Maskeradmask

En maskeradmask i latex tillåter någon att helt och fullt förändra sitt utseende, så att hon eller han kan se ut som till exempel ett troll eller en häxa med riktigt stora och fula vårtor. Men masker kan tillverkas och se ut på många varierade sätt.

Masker associeras i vårt samhälle kanske främst med maskerade brottslingar, teatermasker och operamasker. Världen runt finns det också exempel på ritualer där man använder religiösa masker. Men vad masker i dag främst används till är maskeradkläder och liknande utklädning. Klassiska banditmasker har alltid varit vanliga bland barn som lekt tjuv och polis och liknande lekar. Och att ta en vanlig näsduk, och knyta en klassisk cowboy-mask har väl de flesta gjort.

Våra tips på maskeradmasker online

Vi har letat upp maskeradmasker som går att beställa och köpa på nätet. Här hittar du bland annat pappmasker, gummimasker och djurmasker. En del som täcker hela ansiktet och andra som bara döljer delar av det. Låt dig inspireras och vill du köpa en mask, klickar du dig vidare till butiken som säljer den.

Populärt inom maskeradmask

 • El Wire Purge LED Mask - Lila

  El Wire Purge LED Mask - Lila
  När lamporna släcks är det dags för dig att visa alla exakt hur cool din utklädnad är. Med ett upplyst ansikte, igensydd mun och utkryssade ögon kommer du vara lika otäck som fascinerande, och?
 • Ögonmask Filigree Svart - One size

  Ögonmask Filigree Svart - One size
  En mask är något som man ofta kopplar till maskerader. Just denna ögonmask är riktigt trevlig i sin dekorativa design och gör sig perfekt för maskerader och halloweenfester. I vårt sortiment finns?
 • El Wire Purge LED Mask - Röd

  El Wire Purge LED Mask - Röd
  När lamporna släcks är det dags för dig att visa alla exakt hur cool din utklädnad är. Med ett upplyst ansikte, igensydd mun och utkryssade ögon kommer du vara lika otäck som fascinerande, och?
 • El Wire Purge LED Mask - Turkos

  El Wire Purge LED Mask - Turkos
  När lamporna släcks är det dags för dig att visa alla exakt hur cool din utklädnad är. Med ett upplyst ansikte, igensydd mun och utkryssade ögon kommer du vara lika otäck som fascinerande, och?

Fler tips på maskeradmask

 • El Wire Purge LED Mask - Grön

  El Wire Purge LED Mask - Grön
  När lamporna släcks är det dags för dig att visa alla exakt hur cool din utklädnad är. Med ett upplyst ansikte, igensydd mun och utkryssade ögon kommer du vara lika otäck som fascinerande, och?
 • Blodig Mördarmask - One size

  Blodig Mördarmask - One size
  Vad sägs om att se allt annat än kramgo ut på årets halloweenfest? Du kan lita på att en blodig mördarmask gör jobbet! Blodig Mördarmask är en kuslig halloweenmask av plast som påminner om en?
 • Baby Face Latexmask

  Baby Face Latexmask
  Vad som började som en parasit i hjärnan har nu utvecklats till ett fullstort spädbarn som försöker att rymma genom öronen! Knip igen ansiktshålen så den inte rymmer!Baby Face Latexmask innehåller?
 • Nunna med Stora Läppar Mask - One size

  Nunna med Stora Läppar Mask - One size
  På prick ställen i bibeln står det hur mycket fillers man får ha så varför inte bara gå all-in, tänkte den här nunnan med nu heliga läppar. En riktigt ruggig look att dyka upp på halloweenfesten?
 • Ghoulish Fatty Hamskins Mask

  Ghoulish Fatty Hamskins Mask
  Årets läskigaste mask? Mycket möjligt! Den här storkäftade kvinnan har mord i blick och tvekar inte att leva ut sin galenskap - inte ens på halloweenfest! Ghoulish Fatty Hamskins Mask är en välgjord?
 • Johan Pehrson Pappmask - One size

  Johan Pehrson Pappmask - One size
  Valvaka, politikfest eller århundradets politiska debatt med vännerna - klä ut dig till Johan Pehrson och svid om till en livs levande partiledare! Ett kul och effektfullt tillbehör?
 • Kanin Teatermask Vit Deluxe - One size

  Kanin Teatermask Vit Deluxe - One size
  Med denna kaninmask blir du lite hemlighetsfull och lite gåtfull. Kom till maskeraden med masken och du kommer garanterat väcka mycket nyfikenhet. Det är ingen risk att du inte kommer att synas för?
 • El Wire Skull LED Mask - Vit

  El Wire Skull LED Mask - Vit
  Denna El Wire Skull LED Mask finns i flera olika färgvarianter och är perfekt för så många olika slags evenemang. Även om Halloween bara inträffar en gång om året kan denna mask även passa?
 • Kaninöron Vit i Plast

  Kaninöron Vit i Plast
  Skutta in på maskeraden med dina nya fräsiga öron! Kaninen är djuret som hör bäst så inget skvaller kommmer gå dig förbi! Kaninöron Vit i Plast är en vit halvmask i plast med långa kaninöron.?
 • Katt Plastmask - One size

  Katt Plastmask - One size
  Förvandla dig till en kissekatt innan du ens hinner säga mjau med vår härliga kattmask, så kan du spendera resten av dagen med att ligga och kurra, jaga möss eller klösa matte?
 • Vit Läskig Mask - One size

  Vit Läskig Mask - One size
  Ibland när det är svårt och veta vad man ska klä ut sig till finns det såklart alltid perfekta alternativ! En vit enkel mask som döljer ditt ansikte, ingen kommer veta vem?
 • Stor Clownfluga

  Stor Clownfluga
  Kan man verkligen vara en riktig clown utan en stor fluga mitt under hakan? Nej, det går ju inte för sig! Så pass på och kamma hem denna magiskt tjusiga rosett till din clowndräkt,?
 • Kurten Overhead Mask

  Kurten Overhead Mask
  När den här otäcka varelsen flyger in på halloweenfesten är det bäst att söka skydd. Den har nämligen sylvassa huggtänder och en törst efter blod! Med?
 • Blodig Grismask - One size

  Blodig Grismask - One size
  Nöff nöff! Den här grisen har rymt från bondgården och är ute efter hämnd. Perfekt mask för den som vill vara lite extra svinig kommande maskerad! Blodig Grismask kommer i storleken one size (för?
 • Squid Game Circle Pappmask - One size

  Squid Game Circle Pappmask - One size
  Vakter med cirkelmask är lägst rankade och måste stå till svars för sina överordnade och får bara tala när dom svarar på tilltal. Squid Game Pappmask?
 • Svart Kattmask i Vinyl - One size

  Svart Kattmask i Vinyl - One size
  Kattigast på maskeraden, check! Iklädd den här svarta ögonmasken blir du precis så mystisk och elegant som en äkta katt ska vara. Ett givet tillbehör till din outfit! Svart Kattmask i Vinyl är?
 • Tubhalsduk Vampyr - One size

  Tubhalsduk Vampyr - One size
  En vampyr som ler med munnen men inte med ögonen? Mer blodtörstig än så kan man bara inte se ut och just därför blir den här tubhalsduken den perfekta accessoaren till din vampyr-outfit!Tubhalsduk?
 • Varulv Mask - One size

  Varulv Mask - One size
  Från Svensson till vovve på nolltid! Fort går det nämligen när fullmånen lyser på himmelen, du är bjuden på halloweenfest och den här läskiga masken finns i ditt förfogande. Matcha med en varulvsdräkt?
 • Läskigt Ansikte med Kors Mask Beige

  Läskigt Ansikte med Kors Mask Beige
  Ingenting är så skrämmande som att möta någon gömd bakom en otäck mask! Den här filuren har ristat in ett kors i pannan och har riktigt onda avsikter - perfekt att skrämmas med när det vankas?
 • Batman Baby Maskeraddräkt - 18-24 månader

  Batman Baby Maskeraddräkt - 18-24 månader
  Nananananana Baby Bat! Förvandla din lilla skatt till hjälten av Gotham City med den här übergulliga dräkten. Ge din bebis chansen att rädda staden (eller i alla fall nappen) med denna underbara?
 • Clown Tillbehörsset

  Clown Tillbehörsset
  Kanalisera din inre clown på ett ögonblick med det här läckra kitet! Allt du behöver för att förvandlas till en skojig clown på nolltid. Clown Tillbehörsset inkluderar en clownperuk, en röd?
 • Clowntuta

  Clowntuta
  En skicklig clown ber trots allt inte om uppmärksamhet utan kräver den! Tuta runt på cirkusfesten klädd inte dina komiskt största dojor och se till att inget missar dina luriga pranks och cirkustrick! Clowntutan?
 • Vargmask med Päls - One size

  Vargmask med Päls - One size
  Känner du för att vara vargen som väntar på rödluvan, eller den stora stygga vargen på jakt efter tre små grisar? Då kan den här snygga vargmasken komma väl till pass. Masken är silvrig, och?
 • Boppers Monsterögon med Fluff - One size

  Boppers Monsterögon med Fluff - One size
  Ett läskigt diadem med monsterögon och fluff - det perfekta valet när du vill klä ut dig lite "lagom" till halloween!Boppers Monsterögon med Fluff säljs styckvis och?
 • Masker i Papp Justice League - 8-pack

  Masker i Papp Justice League - 8-pack
  Alla drömmer väl någon gång om att få vara en riktig superhjälte? Med dessa tuffa masker kan du och dina kompisar bli superhjältar för en stund. Maskerna har?
 • EL Wire V For Vendetta LED Mask - Neongrön

  EL Wire V For Vendetta LED Mask - Neongrön
  Halloween är mörkrets högtid, så om du vill stå ut från mängden så måste du vara den starkaste ljuspunkten. Med en LED-mask kommer din Vendetta-kostym lysa upp dansgolvet, spökvandringen och?
 • DIY Djungelmasker - 16-pack

  DIY Djungelmasker - 16-pack
  Finns det ingen mask i vårt gedigna sortiment som faller dig i smaken? Då kan du alltid ta saken i dina egna händer och göra din egen variant! I det här paketet finner du 16?
 • Ghoulish Evil Snowman Mask

  Ghoulish Evil Snowman Mask
  Åh nej! Den elaka snögubben du byggde i vintras är tillbaka för att frysa ihjäl dig. Med spetsig morotsnos och lustig hatt är den här elakingen en riktigt ruskprick du inte vill möta i en iskall?
 • Monster Svart/Grön Lockig Peruk - One size

  Monster Svart/Grön Lockig Peruk - One size
  Sååå är det Frankensteins Monster som du tänkt klä ut dig till på halloweenfesten eller en otäck häxa kanske? Glöm då inte att se till att din frilla matchar din utstyrsel för en maxad outfit,?
 • Teatermask Bloodtears - One size

  Teatermask Bloodtears - One size
  Svårare än så här behöver det inte vara att hitta en mask som både skrämmer och faschinerar på samma gång.Teatermask i form av en silverfärgad halvmask med blodstänk liknande tårar runt ögonen.?
 • Joker Movie Mask - One size

  Joker Movie Mask - One size
  I filmen Joker från 2019 får vi följa den misslyckade ståuppkomikern Arthur Fleck som vänder sig till ett liv bestående av brott och kaos i Gotham City när dagsjobbet som Clown försvinner ur hans?
 • Entré Clown Prop

  Entré Clown Prop
  Med sina långa ben, lysande, elaka ögon med en blick som ger en mardrömmar är den här clownen den ultimata entrén för att välkomna gästerna till halloweenfesten. Clownen uppmanar dessutom gästerna?
 • Vit Blodig Mask - One size

  Vit Blodig Mask - One size
  Klä ut dig till en blodig och ondskefull psykopat i denna hemska ansiktsmask och skräm slag på alla du möter. Masken passar perfekt när du ska gå på en halloweenfest eller om du ska klä ut dig?
 • Freaky Four Eyes Mask - One size

  Freaky Four Eyes Mask - One size
  Om du inte var förvirrad innan, så är du definitivt det nu när du lagt ögonen på den här masken. Med fyra ögon på skallen kommer inget undgå din blick, så du kan uppleva allt som sker! Att du?
 • El Wire Purge LED Mask - Gul

  El Wire Purge LED Mask - Gul
  När lamporna släcks är det dags för dig att visa alla exakt hur cool din utklädnad är. Med ett upplyst ansikte, igensydd mun och utkryssade ögon kommer du vara lika otäck som fascinerande, och?
 • Machete för Elak Clown

  Machete för Elak Clown
  Machete som passar utmärkt till en elak clown är en accessoar som passar om du ska klä ut dig på maskeradfesten! Dessa färgglada clowndetaljer på en läskig machete kommer garanterat att skrämma?
 • Ghoulish El Che Mask

  Ghoulish El Che Mask
  Perfekt mask för dig som alltid drömt om att vara Che Guevara! Med basker, hår och skägg råder det inga tvivel om vem du försöker efterlikna på maskeradfesten! Ghoulish El Che Mask är en välgjord?
 • El Wire Skull LED Mask - Orange

  El Wire Skull LED Mask - Orange
  Denna El Wire Skull LED Mask finns i flera olika färgvarianter och är perfekt för så många olika slags evenemang. Även om Halloween bara inträffar en gång om året kan denna mask även passa?
 • Tug-Of-War Clowns Prop

  Tug-Of-War Clowns Prop
  Det finns två läger när det kommer till clowner: de som tycker att de är oerhört roliga, och de som är absolut livrädda för dem. Den här propen har otroligt nog lyckats kombinera båda dessa världar.?
 • Clown med clown i Bur Prop

  Clown med clown i Bur Prop
  Att dekorera hemmet eller festlokalen inför en halloweenfest är viktigt - men det behöver inte vara komplicerat. Ställ fram den här clownen som en... låt oss säga?
 • El Wire Purge 2 LED Mask - Rosa

  El Wire Purge 2 LED Mask - Rosa
  Om du under EN enda natt om året lagligt kunde begå alla tänkbara brott, utan några som helst konsekvenser, vad skulle du göra då? Filmen "The Purge" tog världen med storm när den hade biopremiär.?
 • Batman The Movie Maskeraddräkt - Large

  Batman The Movie Maskeraddräkt - Large
  Säkra både Gothams gator och förstapris för bästa utklädnad iklädd denna ikoniska Batmandräkt! På med dräkten, hoppa i den snabbaste bilen du kan hitta och ta sikt mot maskeraden med superhjältetema!Batman?
 • Squid Game Triangel Mask - One Size

  Squid Game Triangel Mask - One Size
  Masken som gör leken till blodigt allvar! På nolltid förvandlas du nämligen till en av de kusliga vakterna från Netflix succéserie Squid Game - där leken sker?
 • LED-Ögon för Mask - Röd

  LED-Ögon för Mask - Röd
  Ta din utstyrsel till nästa nivå med dessa lysande LED-ögon. Ja, du läste rätt. LED-ÖGON! Mycket coolare än dina vanliga ögon. Vi lovar.LED-Ögon till Mask är ett häftigt sätt att pimpa exempelvis?
 • Läskig Grismask i Jute - One size

  Läskig Grismask i Jute - One size
  Om du trodde att alla grisar var lika söta som Babe eller Nasse så är det dags att tänka om. Detta ihoplappade svin med mord i blicken rullar hellre runt i blod från sina offer än i lera, och är?
 • Fladdermus Ögonmask - One size

  Fladdermus Ögonmask - One size
  Här kan man snacka om en mask som inte bara är elegant, men ger dig också den där mystiska looken som bara en ögonmask kan ge. Klockrent när du vill hålla det snyggt?
 • Carnicora Flower Latexmask - One size

  Carnicora Flower Latexmask - One size
  Om du inte vill ha en vanlig zombie- eller skelettmask på halloweenfesten, utan någon annan läskig mask duger denna obehagliga Carnicora Flower mask gott och väl kan vi lova! HUA!Carnicora Flower Latexmask?
 • Steampunk Svart/Guld Halvmask - One size

  Steampunk Svart/Guld Halvmask - One size
  Få den perfekta, industriella looken med hjälp av Steampunk Svart/Guld Halvmask till nästa maskerad eller halloweenfest. Fylld med massor av spännande detaljer kommer folk ta sig en lång titt på?
 • Koala Mask - One size

  Koala Mask - One size
  Trivs du allra bäst chillandes högt upp i ett träd med mumsiga eukalyptusblad i truten vore denna koalamask något för dig! En galet autentisk mask som förvandlar dig till en mysig koala i ett nafs.Koala?
 • Jätteclown med Belysning Halloween Hängande Prop

  Jätteclown med Belysning Halloween Hängande Prop
  Ska du ordna en läskig halloweenfest och bor i ett hus eller lägenhet med högt i tak? Toppen, då ska du hänga upp den här långa skrämmande clownen som kommer pigga upp gästerna rejält när de?
 • Pappmasker Paw Patrol - 8-pack

  Pappmasker Paw Patrol - 8-pack
  Paw Patrol-tema på barnkalaset? Gör det ÄNNU roligare med pappmasker! Dela ut dem till de små gästerna redan vid ankomst så lovar vi att lek och bus inte kommer behöva?

Kända masker från film och serier

Historien med maskerade hjältar och skurkar är lång, och det är omöjligt att säga var den tog sin början. Tidiga populärkulturella exempel är Zorro (1919) och Fantomen på operan (1910). Den Amerikanska populärkulturen kan i stort sett sägas vara baserad på idén om den maskerade hjälten; med alltför många exempel för att lista här.

Mer moderna förekommande masker i film- och serievärlden är till exempel maskerna i squid game eller de lysande Purge-maskerna med LED-slingor, igensydda munnen och kryssade ögonen.

Högtiden för ansiktsmasker är på hösten när mörkret och alla Halloweenmasker plockas fram. Där kan man välja på både roliga och läskiga masker.