Teatermasker & Venetianska masker

Här hittar du venetianska masker och andra teatermasker du kan köpa på nätet. Skaffa dig det perfekta tillbehöret, en balmask, för nästa maskeradbal. De eleganta maskerna i venedisk stil är perfekt om du vill klä dig extra stiligt inför maskeradbalen. Vi har också inkluderat vad som ibland kallas för karnevalmask, vilket är en lite glamourösare venetiansk mask.

Populärt inom teatermasker & venetianska masker

 • Ögonmask Filigree Svart - One size

  Ögonmask Filigree Svart - One size
  En mask är något som man ofta kopplar till maskerader. Just denna ögonmask är riktigt trevlig i sin dekorativa design och gör sig perfekt för maskerader och halloweenfester.?
 • Colombina Svart Ögonmask - One size

  Colombina Svart Ögonmask - One size
  Ska du gå på maskerad och känner för att du vill vara lite extra elegant? Eller känner du bara för att vara elegant till fest, maskerad eller inte? Då är den?
 • Svart Ansiktsmask med Fjäder

  Svart Ansiktsmask med Fjäder
  En elegant balfest kräver en elegant mask att täcka för dina ögon. Nu fattas bara en urläcker klänning att bära till, ett par röda läppar och sen är du?
 • Fladdermus Ögonmask - One size

  Fladdermus Ögonmask - One size
  Här kan man snacka om en mask som inte bara är elegant, men ger dig också den där mystiska looken som bara en ögonmask kan ge. Klockrent när du vill hålla det snyggt?

Fler tips på teatermasker & venetianska masker

 • Svart Ögonmask med Band - One size

  Svart Ögonmask med Band - One size
  Spännande svart ögonmask som hämtad ifrån gamla tiders teaterkonst. Öka mystiken kring din person med denna läckra svarta mask som enkelt knyts fast runt huvudet med?
 • Venetiansk Colombina Ögonmask - One size

  Venetiansk Colombina Ögonmask - One size
  Den här mycket eleganta maskeradbalsmasken i venedisk stil är det perfekta tillbehöret till din mer exklusiva maskeraddräkt.Masken är i purpur, med utsökta silverfärgade?
 • Teatermask Regnbågsfärgad - One size

  Teatermask Regnbågsfärgad - One size
  Andra har bad hair day, medan vissa har bad face day, och råkar du vakna upp en dag med det sistnämnda finns här en praktisk mask att skyla ditt nylle med.Teatermask Regnbågsfärgad?
 • Fidelio Ögonmask - Svart

  Fidelio Ögonmask - Svart
  Skimrande ögonmask som ger den rätta gåtfulla looken för den hemlige gästen på maskeradbalen.Fidelio Ögonmask sitter på plats med elastiskt band runt huvudet?
 • Halvmask - Vit

  Halvmask - Vit
  En halv ansiktsmask i vuxenstorlek. Ansiktsmasken fästes med ett svart gummiband runt huvudet. Finns i fyra olika färger: Svart, vit, silver och guld. One size (Vuxenstorlek).
 • Fidelio Ögonmask - Guld

  Fidelio Ögonmask - Guld
  Skimrande ögonmask som ger den rätta gåtfulla looken för den hemlige gästen på maskeradbalen.Fidelio Ögonmask sitter på plats med elastiskt band runt huvudet?
 • Halvmask - Silver

  Halvmask - Silver
  En halv ansiktsmask i vuxenstorlek. Ansiktsmasken fästes med ett svart gummiband runt huvudet. Finns i fyra olika färger: Svart, vit, silver och guld. One size (Vuxenstorlek).
 • Colombian Silver Ögonmask - One size

  Colombian Silver Ögonmask - One size
  Karnevalen i Venedig är känd för sina masker, och just denna är utförd i så kallad columbina-stil. Dess mycket eleganta utformning med sirliga mönster gör att den?
 • Venedig Ögonmask Pride

  Venedig Ögonmask Pride
  Festlig eller mystisk? Varför välja! Med denna eleganta ögonmask i prideflaggans färger får du till precis den rätta touchen åt din outfit till såväl festen?
 • Fidelio Ögonmask - Silver

  Fidelio Ögonmask - Silver
  Skimrande ögonmask som ger den rätta gåtfulla looken för den hemlige gästen på maskeradbalen.Fidelio Ögonmask sitter på plats med elastiskt band runt huvudet?
 • Halvmask - Svart

  Halvmask - Svart
  En halv ansiktsmask i vuxenstorlek. Ansiktsmasken fästes med ett svart gummiband runt huvudet. Finns i fyra olika färger: Svart, vit, silver och guld. One size (Vuxenstorlek).
 • Kanin Teatermask Vit Deluxe - One size

  Kanin Teatermask Vit Deluxe - One size
  Med denna kaninmask blir du lite hemlighetsfull och lite gåtfull. Kom till maskeraden med masken och du kommer garanterat väcka mycket nyfikenhet. Det är ingen risk att du inte kommer att synas för?
 • Halvmask - Guld

  Halvmask - Guld
  En halv ansiktsmask i vuxenstorlek. Ansiktsmasken fästes med ett svart gummiband runt huvudet. Finns i fyra olika färger: Svart, vit, silver och guld. One size (Vuxenstorlek).
 • Flerfärgad Ansiktsmask med Fjäder

  Flerfärgad Ansiktsmask med Fjäder
  En elegant mask för storslagna fester! Är det maskerad passar den här färgglada men stilfulla masken som gör dig både ståtlig och lite mystisk på samma gång. Flerfärgad?
 • Venetiansk ögonmask Röd Svart PVC

  Venetiansk ögonmask Röd Svart PVC
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Venetiansk ögonmask Röd Svart och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Typ: Tillbehör. Färg:. Svart. Röd. Rekommenderad ålder: Vuxna
 • Guldig Venetiansk Mask med Fjädrar

  Guldig Venetiansk Mask med Fjädrar
  Klä dig som ingen annan med denna mystiska och eleganta venetianska ögonmask i guld och svart med ståtliga fjädrar en teatermask som garanterat väcker intresse och nyfikenhet på karneval maskerad&hellip:
 • Venetiansk ögonmask med fjädrar 17 x 17 cm Röd

  Venetiansk ögonmask med fjädrar 17 x 17 cm Röd
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Venetiansk ögonmask med fjädrar Röd 17 x 17 cm och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Mått ca: 17 x 17 cm. Typ: Venetiansk ögonmask med fjädrar. Färg: Röd
 • Venetiansk ögonmask med fjädrar My Other Me Luxe Svart (40 x 20 cm)

  Venetiansk ögonmask med fjädrar My Other Me Luxe Svart (40 x 20 cm)
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Venetiansk ögonmask med fjädrar My Other Me Luxe Svart (40 x 20 cm) och annat My Other Me till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Rekommenderad ålder: Vuxna. Färg: Svart. Egenskaper: Ljus. Mått ca: 40 x 20 cm. Typ: Venetiansk ögonmask med fjädrar
 • Venetiansk Mask Regnbågsfärgad Deluxe

  Venetiansk Mask Regnbågsfärgad Deluxe
  I denna mask är du färdig för både maskerad Halloween pride-parader eller närhelst du känner för att dyka upp i färgglad mask I regnbågsfärger och guld blir denna mask en extra festlig accessoar&hellip:
 • Venetiansk ögonmask med fjädrar Svart 20 x 10 cm

  Venetiansk ögonmask med fjädrar Svart 20 x 10 cm
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Venetiansk ögonmask med fjädrar Svart 20 x 10 cm och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Mått ca: 20 x 10 cm. Typ: Venetiansk ögonmask med fjädrar. Färg: Svart
 • Venetiansk ögonmask med fjädrar Multicolour

  Venetiansk ögonmask med fjädrar Multicolour
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Venetiansk ögonmask med fjädrar Multicolour och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Sorterade mönster skickas slumpvis enligt lagerstatus. Rekommenderad användning: Vuxna
 • Venetiansk ögonmask med fjädrar 17 x 17 cm Rosa

  Venetiansk ögonmask med fjädrar 17 x 17 cm Rosa
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Venetiansk ögonmask med fjädrar Rosa 17 x 17 cm och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Mått ca: 17 x 17 cm. Färg: Rosa
 • Ögonmask, Phantom halvmask

  Ögonmask, Phantom halvmask
  Vår vita halvmask är perfekt för dig som vill skapa en mystisk look på maskeradfesten eller cosplay-eventet. Designen är inspirerad av fantomen som bodde under operan och täcker halva ansiktet, vilket ger dig en sofistikerad och gåtfull stil.Masken är tillverkad av högkvalitativ plast som är lätt att bära och har en perfekt passform för de flesta ansiktsformer. Den vita färgen ger masken en klassisk och elegant look, samtidigt som den är lätt att matcha med olika kläder och accessoarer.Med denna halvmask kan du enkelt skapa din egen phantom-look och imponera på dina vänner med din stil och elegans. Masken är också ett utmärkt tillbehör för teateruppsättningar, dansföreställningar eller andra evenemang där du vill sticka ut och göra ett intryck.Köp vår vita halvmask idag och upptäck möjligheterna att skapa en fantastisk look med en touch av mystik och elegans!Vi rekommenderar att köpa till en svart mantel till masken för att få till den kompletta looken.
 • Venetiansk ögonmask med fjädrar Blå 17 x 17 cm

  Venetiansk ögonmask med fjädrar Blå 17 x 17 cm
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Venetiansk ögonmask med fjädrar Blå 17 x 17 cm och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Mått ca: 17 x 17 cm. Färg: Blå
 • Venetiansk Silver Mask med Glitter

  Venetiansk Silver Mask med Glitter
  Den riktiga karnevalen äger förstås rum i Venedig Du kan göra ditt bästa för att få till karnevalsstämningen på vilken maskerad som helst i denna snygga mask Glitter och fjädrar har väl heller&hellip:
 • Venetiansk ögonmask med fjädrar My Other Me Steampunk

  Venetiansk ögonmask med fjädrar My Other Me Steampunk
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Venetiansk ögonmask med fjädrar My Other Me Steampunk och annat My Other Me till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Typ: Ögonbindel. Kön: Unisex. Innehåller: Ögonbindel. Modell: Steampunk
 • Venetiansk ögonmask med fjädrar My Other Me Svart Venetiansk

  Venetiansk ögonmask med fjädrar My Other Me Svart Venetiansk
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Venetiansk ögonmask med fjädrar My Other Me Svart Venetiansk och annat My Other Me till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Typ: Mask. Kön: Unisex. Innehåller: Ögonbindel. Modell: Venetiansk. Färg: Svart
 • Venetiansk Mask Magenta/Guld Deluxe

  Venetiansk Mask Magenta/Guld Deluxe
  Ska du på en klassisk maskeradbal eller vill du lyfta halloween-outfiten lite med ett klassiskt maskerad-tillbehör Elegant mask i guld och magenta för de där eleganta utklädningstillfällena Venetiansk&hellip:
 • Venetiansk Mask med Horn

  Venetiansk Mask med Horn
  Bli festens hemliga gäst med en venetiansk mask som döljer ditt sanna jag vem vet är du festens hedergäst eller har du kommit oinbjuden Med denna kopparfärgade maskeradmask med häftiga horn kommer&hellip:
 • Venetiansk ögonmask med fjädrar Gyllene 20 x 10 cm

  Venetiansk ögonmask med fjädrar Gyllene 20 x 10 cm
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Venetiansk ögonmask med fjädrar Gyllene 20 x 10 cm och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Mått ca: 20 x 10 cm. Färg: Gyllene
 • Venetiansk Mask med Fjädrar

  Venetiansk Mask med Fjädrar
  Karnevalernas karneval är det enda som duger för dig när du ska klä ut dig Från Venedig kommer de riktiga proffsen och den rätta mystiken som hör maskeraden till Förklä dig och förirra dig venetiansktEn&hellip:
 • Venetiansk ögonmask med fjädrar My Other Me Venetiansk

  Venetiansk ögonmask med fjädrar My Other Me Venetiansk
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Venetiansk ögonmask med fjädrar My Other Me Venetiansk och annat My Other Me till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Typ: Ögonbindel. Storlek: One size. Kön: Unisex. Innehåller: Ögonbindel. Modell: Venetiansk
 • Ögonmask, Venice brillanti

  Ögonmask, Venice brillanti
  Ställ in dig för att glänsa på festen med denna eleganta ögonmask! Denna mask har en unik discokula-design som garanterat kommer att ge dig en glamourös och elegant look på maskeradfester och discon. Masken täcker ögonen och en del av pannan och fästs med ett bekvämt elastiskt band runt huvudet.Den eleganta stilen och den glittrande designen gör denna ögonmask till den perfekta accessoaren för en maskeradbal, discoparty eller en glamorös utklädnad. Det är också ett utmärkt val för teater, dans och andra evenemang där du vill klä upp dig och sticka ut ur mängden.Så varför vänta? Lägg till denna glänsande ögonmask till din samling idag och få det ultimata accessoaren för att piffa upp dina festoutfits!
 • Måla och Dekorera Din EGEN Ögonmask

  Måla och Dekorera Din EGEN Ögonmask
  Här sätter bara fantasin gränser. Hittar du inte en mask du gillar? Dekorera och pynta din egen då? Limma på färgglada pärlor, använd glittrande stenar och långa fjädrar. Du kan även använda&hellip:
 • Svart Fladdermus Ögonmask i Metall med Glitter

  Svart Fladdermus Ögonmask i Metall med Glitter
  Svart fladdermusformad ögonmask i metall dekorerad med guldfärgat glitter och silverfärgade stenar.
 • Guldfärgad ögonmask med virkad spets

  Guldfärgad ögonmask med virkad spets
  Guldfä:rgad ö:gonmask med virkat spetsmö:nster som enkelt knyts bakom huvudet.
 • Shiny Cat Eye - Svart Ögonmask

  Shiny Cat Eye - Svart Ögonmask
  Skinande svart mask med kattliknande form. Masken fästs med resår bak.
 • Silverfärgad Ögonmask med Virkat Filigran Mönster

  Silverfärgad Ögonmask med Virkat Filigran Mönster
  Silverfärgad ögonmask med virkat filigran-mönster. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • Svart Katt - Ögonmask med Guldfärgat Glitter

  Svart Katt - Ögonmask med Guldfärgat Glitter
  Svart kattmask med guldfärgat glitter och pynt. Masken har resårband.
 • Guldfärgad Fidelio Ögonmask

  Guldfärgad Fidelio Ögonmask
  Guldfärgad Fideliomask med resårband. Använd denna ögonmask till maskeradbalen eller till andra tillfällen.
 • Svart Venetiansk Mask Med Lång Näsa - Kan Målas!

  Svart Venetiansk Mask Med Lång Näsa - Kan Målas!
  Svart venetiansk ögonmask med lang näsa/näbb. Masken kan både målas eller has som den är.
 • Metallisk Guldfärgad Ögonmask i Plast

  Metallisk Guldfärgad Ögonmask i Plast
  Metallisk guldfärgad ögonmask med ett snyggt motiv. Masken är gjord i plast och knyts fast bakom huvudet. Använd denna till maskeradbalen eller till andra tillfällen.
 • Svart Ögonmask med Virkad Spets

  Svart Ögonmask med Virkad Spets
  Svart ögonmask med virkat spetsmönster. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • Mistress Belladonna - Silverfärgad Lyx Metallmask

  Mistress Belladonna - Silverfärgad Lyx Metallmask
  Lyxsmask i metall. Bruket av masker har verkligen satt fartoch med en av våra lyxmasker blir du garanterat drottningen av maskeradbalen. En mask som verkligen ger dig valuta för pengarna med detaljerade&hellip:
 • Silverfärgad Ögonmask med Glittrande Blodstänk

  Silverfärgad Ögonmask med Glittrande Blodstänk
  Silverfärgad ögonmask med glittrande röda blodfläckar runt ögonen. Använd denna till din Halloweendräkt tillsammans med andra maskeradtillbehör.
 • LILA Venetiansk Colombina-Mask - Delvis Transparent med Röd/Guldfärgad Dekor och Utsmyckning

  LILA Venetiansk Colombina-Mask - Delvis Transparent med Röd/Guldfärgad Dekor och Utsmyckning
  Elegant venetiansk mask i genomskinligt hårt plastmaterial och dekorerad med glitterfärg. Vi har masken i fyra olika färger (om du inte kan välja dessa färgerna är de tyvärr utsålda).Utöver glitterdekoren&hellip:
 • VIT Venetiansk "Zanni" Mask Med Lång Näsa

  VIT Venetiansk
  Venetiansk långnäsad "Zanni"-mask. Den mest karaktäristiska draget hos "Zanni"-masker är den långa näsan. Denna mask har ett vitt "sprucket" utseende och det är målat guldfärgad dekor längs hela&hellip:
 • Röd Venetiansk Mask Med Lång Näsa - Kan Målas!

  Röd Venetiansk Mask Med Lång Näsa - Kan Målas!
  Röd venetiansk ögonmask med lång näsa/näbb. Masken kan både målas eller användas som den är.
 • Guldfärgad Fantomen Ögonmask

  Guldfärgad Fantomen Ögonmask
  Guldfärgad Fantomen-ögonmask med resårband på baksidan. Använd denna ögonmask till maskeradbalen eller till andra tillfällen.
 • Silverfärgad Venetiansk Lyxig Ögonmask

  Silverfärgad Venetiansk Lyxig Ögonmask
  Silverfärgad venetiansk ögonmask med en lite futuristisk «look». Masken är dekorerad med silverfärgade stenar som innehåller något glitter. Den har också paljetter runt ögonen och på näsan,&hellip:
 • Glittrande Filigran Ögonmask med Blomma

  Glittrande Filigran Ögonmask med Blomma
  Läcker glittrande svart och röd ögonmask. Masken är i metall med ett snirkligt mönster och har en blomsterdekoration på den ena sidan. Ögonmasken fästes runt huvudet med silkesband. Denna mask&hellip:
 • Röd Venice Ögonmask med Glitter

  Röd Venice Ögonmask med Glitter
  Röd Venice ögonmask utsmyckad med glitter och klara stenar. Använd denna till maskeradbalen eller andra tillfällen.
 • Steampunk Ögonmask i Svart och Guldfärgat

  Steampunk Ögonmask i Svart och Guldfärgat
  Råstilig steampunk ögonmask i guldfärg och svart med utformade detaljer av olika kugghjul, kedjor, nitar och pusselbitar. Masken är av hårdplast och knyts med silkestrådar bakom huvudet.
 • Silverfärgad Fidelio Ögonmask

  Silverfärgad Fidelio Ögonmask
  Silverfärgad Fideliomask med resårband. Använd denna ögonmask till maskeradbalen eller till andra tillfällen.
 • Vit Ögonmask Med Svarta Fjädrar och Silverfärgade Dekorationer

  Vit Ögonmask Med Svarta Fjädrar och Silverfärgade Dekorationer
  Vit maskeradmask i flexibelt material som formar sig efter ansiktet och gör masken behaglig att ha på. Den är dekorerad med silverfärgade paljetter och mönster runt hela kanten, och en svart fjäder.Masken&hellip:
 • Svart Katt - Ögonmask Med Rosa Glitter

  Svart Katt - Ögonmask Med Rosa Glitter
  Svart kattmask med rosa glitter och guldfärgat pynt. Masken har resårband.
 • RÖD Venetiansk Colombina-Mask - Delvis Transparent med Röd/Guldfärgad Dekor och Utsmyckning

  RÖD Venetiansk Colombina-Mask - Delvis Transparent med Röd/Guldfärgad Dekor och Utsmyckning
  Elegant venetiansk mask i genomskinligt hårt plastmaterial och dekorerad med glitterfärg. Vi har masken i fyra olika färger (om du inte kan välja dessa färgerna är de tyvärr utsålda).Utöver glitterdekoren&hellip:
 • Vit Ögonmask med Knytning

  Vit Ögonmask med Knytning
  Vit ögonmask med brett band till knytning. Kan användas till många olika kostymer, kanske du ska gå den mystiska vägen? :)
 • Orientalisk Black Feather Mask

  Orientalisk Black Feather Mask
  Läcker och snygg, svart ögonmask dekorerad med silverfärgat glitter som skapar ett mönster och långa svarta fjädrar. Fästs på huvud med silkesband som knyts fast på baksidan.
 • Svart Fidelio Ögonmask

  Svart Fidelio Ögonmask
  Svart Fideliomask med resårband. Använd denna ögonmask till maskeradbalen eller till andra tillfällen.
 • Svart Fladdermus Ögonmask med Glittrande Blodstänk

  Svart Fladdermus Ögonmask med Glittrande Blodstänk
  Svart fladdermusformad ögonmask glittrande röda blodfläckar runt ögonen. Använd denna till din Halloweendräkt tillsammans med andra maskeradtillbehör.
 • Svart och Silverfärgad Venetiansk Ögonmask med Fjäder

  Svart och Silverfärgad Venetiansk Ögonmask med Fjäder
  Svart och silverfärgad venetiansk ögonmask dekorerad med flätade kanter, pärlor och svart stor fjäder samt band till knytning. Använd denna till din dräkt tillsammans med andra maskeradtillbehör.&hellip:
 • Svart Kattmask med Hjärtformad Näsa

  Svart Kattmask med Hjärtformad Näsa
  Svart kattmask med morrhår och hjärtformad näsa. Masken har resårband.
 • Fin Svart Virkad Ögonmask

  Fin Svart Virkad Ögonmask
  Fin svart virkad ögonmask med band till knytning. Använd denna på maskerad eller karneval.
 • Vit Fantomen Ögonmask

  Vit Fantomen Ögonmask
  Vit Fantomen-ögonmask med resårband på baksidan. Använd denna ögonmask till maskeradbalen eller till andra tillfällen.
 • Broderad Viktoriansk Ögonmask i Svart

  Broderad Viktoriansk Ögonmask i Svart
  Broderad svart ögonmask i viktoriansk stil. Perfekt för många olika tillfällen och kostymer. Masken knyts fast bakom huvudet.
 • Svart Ögonmask med Knytning

  Svart Ögonmask med Knytning
  Svart ögonmask med brett band för knytning. Kan användas till många olika kostymer, kanske du ska gå den mystiska vägen? :)
 • Dark Angel - Svart och Silverfärgad Ögonmask med Fjäder

  Dark Angel - Svart och Silverfärgad Ögonmask med Fjäder
  Svart och silverfärgad ögonmask dekorerad med flätad kant och svart stor fjäder samt band till knytning. Använd denna tillsammans med din dräkt tillsammans med andra maskeradtillbehör.
 • Vit Venetiansk Mask Med Lång Näsa - Kan Målas!

  Vit Venetiansk Mask Med Lång Näsa - Kan Målas!
  Vit venetiansk ögonmask med lång näsa/näbb. Masken kan både målas eller användas som den är.
 • LILLA Venetiansk "Zanni" Mask Med Lång Näsa

  LILLA Venetiansk
  Venetiansk långnäsad "Zanni"-mask. Det mest karaktäristiska draget hos "Zanni"-masker är den långa näsan. Denna mask har ett lila "sprucket" utseende och det är målat guldfärgad dekor längs hela&hellip:
 • Guldfärgad Ögonmask med Virkat Filigran Mönster

  Guldfärgad Ögonmask med Virkat Filigran Mönster
  Guldfärgad ögonmask med virkat filigran-mönster. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • Läcker Svart Virkad Ögonmask

  Läcker Svart Virkad Ögonmask
  Läcker svart virkad ögonmask med band till knytning. Använd denna till maskerad och karneval.
 • Silverfärgad Ögonmask tilll Dam

  Silverfärgad Ögonmask tilll Dam
  Silverfärgad ögonmask hjärta för över ögonbrynen och ner mot pannan som kan användas av kvinnor. Fästs enkelt med knytning bakom huvudet.
 • Svart Ögonmask med Silverfärgade Nitar

  Svart Ögonmask med Silverfärgade Nitar
  Svart ögonmask utsmyckad med silverfärgade nitar. Ögonmasken fästs med resårband.
 • Virkad Barock Ögonmask - Guldfärgad

  Virkad Barock Ögonmask - Guldfärgad
  Guldfärgad barock-ögonmask med virkat mönster. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • BLÅ Venetiansk "Zanni" Mask Med Lång Näsa

  BLÅ Venetiansk
  Venetiansk långnäsad "Zanni"-mask. Det mest karaktäristiska draget hos "Zanni"-masker är den långa näsan. Denna mask har ett blått "sprucket" utseende och det är målat guldfärgad dekor längs&hellip:
 • Lila Ögonmask med Virkad Spets

  Lila Ögonmask med Virkad Spets
  Lila ögonmask med virkat spetsmönster. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • Vit Venice Ögonmask med Glitter

  Vit Venice Ögonmask med Glitter
  Vit Venice ögonmask utsmyckad med glitter och klara stenar. Använd denna till maskeradbalen eller andra tillfällen.
 • Voodoo Ögonmask med Fjädrar och Band

  Voodoo Ögonmask med Fjädrar och Band
  Brun voodoo-ögonmask dekorerad med fjädrar, band, paljetter och glitter. Komplettera din voodoo-dräkt tillsammans med denna ögonmask och våra övriga maskeradtillbehör.
 • Guldfärgad Ögonmask till Dam

  Guldfärgad Ögonmask till Dam
  Guldfärgad ögonmask hjärta för över ögonbrynen och ner mot pannan som kan användas av kvinnor. Fästs enkelt med knytning bakom huvudet.
 • Guldfärgad Ögonmask med Spetstyg

  Guldfärgad Ögonmask med Spetstyg
  Läcker guldfärgad maska dekorerad med spetstyg på den ena halvan och svarta kanter med inflätad silvertråd.
 • Virkad Barock Ögonmask - Silverfärgad

  Virkad Barock Ögonmask - Silverfärgad
  Silverfärgad barock-ögonmask med virkat mönster. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet.

Historia kring venetianska masker

I Venedig bar man på 1600 och 1700-talen mask både på fester och till vardags. Vilken sorts mask man bar var lite olika.

De rika adelsmännen bar masker med en liten plog framför munnen. Den fanns till för att kunna äta och dricka. Tjänstefolket däremot fick nöja sig med en stum mask. Den hade inget handtag eller snöre utan hölls kvar genom att bäraren av masken bet runt ett snöre eller en knapp på insidan av masken. Därav namnet stummask.

När så 1800-talet närmade sig började man införa förbud mot vardagsbruket av masker. Det ansågs vara farligt då politiska strömningar gjorde gällande nya krav på rättigheter.

Faktum är att Gustav den III mördades på just en maskeradbal. Den hölls på en opera som han själv grundat i Stockholm.

Namn på olika masker som bars i Venedig

Bauta - absolut vanligaste masken. Den kunde bäras av både rik och fattig, därför var det viktigt att alltid hälsa på någon iförd Bautamask. Man kunde ju inte riktigt veta vem som dolde sig bakom den.

Moretta - mjuk mask i sammet för kvinnor. Det var en stum mask som hölls fast med tänderna. Om kvinnan behövde prata var det vanligt att en tjänsteflicka gick följe för att föra kvinnans talan.

Medico della peste - bars av lokala pestläkare. En pest mask som i sin långa näbb kunde rymma kryddor, örter och andra doftämnen. Man trodde att de renade luften så att inte läkaren blev smittad av luftburen pestsmitta.

Medico della peste - pestmask - Venetiansk mask
Pestmask, bars av läkare för att undvika pestsmitta. Foto: Argillaproject (Wikimedia Commons)

Masker för karneval

Karnevalmasker är också ett exempel på venetianska masker. Det som utmärker dessa är att de ofta var utsmyckade med pärlor och färgade fjädrar. Till detta bars ofta stora, flådiga hattar och lite extravaganta kläder.

ilead