljus Prop

  Animerad Clown med Ljud & Ljus Prop
  Finns det något läskigare än onda clowner? Den här skräckinjagande typen har rymt från cirkustältet för att invadera din halloweenfest - och nu sitter han och skrockar mitt i lokalen! Obehagligt?
 • Svart Mask - One size

  Svart Mask - One size
  Svart mask låter inte särskilt mycket för världen, men enkelt är bra som man brukar säga!Svart Mask är en snygg mask i plast som får dig att se riktigt mystisk?
 • Ghost Face USA Mask

  Ghost Face USA Mask
  The land of the free and the home of the DEAD! Den här gamla patrioten har onda avsikter vad det verkar. Med USA-målad mördarmask är han redo att ge sig ut i natten och skapa oreda under alla helgons?
 • Hårig Varulv Mask - One size

  Hårig Varulv Mask - One size
  Klockan slår 00:00, vad sker? Du hör någon som ylar i natten och kläderna som helt plötsligt inte passar! Vare sig det är för Halloween, maskeradpartyt eller bara för att skapa en minnesvärd stund,?
 • Alien Latexmask - One size

  Alien Latexmask - One size
  Det var en gång en skitful skäckvarelse från yttre rymden som ledsnade på att hans föräldrar alltid tjatade på att han skulle göra si, och göra så, och bete sig på ett visst sätt. Dumheterna?
 • Fredagen den 13:e Hockeymask - One size

  Fredagen den 13:e Hockeymask - One size
  Alla som har sett filmen vet vad det innebär när någon bär en sån här hockeymask... Att massmördaren Jason Voorhees är tillbaka!Fredagen den 13:e Hockeymask består av en gul hockeymask i sliten?
 • Djävul Plastmask - One size

  Djävul Plastmask - One size
  Welcome to hell! Möt dina vänner i helvetets eldar iklädd den här röda djävulsmasken som garanterat kommer få alla att darra av rädsla. Sedan rostar du seras syndiga själar över öppen eld! Mask?
 • Scare Mask - One size

  Scare Mask - One size
  Årets mörkaste helg närmar sig. Är du redo för halloween? Den här ansiktsmasken passar perfekt att sätta på sig under halloween. Visst är det konstigt att en mask med en glad mun kan vara så?
 • Elak Bebis Plastmask - One size

  Elak Bebis Plastmask - One size
  Den här bebisen är hungrig, nyvaken och har blöjan proppfull. Inte konstigt att humöret sviktar! Skräm dina nyblivna föräldrar till kompisar med den här mardrömmen till unge! Mask Elak Bebis?
 • Ghoulish Alien Ritcher Mask

  Ghoulish Alien Ritcher Mask
  Blipp, blopp, blap blap. Den här märkliga varelsen verkar vara från en annan planet, det är ju helt omöjligt att förstå vad den säger. Och vad är grejen med ögonen? Sitter de inte lite väl långt?
 • Vampyrmask - One size

  Vampyrmask - One size
  Är du redo att klockan ska slå 00:00? Förvandla dig till en blodsugande vampyr och du kommer garanterat att sätta skräck i gästerna på festen! Match med ett par vampyriga kläder och festen kan?
 • Zombie Nunna Latexmask

  Zombie Nunna Latexmask
  Masken som kommer få de allra modigaste av själar att darra av skräck. Denna skrämmande kreation förenar den heliga och det hemska i en fasansfull symbios. Vågar du prova?Zombie Nunna Latexmask är?
 • 80-tals Panter Diadem & Ögonmask

  80-tals Panter Diadem & Ögonmask
  Under 80-talet skulle man ha mycket av allt. Det var stort tuperat hår, häftiga accessoarer, stora axelvaddar och självklart var det mesta i starka neonfärger. Här får du?
 • Ghostface Chrome Mask

  Ghostface Chrome Mask
  Smyg omkring på gator och torg som en extra piffig version av Ghostface! Den här tuffa halloweenmasken får dig att se ut precis som den kända mördaren, fast med en silverblänkande finish.Ghostface?
 • Gungande Clown Animerad Prop

  Gungande Clown Animerad Prop
  Om du planerat att bjuda över vännerna till ditt hemsökta hus till halloween, ja då kommer denna gungande clown-dekoration gå hem alla dagar i veckan! Med sina lysande ögon?
 • Batman Masker i Papp - 8-pack

  Batman Masker i Papp - 8-pack
  Är du i färd med att anordna fest eller ett barnkalas med Batman-tema? En rolig idé är att förse gästerna med Batman-masker när de anländer till festlokalen. Den?
 • Venetiansk Halvmask Vit - One size

  Venetiansk Halvmask Vit - One size
  Klä ut dig till Fantomen på Operan på nästa maskerad! Det är vida känt att den klassiska halvmasken hör hemma på operan och teatern, så det är?
 • Kaninmask Svart - One size

  Kaninmask Svart - One size
  Klä ut dig till en fluffig kanin på nästa maskeradfest! Med långa öron och extra vass hörsel kommer du kunna höra nästan allt skvaller i hela rummet, samtidigt som som du blir festens sötaste?
 • LED Mask Red Eyes - One Size

  LED Mask Red Eyes - One Size
  Det absolut sista du vill se titta fram i mörkret är precis vad du borde klä ut dig till! Använd den här fruktansvärda masken för att skrämma slag på nära?
 • Hängande Monsterhuvud Prop

  Hängande Monsterhuvud Prop
  Den här stackaren har tydligen tappat kroppen och hängt upp sig själv på snören. Gör det bästa av situationen och använd honom som dekoration på din halloweenfest!Hängande Monsterhuvud Prop är?
 • Panda Halvmask

  Panda Halvmask
  Är det dags för maskeradfest med tema djungeldjur? Pandor är väl ändå en av dom sötare djuren i djungeln! Kombinera enkelt med svarta och vita kläder för en?
 • Ögonmask Silver - One size

  Ögonmask Silver - One size
  Vill du se sådär mystisk ut på maskeradfesten och köpa dig en lämplig mask, men vill samtidigt kunna äta och dricka helt obehindrat är denna kanonsnygga ögonmask ett givet val!Ögonmask Silver?
 • Squid Game Triangle LED Mask

  Squid Game Triangle LED Mask
  När det är dags att leka lekar på maskeradfesten kommer alla veta vem det är som bestämmer reglerna, du har väl sett den omtalade filmen Squid Game? Om inte, se den! Detta är en läskig mask som?
 • Jigsaw Mask i Plast - One size

  Jigsaw Mask i Plast - One size
  Förvandla dig till den där dumbomen Jigsawdockan från skräckfilmerna Saw i ett nafs med denna autentiska Jigsaw-mask! Ett utmärkt val av karaktär till halloweenfesten om vi får säga. HUA!Jigsaw?
 • Billy Mask med Hår - One size

  Billy Mask med Hår - One size
  När denna docka dyker upp vet man att det är endast dåliga nyheter och hemskheter på gång. Dra på dig masken för att sprida obehag och oro på halloweenfesten,?
 • Ansiktslös Mask med Lysande Vita Ögon - One size

  Ansiktslös Mask med Lysande Vita Ögon - One size
  Här snackar vi ghost face i en ny dimension! I denna spökmask är du inte bara ansiktslös, utan har dessutom lysande ögon. Du kan ju bara tänka dig hur du kommer se ut på den mörka halloweenfesten!?

Kända masker från film och serier

Historien med maskerade hjältar och skurkar är lång, och det är omöjligt att säga var den tog sin början. Tidiga populärkulturella exempel är Zorro (1919) och Fantomen på operan (1910). Den Amerikanska populärkulturen kan i stort sett sägas vara baserad på idén om den maskerade hjälten; med alltför många exempel för att lista här.

Mer moderna förekommande masker i film- och serievärlden är till exempel maskerna i squid game eller de lysande Purge-maskerna med LED-slingor, igensydda munnen och kryssade ögonen.

Högtiden för ansiktsmasker är på hösten när mörkret och alla Halloweenmasker plockas fram. Där kan man välja på både roliga och läskiga masker.