Teatermasker & Venetianska masker

Här hittar du venetianska masker och andra teatermasker du kan köpa på nätet. Skaffa dig det perfekta tillbehöret, en balmask, för nästa maskeradbal. De eleganta maskerna i venedisk stil är perfekt om du vill klä dig extra stiligt inför maskeradbalen. Vi har också inkluderat vad som ibland kallas för karnevalmask, vilket är en lite glamourösare venetiansk mask.

Populärt inom teatermasker & venetianska masker

 • Ögonmask Filigree Svart - One size

  Ögonmask Filigree Svart - One size
  En mask är något som man ofta kopplar till maskerader. Just denna ögonmask är riktigt trevlig i sin dekorativa design och gör sig perfekt för maskerader och halloweenfester. I vårt sortiment finns?
 • Colombina Svart Ögonmask - One size

  Colombina Svart Ögonmask - One size
  Ska du gå på maskerad och känner för att du vill vara lite extra elegant? Eller känner du bara för att vara elegant till fest, maskerad eller inte? Då är den?
 • Svart Ansiktsmask med Fjäder

  Svart Ansiktsmask med Fjäder
  En elegant balfest kräver en elegant mask att täcka för dina ögon. Nu fattas bara en urläcker klänning att bära till, ett par röda läppar och sen är du färdig för en natt på balen! Svart?
 • Fladdermus Ögonmask - One size

  Fladdermus Ögonmask - One size
  Här kan man snacka om en mask som inte bara är elegant, men ger dig också den där mystiska looken som bara en ögonmask kan ge. Klockrent när du vill hålla det snyggt?

Fler tips på teatermasker & venetianska masker

 • Kanin Teatermask Vit Deluxe - One size

  Kanin Teatermask Vit Deluxe - One size
  Med denna kaninmask blir du lite hemlighetsfull och lite gåtfull. Kom till maskeraden med masken och du kommer garanterat väcka mycket nyfikenhet. Det är ingen risk att du inte kommer att synas för?
 • Halvmask - Guld

  Halvmask - Guld
  En halv ansiktsmask i vuxenstorlek. Ansiktsmasken fästes med ett svart gummiband runt huvudet. Finns i fyra olika färger: Svart, vit, silver och guld. One size (Vuxenstorlek).
 • Fidelio Ögonmask - Silver

  Fidelio Ögonmask - Silver
  Skimrande ögonmask som ger den rätta gåtfulla looken för den hemlige gästen på maskeradbalen.Fidelio Ögonmask sitter på plats med elastiskt band runt huvudet?
 • Venedig Ögonmask Pride

  Venedig Ögonmask Pride
  Festlig eller mystisk? Varför välja! Med denna eleganta ögonmask i prideflaggans färger får du till precis den rätta touchen åt din outfit till såväl festen som maskeraden! Venedig Ögonmask?
 • Halvmask - Silver

  Halvmask - Silver
  En halv ansiktsmask i vuxenstorlek. Ansiktsmasken fästes med ett svart gummiband runt huvudet. Finns i fyra olika färger: Svart, vit, silver och guld. One size (Vuxenstorlek).
 • Fidelio Ögonmask - Svart

  Fidelio Ögonmask - Svart
  Skimrande ögonmask som ger den rätta gåtfulla looken för den hemlige gästen på maskeradbalen.Fidelio Ögonmask sitter på plats med elastiskt band runt huvudet?
 • Venetiansk Colombina Ögonmask - One size

  Venetiansk Colombina Ögonmask - One size
  Den här mycket eleganta maskeradbalsmasken i venedisk stil är det perfekta tillbehöret till din mer exklusiva maskeraddräkt.Masken är i purpur, med utsökta silverfärgade utsmyckningar. Längst fram?
 • Halvmask - Vit

  Halvmask - Vit
  En halv ansiktsmask i vuxenstorlek. Ansiktsmasken fästes med ett svart gummiband runt huvudet. Finns i fyra olika färger: Svart, vit, silver och guld. One size (Vuxenstorlek).
 • Halvmask - Svart

  Halvmask - Svart
  En halv ansiktsmask i vuxenstorlek. Ansiktsmasken fästes med ett svart gummiband runt huvudet. Finns i fyra olika färger: Svart, vit, silver och guld. One size (Vuxenstorlek).
 • Svart Ögonmask med Band - One size

  Svart Ögonmask med Band - One size
  Spännande svart ögonmask som hämtad ifrån gamla tiders teaterkonst. Öka mystiken kring din person med denna läckra svarta mask som enkelt knyts fast runt huvudet med?
 • Flerfärgad Ansiktsmask med Fjäder

  Flerfärgad Ansiktsmask med Fjäder
  En elegant mask för storslagna fester! Är det maskerad passar den här färgglada men stilfulla masken som gör dig både ståtlig och lite mystisk på samma gång. Flerfärgad Ansiktsmask med Fjäder?
 • Colombian Silver Ögonmask - One size

  Colombian Silver Ögonmask - One size
  Karnevalen i Venedig är känd för sina masker, och just denna är utförd i så kallad columbina-stil. Dess mycket eleganta utformning med sirliga mönster gör att den?
 • Fidelio Ögonmask - Guld

  Fidelio Ögonmask - Guld
  Skimrande ögonmask som ger den rätta gåtfulla looken för den hemlige gästen på maskeradbalen.Fidelio Ögonmask sitter på plats med elastiskt band runt huvudet?
 • Venetiansk Silver Mask med Glitter

  Venetiansk Silver Mask med Glitter
  Den riktiga karnevalen äger förstås rum i Venedig. Du kan göra ditt bästa för att få till karnevalsstämningen på vilken maskerad som helst i denna snygga mask. Glitter och fjädrar har väl heller&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Glitter Blå

  Venetiansk Ögonmask Glitter Blå
  En klassisk venetiansk ögonmask med blått glitter för dig som vill se extra fin ut på maskeraden till Halloween eller karnevalen. Med regnbågsskimrande glitter som förhöjer ögonmaskens mystik kommer&hellip:
 • Venetiansk Pestdoktor Mask

  Venetiansk Pestdoktor Mask
  I medeltiden gick läkare runt med dessa så kallade pestdoktor masker som ett skydd för ansiktet när de försökte bota patienter som insjuknat i pesten. Nu kan du med denna pestdoktor mask se ut&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Damast Svart

  Venetiansk Ögonmask Damast Svart
  Ska du på maskerad är det bäst att du har en passande mask att gömma dig bakom för att skydda din identitet och få den passande auran av mystik och gåtfullhet. Den här snygga svarta ögonmasken&hellip:
 • Venetiansk Mask med Fjädrar

  Venetiansk Mask med Fjädrar
  Karnevalernas karneval är det enda som duger för dig när du ska klä ut dig. Från Venedig kommer de riktiga proffsen och den rätta mystiken som hör maskeraden till. Förklä dig och förirra dig&hellip:
 • Ögonmask, teater svart

  Ögonmask, teater svart
  Letar du efter en anonym look till maskeraden, teatern eller halloween? Då är denna svarta ögonmasken precis vad du behöver!Masken täcker hela ansiktet med hål för ögonen och munnen, vilket ger dig en mystisk och spännande look. Det elastiska snöret gör att masken sitter på plats hela kvällen och passar både killar och tjejer.Använd den som en klassisk teatermask eller för att addera en touch av mystik till din outfit på maskeradbalen. Låt fantasin flöda och gör dig redo för en oförglömlig kväll!Det är även en utmärkt mask för att dekorera själv hemma med den tomma canvasen kan du dekorera med glitter, neonfärger eller andra roliga tyger.
 • Venetiansk Guldmask med Glitter

  Venetiansk Guldmask med Glitter
  Med en venetiansk ögonmask, guldmask med glitter kan du beträda en karneval eller maskerad-fest och vara hur hemlig som helst. Denna venetianmask går i guld, blå och glitter och kommer bli en garanterad&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Spindelnät Blå

  Venetiansk Ögonmask Spindelnät Blå
  Oavsett om du är en maskeradsugen spindelhäxa på Halloween eller en farlig skönhet på maskeraden är den här snygga ögonmasken helt rätt accessoar för dig. En snygg klassisk ögonmask som med&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Paljetter Guld

  Venetiansk Ögonmask Paljetter Guld
  Med en guldskimrande ögonmask på dig på maskeraden skänker du lätt hela tillställningen en känsla av klass och glamour. Perfekt för en riktigt venetiansk karneval maskerad, eller ett sätt för&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Svart Sammet

  Venetiansk Ögonmask Svart Sammet
  En snygg svart ögonmask är perfekt om du ska få till den där känslan av mystik som gör en maskerad så spännande. Den här maskeradmasken är klädd i lyxig sammet och skänker dig en härlig touch&hellip:
 • Ögonmask, Venice brillanti

  Ögonmask, Venice brillanti
  Ställ in dig för att glänsa på festen med denna eleganta ögonmask! Denna mask har en unik discokula-design som garanterat kommer att ge dig en glamourös och elegant look på maskeradfester och discon. Masken täcker ögonen och en del av pannan och fästs med ett bekvämt elastiskt band runt huvudet.Den eleganta stilen och den glittrande designen gör denna ögonmask till den perfekta accessoaren för en maskeradbal, discoparty eller en glamorös utklädnad. Det är också ett utmärkt val för teater, dans och andra evenemang där du vill klä upp dig och sticka ut ur mängden.Så varför vänta? Lägg till denna glänsande ögonmask till din samling idag och få det ultimata accessoaren för att piffa upp dina festoutfits!
 • Venetiansk Mask Odalisque

  Venetiansk Mask Odalisque
  En vackrare prinsessa lär det inte finnas i din närvaro när du gör entre bärande på en venetiansk mask såsom den här! Denna Venetiansk mask blir en utmärkt accessoar till din venetianska-outfit&hellip:
 • Venetiansk Svart Ögonmask med Diamanter

  Venetiansk Svart Ögonmask med Diamanter
  Om du ska fira karneval på venetianskt vis så behöver du många saker. En klänning med valbenskorsett för att imponera på adelsmännen, en fin hatt tillverkad av den bästa hattmakaren i republiken,&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Paljetter Blå

  Venetiansk Ögonmask Paljetter Blå
  En ögonmask är inte bara viktig för att vara anonym på maskeraden, det är viktigt att den är snygg också och visar lika mycket stil och glans som man är värd. Med snygga blå paljetter passar&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Guld

  Venetiansk Ögonmask Guld
  Denna fashionabla ögonmask i guld blir pricken över i:et på din maskerad outfit och i stort sett alla andra outfits som du kan tänka ha på dig!Venetiansk Ögonmask Guld är tillverkad av plastmaterial&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Spindelnät Svart

  Venetiansk Ögonmask Spindelnät Svart
  Den här klassiska ögonmasken är perfekt för dig som vill kombinera klassisk maskerad-tema med Halloweens skräckkänsla. Med ett snyggt spindelnätsmönster passar den perfekt för dig som vill ha&hellip:
 • Ögonmask, teater guld

  Ögonmask, teater guld
  Letar du efter en ögonmask som passar perfekt till nyårsfesten? Då kan vår guldiga ögonmask vara precis vad du söker!Denna mask täcker hela ansiktet och ger dig en mystisk och glamorös look som passar perfekt till festen. Med hål för ögonen och munnen får du den klassiska looken.Masken sitter på plats med ett elastiskt snöre runt huvudet och är enkel att ta av och på.Du kan också dekorera teatermasken med glitter och fjädrar för att skapa en personlig touch. Så oavsett om du vill vara anonym eller visa upp din kreativa sida, så är vår guldiga ögonmask ett utmärkt val för en festlig look!
 • Venetiansk Ögonmask Röd Sammet

  Venetiansk Ögonmask Röd Sammet
  Lyxa till din outfit till maskeraden med en riktigt glamorös och mystisk ögonmask att dölja din identitet bakom. Klädd i röd sammet är den här masken något som lätt drar till sig blickar på maskeraden&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Vit Sammet

  Venetiansk Ögonmask Vit Sammet
  Skaffa en känsla av lyx och glamour på maskeraden med en extra snygg och lyxig ögonmask att dölja dig bakom. Klädd i vit sammet och dekorerad med glänsande kristaller och fjädrar är den här masken&hellip:
 • Venetiansk Mask Dark Archangel

  Venetiansk Mask Dark Archangel
  Vill du fira maskerad precis som de gör i den karnevaliska staden Venedig, så passar inget bättre än en venetiansk mask av detta slag!Venetiansk Mask Dark Archangel är grå- och svartfärgad med&hellip:
 • Ögonmask, maskerad silver

  Ögonmask, maskerad silver
  Dags för nyår och nyårsbalen eller har du blivit bjuden på ett eyes wide shut temafest? Denna teatermask som täcker ansiktet runt ögonen är en enkel och snabb förklädnad till en finare maskeradfest. Låt ögonmasken göra jobbet och avslöja dig först efter att nyårskyssen eller dansen är avslutad. Silvermasken sitter på plats med hjälp av elastiskt band som sitter fäst på ögonmasken.
 • Venetiansk Ögonmask Damast Rosa

  Venetiansk Ögonmask Damast Rosa
  Skaffa dig en riktig karnevalmask till maskeraden som livar upp stämningen med sitt glada prål i riktig karnevalanda! Med sin rosa färg är det här en perfekt ögonmask för dig som ska ut på en festlig&hellip:
 • Ögonmask, teater silver

  Ögonmask, teater silver
  Denna ögonmask är i en glansig silverfärg som ger en elegant och mystisk look. Masken täcker hela ansiktet med öppningar för ögonen och munnen för en bekväm passform.Det elastiska snöret runt huvudet håller masken på plats under hela festen, vilket gör den perfekt för maskeradbal, teater och halloween.Masken är också ett utmärkt tillbehör för cosplay och rollspel. Du kan också dekorera teatermasken med glitter, tyger, textilfärger eller fjädrar för att skapa en personlig touch.Så oavsett om du vill vara anonym eller visa upp din kreativa sida, så är vår silvriga ögonmask ett utmärkt val för en festlig look och addera lite extra glans till din maskeraddräkt.
 • Ögonmask, fiesta silver

  Ögonmask, fiesta silver
  Ladda upp till nyårskyssen med en silvrig ögonmask som lätt gör dig lite extra anonym och med den eleganta silvriga färgen matchar du lätt alla eleganta teman både vid nyår och till eyes wide shut temafesterna. Bär denna teatermasken på maskeradfesterna året om.Silvermasken sitter på plats med hjälp av elastiskt band som sitter fäst på ögonmasken.
 • Guldig Venetiansk Mask med Fjädrar

  Guldig Venetiansk Mask med Fjädrar
  Klä dig som ingen annan med denna mystiska och eleganta venetianska ögonmask i guld och svart med ståtliga fjädrar, en teatermask som garanterat väcker intresse och nyfikenhet på karneval, maskerad,&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask med Fjädrar Svartmetallic

  Venetiansk Ögonmask med Fjädrar Svartmetallic
  Ge din outfit lite mer glitter och glamour iförd denna Venetiansk Ögonmask med Fjädrar, som blir ett utmärkt tillbehör vid Halloween- eller karnevalfesten.Venetiansk Ögonmask med Fjädrar Svartmetallic&hellip:
 • Venetiansk Mask med Horn

  Venetiansk Mask med Horn
  Bli festens hemliga gäst med en venetiansk mask som döljer ditt sanna jag, vem vet är du festens hedergäst eller har du kommit oinbjuden? Med denna kopparfärgade maskeradmask med häftiga horn kommer&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Paljetter Silver

  Venetiansk Ögonmask Paljetter Silver
  Gläns som ingen annan på maskeraden med den här silver-glittrande ögonmasken som kombinerar en snygg maskeradmasks mystik med glittrande paljetter och glamour. En snygg ögonmask för alla maskerader,&hellip:
 • Ögonmask, Venice prezioso silver

  Ögonmask, Venice prezioso silver
  En elegant ögonmask i silver med fina detaljer och silverfärgade fjädrar på sidan. Ögonmasken täcker runt ögonen och över näsan och har en kurva upp mot pannan som på ett elegant sätt döljer vem som är under masken.Perfekt för maskerader, teaterföreställningar, eller som en extra touch till din outfit på en speciell tillställning.Med denna silvriga ögonmask är du garanterad att sticka ut ur mängden och dra allas blickar mot dig.
 • Venetiansk Mask med Horn och Fjädrar

  Venetiansk Mask med Horn och Fjädrar
  Förvandla dig till en karaktäristisk karnevalsfigur med denna Venetianska Mask med Horn och Fjädrar. Med sin suggestiva design skapar den en känsla av mystik och skönhet - perfekt för dig som verkligen&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Damast Vit

  Venetiansk Ögonmask Damast Vit
  Vill du ha en ögonmask med elegans som höjer din aura av gåtfullhet på maskeraden behöver du inte titta längre. En glittrig glamour mask med vävt tyg med snygga mönster och en stor dekorativ blomma&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Damast Blå

  Venetiansk Ögonmask Damast Blå
  För dig som inte bara vill dölja din identitiet på festen utan även ha med dig karneval-andan så är den här karnevalmasken för dig. I glittrig blått är det här en festlig ögonmask att ha på&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask Paljetter Rosa

  Venetiansk Ögonmask Paljetter Rosa
  Rosa har ofta blivit beskriven som en av de mest mysteriska färgerna och är en favoritfärg bland de som vill ha en touch av mystik, perfekt för en ögonmask på maskerad helt enkelt. Snygga rosa glimrande&hellip:
 • Venetiansk Ögonmask med Rosor Vit/Svart

  Venetiansk Ögonmask med Rosor Vit/Svart
  Mystik är nyckelordet när det kommer till de klassiska ögonmaskerna på en maskerad, och i min mening så är det något extra mystiskt över en delad mask i två färger. Dess vita och svarta sida&hellip:
 • Ögonmask, teater vit

  Ögonmask, teater vit
  Denna vita ögonmask täcker hela ansiktet och har hål för ögonen och munnen, vilket ger en anonym och mystisk look som passar perfekt till maskeradbal, teater eller Halloween. Med det enkla elastiska snöret runt huvudet sitter masken säkert på plats hela kvällen.Den vita ögonmasken är det perfekta valet för DIY-entusiaster, med en fantastisk grund för att skapa din egen teatermask. Låt kreativiteten flöda och dekorera masken med glitter, färger eller tyger för att skapa en unik look som verkligen sticker ut.Denna teatermask är ett klassiskt val för både killar och tjejer.
 • Virkad Barock Ögonmask - Silverfärgad

  Virkad Barock Ögonmask - Silverfärgad
  Silverfärgad barock-ögonmask med virkat mönster. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • VIT Venetiansk "Zanni" Mask Med Lång Näsa

  VIT Venetiansk
  Venetiansk långnäsad "Zanni"-mask. Den mest karaktäristiska draget hos "Zanni"-masker är den långa näsan. Denna mask har ett vitt "sprucket" utseende och det är målat guldfärgad dekor längs hela&hellip:
 • Voodoo Ögonmask med Fjädrar och Band

  Voodoo Ögonmask med Fjädrar och Band
  Brun voodoo-ögonmask dekorerad med fjädrar, band, paljetter och glitter. Komplettera din voodoo-dräkt tillsammans med denna ögonmask och våra övriga maskeradtillbehör.
 • Shiny Cat Eye - Svart Ögonmask

  Shiny Cat Eye - Svart Ögonmask
  Skinande svart mask med kattliknande form. Masken fästs med resår bak.
 • Svart Fidelio Ögonmask

  Svart Fidelio Ögonmask
  Svart Fideliomask med resårband. Använd denna ögonmask till maskeradbalen eller till andra tillfällen.
 • Guldfärgad ögonmask med virkad spets

  Guldfärgad ögonmask med virkad spets
  Guldfä:rgad ö:gonmask med virkat spetsmö:nster som enkelt knyts bakom huvudet.
 • Måla och Dekorera Din EGEN Ögonmask

  Måla och Dekorera Din EGEN Ögonmask
  Här sätter bara fantasin gränser. Hittar du inte en mask du gillar? Dekorera och pynta din egen då? Limma på färgglada pärlor, använd glittrande stenar och långa fjädrar. Du kan även använda&hellip:
 • Bronsfärgad Barock Ögonmask

  Bronsfärgad Barock Ögonmask
  Bronsfärgad ögonmask utsmyckad med klara stenar och snygga stansningar. Knyts enkelt fast bakom huvudet. Använd denna mask till din barockdräkt eller till andra maskeraddräkter.
 • Dark Circus - Mask i Venetiansk Stil

  Dark Circus - Mask i Venetiansk Stil
  Svart mönstrad hård och solid mask i PVC (hård plast) med god passform som gjör den behaglig att ha på. Masken fästes med silkesband som kan knytas.
 • Silverfärgad Venetiansk Lyxig Ögonmask

  Silverfärgad Venetiansk Lyxig Ögonmask
  Silverfärgad venetiansk ögonmask med en lite futuristisk «look». Masken är dekorerad med silverfärgade stenar som innehåller något glitter. Den har också paljetter runt ögonen och på näsan,&hellip:
 • Dark Angel - Svart och Silverfärgad Ögonmask med Fjäder

  Dark Angel - Svart och Silverfärgad Ögonmask med Fjäder
  Svart och silverfärgad ögonmask dekorerad med flätad kant och svart stor fjäder samt band till knytning. Använd denna tillsammans med din dräkt tillsammans med andra maskeradtillbehör.
 • Svart Venetiansk Mask Med Lång Näsa - Kan Målas!

  Svart Venetiansk Mask Med Lång Näsa - Kan Målas!
  Svart venetiansk ögonmask med lang näsa/näbb. Masken kan både målas eller has som den är.
 • Vit Venetiansk Mask Med Lång Näsa - Kan Målas!

  Vit Venetiansk Mask Med Lång Näsa - Kan Målas!
  Vit venetiansk ögonmask med lång näsa/näbb. Masken kan både målas eller användas som den är.
 • Virkad Barock Ögonmask - Guldfärgad

  Virkad Barock Ögonmask - Guldfärgad
  Guldfärgad barock-ögonmask med virkat mönster. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • Påfågel Ögonmask med Fjädrar

  Påfågel Ögonmask med Fjädrar
  Blå påfågel-ögonmask med färgglada fjädrar och paljetter. Ögonmasken fästs enkelt med resårband.
 • Venetian Lady - Krämvit/Beige Lyxig Maskeradmask

  Venetian Lady - Krämvit/Beige Lyxig Maskeradmask
  Venetiansk lyxmask som täcker halva ansiktet. Masken är krämvit med guldfärgade snirklar och glittrande stenar. Masken knyts enkelt runt huvudet med banden fästa i sidorna.
 • Svart Venice Ögonmask med Glitter

  Svart Venice Ögonmask med Glitter
  Svart Venice ögonmask utsmyckad med glitter och klara stenar. Använd denna till maskeradbalen eller andra tillfällen.
 • Vit Venetiansk Zanni Mask med Lila öga och Lång Näsa

  Vit Venetiansk Zanni Mask med Lila öga och Lång Näsa
  Venetiansk ?Zanni?-mask med lång näsa. Den mest utmärkande detaljen på ?Zanni?-masker är den långa näsan. Denna mask har ett krämfärgat ?sprucket? utseende och guldfärgade dekorationer&hellip:
 • Guldfärgad Ögonmask med Virkat Filigran Mönster

  Guldfärgad Ögonmask med Virkat Filigran Mönster
  Guldfärgad ögonmask med virkat filigran-mönster. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • Svart Ögonmask med Virkad Spets

  Svart Ögonmask med Virkad Spets
  Svart ögonmask med virkat spetsmönster. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • Svart och Röd Hovnarr Ögonmask med Bjällra

  Svart och Röd Hovnarr Ögonmask med Bjällra
  Svart och röd hovnarrsmask med vintageutseende, böjbara tofsar med bjällror och band för knytning. Använd denna till din hovnarrsdräkt tillsammans med andra maskeradtillbehör.
 • Steampunk Ögonmask i Svart och Guldfärgat

  Steampunk Ögonmask i Svart och Guldfärgat
  Råstilig steampunk ögonmask i guldfärg och svart med utformade detaljer av olika kugghjul, kedjor, nitar och pusselbitar. Masken är av hårdplast och knyts med silkestrådar bakom huvudet.
 • Silverfärgad Fidelio Ögonmask

  Silverfärgad Fidelio Ögonmask
  Silverfärgad Fideliomask med resårband. Använd denna ögonmask till maskeradbalen eller till andra tillfällen.
 • Metallisk Guldfärgad Ögonmask i Plast

  Metallisk Guldfärgad Ögonmask i Plast
  Metallisk guldfärgad ögonmask med ett snyggt motiv. Masken är gjord i plast och knyts fast bakom huvudet. Använd denna till maskeradbalen eller till andra tillfällen.
 • Viktoriansk Ögonmask med Blommor och Fjädrar

  Viktoriansk Ögonmask med Blommor och Fjädrar
  Fin krämfärgad viktoriansk ögonmask utsmyckad med stenar, svarta blommor, fjädrar och broderade detaljer. Knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • Guldfärgad Egyptisk Ögonmask

  Guldfärgad Egyptisk Ögonmask
  Guldfärgad egyptisk ögonmask utsmyckad med band, paljetter, ormar och broderade detaljer. Använd denna till din egyptiska maskeraddräkt.
 • Svart och Silverfärgad Venetiansk Ögonmask med Fjäder

  Svart och Silverfärgad Venetiansk Ögonmask med Fjäder
  Svart och silverfärgad venetiansk ögonmask dekorerad med flätade kanter, pärlor och svart stor fjäder samt band till knytning. Använd denna till din dräkt tillsammans med andra maskeradtillbehör.&hellip:
 • LILA Venetiansk Colombina-Mask - Delvis Transparent med Röd/Guldfärgad Dekor och Utsmyckning

  LILA Venetiansk Colombina-Mask - Delvis Transparent med Röd/Guldfärgad Dekor och Utsmyckning
  Elegant venetiansk mask i genomskinligt hårt plastmaterial och dekorerad med glitterfärg. Vi har masken i fyra olika färger (om du inte kan välja dessa färgerna är de tyvärr utsålda).Utöver glitterdekoren&hellip:
 • Svart Katt - Ögonmask med Guldfärgat Glitter

  Svart Katt - Ögonmask med Guldfärgat Glitter
  Svart kattmask med guldfärgat glitter och pynt. Masken har resårband.
 • Metallisk Röd Ögonmask i Plast

  Metallisk Röd Ögonmask i Plast
  Metallisk röd ögonmask med ett snyggt motiv. Masken är gjord i plast och knyts fast bakom huvudet. Använd denna till maskeradbalen eller till andra tillfällen.
 • Vit Ögonmask Med Svarta Fjädrar och Silverfärgade Dekorationer

  Vit Ögonmask Med Svarta Fjädrar och Silverfärgade Dekorationer
  Vit maskeradmask i flexibelt material som formar sig efter ansiktet och gör masken behaglig att ha på. Den är dekorerad med silverfärgade paljetter och mönster runt hela kanten, och en svart fjäder.Masken&hellip:
 • BLÅ Venetiansk "Zanni" Mask Med Lång Näsa

  BLÅ Venetiansk
  Venetiansk långnäsad "Zanni"-mask. Det mest karaktäristiska draget hos "Zanni"-masker är den långa näsan. Denna mask har ett blått "sprucket" utseende och det är målat guldfärgad dekor längs&hellip:
 • Guldig Ögonmask

  Guldig Ögonmask
  Komplettera din festklä:dsel med en touch av elegans genom att bä:ra vå:r guldiga ö:gonmask! Denna mask ä:r den perfekta accessoaren fö:r att lä:gga till extra glans till din&hellip:
 • LILLA Venetiansk "Zanni" Mask Med Lång Näsa

  LILLA Venetiansk
  Venetiansk långnäsad "Zanni"-mask. Det mest karaktäristiska draget hos "Zanni"-masker är den långa näsan. Denna mask har ett lila "sprucket" utseende och det är målat guldfärgad dekor längs hela&hellip:
 • Fin Svart Virkad Ögonmask

  Fin Svart Virkad Ögonmask
  Fin svart virkad ögonmask med band till knytning. Använd denna på maskerad eller karneval.
 • Glittrande Filigran Ögonmask med Blomma

  Glittrande Filigran Ögonmask med Blomma
  Läcker glittrande svart och röd ögonmask. Masken är i metall med ett snirkligt mönster och har en blomsterdekoration på den ena sidan. Ögonmasken fästes runt huvudet med silkesband. Denna mask&hellip:
 • Silverfärgad Ögonmask med Virkat Filigran Mönster

  Silverfärgad Ögonmask med Virkat Filigran Mönster
  Silverfärgad ögonmask med virkat filigran-mönster. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • Svart och Silver Ögonmask med Glitter och Fjädrar

  Svart och Silver Ögonmask med Glitter och Fjädrar
  Exklusiv Svart och Silver Ögonmask med Glitter och FjädrarGör dig redo att lysa på nästa maskeradbal med vår fängslande svart och silver ögonmask. Denna mask är perfekt för dig som söker det&hellip:
 • RÖD Venetiansk Colombina-Mask - Delvis Transparent med Röd/Guldfärgad Dekor och Utsmyckning

  RÖD Venetiansk Colombina-Mask - Delvis Transparent med Röd/Guldfärgad Dekor och Utsmyckning
  Elegant venetiansk mask i genomskinligt hårt plastmaterial och dekorerad med glitterfärg. Vi har masken i fyra olika färger (om du inte kan välja dessa färgerna är de tyvärr utsålda).Utöver glitterdekoren&hellip:
 • Vit Fantomen Ögonmask

  Vit Fantomen Ögonmask
  Vit Fantomen-ögonmask med resårband på baksidan. Använd denna ögonmask till maskeradbalen eller till andra tillfällen.
 • Guldfärgad Ögonmask med Spetstyg

  Guldfärgad Ögonmask med Spetstyg
  Läcker guldfärgad maska dekorerad med spetstyg på den ena halvan och svarta kanter med inflätad silvertråd.
 • Svart Ögonmask med Vingar

  Svart Ögonmask med Vingar
  Svart Ögonmask med VingarUpptäck mystiken med vår svarta ögonmask med vingar, det perfekta tillbehöret för varje maskeraddräkt eller karneval! Denna eleganta mask kombinerar stil och komfort, vilket&hellip:
 • Svart Ögonmask med Blommor, Pärlor och Fjädrar

  Svart Ögonmask med Blommor, Pärlor och Fjädrar
  Svart ögonmask utsmyckad med blommor, pärlor, fjädrar och broderade detaljer. Knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • Vit Venice Ögonmask med Glitter

  Vit Venice Ögonmask med Glitter
  Vit Venice ögonmask utsmyckad med glitter och klara stenar. Använd denna till maskeradbalen eller andra tillfällen.
 • Vit Ögonmask med Knytning

  Vit Ögonmask med Knytning
  Vit ögonmask med brett band till knytning. Kan användas till många olika kostymer, kanske du ska gå den mystiska vägen? :)
 • Orientalisk Black Feather Mask

  Orientalisk Black Feather Mask
  Läcker och snygg, svart ögonmask dekorerad med silverfärgat glitter som skapar ett mönster och långa svarta fjädrar. Fästs på huvud med silkesband som knyts fast på baksidan.
 • Vit Ögonmask med Paljetter

  Vit Ögonmask med Paljetter
  Vit ögonmask utsmyckad med fina kanter och holografiska paljetter. Använd denna till maskeradbalen eller till andra tillfällen.
 • Svart Sommarfågelformad Ögonmask

  Svart Sommarfågelformad Ögonmask
  Svart mask i sommarfågelform. Fin mask till maskeradbal, rollspel, utklädning, teater och mycket mer. Masken fästs med resår.
 • Svart Kattmask med Hjärtformad Näsa

  Svart Kattmask med Hjärtformad Näsa
  Svart kattmask med morrhår och hjärtformad näsa. Masken har resårband.
 • Läcker Svart Virkad Ögonmask

  Läcker Svart Virkad Ögonmask
  Läcker svart virkad ögonmask med band till knytning. Använd denna till maskerad och karneval.
 • Lila Ögonmask med Virkad Spets

  Lila Ögonmask med Virkad Spets
  Lila ögonmask med virkat spetsmönster. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet.
 • Svart Virkad Day of the Dead Ögonmask med Stenar

  Svart Virkad Day of the Dead Ögonmask med Stenar
  Svart Day of the Dead-ögonmask med virkat spetsmönster och stenar. Ögonmasken knyts enkelt fast bakom huvudet och passar perfekt till din Day of the Dead-maskeraddräkt.

Historia kring venetianska masker

I Venedig bar man på 1600 och 1700-talen mask både på fester och till vardags. Vilken sorts mask man bar var lite olika.

De rika adelsmännen bar masker med en liten plog framför munnen. Den fanns till för att kunna äta och dricka. Tjänstefolket däremot fick nöja sig med en stum mask. Den hade inget handtag eller snöre utan hölls kvar genom att bäraren av masken bet runt ett snöre eller en knapp på insidan av masken. Därav namnet stummask.

När så 1800-talet närmade sig började man införa förbud mot vardagsbruket av masker. Det ansågs vara farligt då politiska strömningar gjorde gällande nya krav på rättigheter.

Faktum är att Gustav den III mördades på just en maskeradbal. Den hölls på en opera som han själv grundat i Stockholm.

Namn på olika masker som bars i Venedig

Bauta - absolut vanligaste masken. Den kunde bäras av både rik och fattig, därför var det viktigt att alltid hälsa på någon iförd Bautamask. Man kunde ju inte riktigt veta vem som dolde sig bakom den.

Moretta - mjuk mask i sammet för kvinnor. Det var en stum mask som hölls fast med tänderna. Om kvinnan behövde prata var det vanligt att en tjänsteflicka gick följe för att föra kvinnans talan.

Medico della peste - bars av lokala pestläkare. En pest mask som i sin långa näbb kunde rymma kryddor, örter och andra doftämnen. Man trodde att de renade luften så att inte läkaren blev smittad av luftburen pestsmitta.

Medico della peste - pestmask - Venetiansk mask
Pestmask, bars av läkare för att undvika pestsmitta. Foto: Argillaproject (Wikimedia Commons)

Masker för karneval

Karnevalmasker är också ett exempel på venetianska masker. Det som utmärker dessa är att de ofta var utsmyckade med pärlor och färgade fjädrar. Till detta bars ofta stora, flådiga hattar och lite extravaganta kläder.

ilead