Roliga hattar till maskerad och fest

Hattar är inget klädesplagg som vi använder så ofta till vardags längre. Det har ju inte alltid varit så; till exempel en klassisk gentleman på 1800-talet bar plommonstop. Om någon gick omkring klädd så på stan i dag skulle vi utgå från att de var på väg till en maskerad, hattfest, eller att det var en excentriker.

Roliga hattar och huvudbonader är i dag mer förknippat med maskerader och utklädnad än med mode. I den här kategorin med maskeradkläder platsar allt från kungakronor till klassiska cowboyhattar eller fantasifulla trollkarlshattar.

Populärt inom roliga hattar till maskerad och fest

 • Pirathatt Läderlook Deluxe - One size

  Pirathatt Läderlook Deluxe - One size
  Har du haft ett par lyckade plundringsrundor ska du självklart slå till på en exklusiv pirathatt!Pirathatt Läderlook Deluxe är trekantsformad i brunspräcklig och autentisk?
 • Pirathatt Svart med Guldkant - One size

  Pirathatt Svart med Guldkant - One size
  Vad är ett piratskepp utan en pirat, och vad är en pirat utan sin hatt? Du ser. Säkerheten, eller farorna, på de sju haven kan spåras tillbaka till punkten där allt börjar?
 • Cowboyhatt Vit med Tiara - One size

  Cowboyhatt Vit med Tiara - One size
  En vit cowboyhatt med silverfärgade detaljer som ger hatten lite glamour och flärd. Självklart måste man ha lite lyx också även om man lever i en cowboyvärld för en kväll. Perfekt maskeradaccessoar!?
 • Tyrolerhatt med Fjäder - One size

  Tyrolerhatt med Fjäder - One size
  Se till att matcha din fina lederhosendräkt till Oktoberfest med den klassiska tyrolerhatten!Hatten är av plastmaterial i grön färg med röda fjädrar och matchande band.Material: PlastOmkrets:?

Fler tips på roliga hattar till maskerad och fest

 • Astronauthatt för Barn - One size

  Astronauthatt för Barn - One size
  Drömmer du om att bli astronaut? isåfall har du hittat rätt. Denna hatt är perfekt när du vill känna att du åkt rymdskepp till mars, kanske för att se om det går att leva där. Skönt att vi på?
 • Grön Mrs Tartan Hatt - One size

  Grön Mrs Tartan Hatt - One size
  Visst är det väl uppfriskande med en ren och skär skotte på festen? Alla fester och maskeradpartyn behöver en person i tartan-mönstrade kläder, och det är sedan?
 • Diadem Prinsessa Sammetsturkos Deluxe - One size

  Diadem Prinsessa Sammetsturkos Deluxe - One size
  Vill du bli en isprinsessa? Kanske till och med prinsessan Elsa från filmen Frost? Kolla in det här superfina diademet! Det har ett turkost band, guldfärgade pärlor och en rosa sten?
 • Cowboyhatt Dallas - One size

  Cowboyhatt Dallas - One size
  Yeeeehaw! Så ska det låta när du rider på din vackra häst ute i den vilda västern. Kanske inte riktigt så, men i alla fall när du kliver in på maskeradfesten?
 • Fez Hatt - One size

  Fez Hatt - One size
  Klassisk röd Fez med tillhörande svart tofs. Onesize (vuxenstorlek).
 • Gycklarhatt - One size

  Gycklarhatt - One size
  Rött, gul och blå färgad gycklarhatt med röda band hållandes klingande guldklockor. One size (vuxenstorlek).
 • Kanin Med Stora Öron Tillbehörskit Barn - One size

  Kanin Med Stora Öron Tillbehörskit Barn - One size
  Vare sig de vill klä ut sig till en kanin på barnmaskeraden eller bara förvandlas till kanin för en dag är det här kitet perfekt. Vi kan säga så här: det?
 • Fedorahatt Svart med Siffra 40 - One size

  Fedorahatt Svart med Siffra 40 - One size
  Man fyller bara år en gång om året, så se till att hela världen får nys om denna viktiga dag! Med en stilig hatt på huvudet kommer födelsedagsbarnet med säkerhet?
 • Tyrolerhatt Oktoberfest Deluxe Grön

  Tyrolerhatt Oktoberfest Deluxe Grön
  Du borde köpa dig en tyrolerhatt, bara därför att, locka fram ett skratt! Har du blivit bjuden på oktoberfest? På huvudet bär alla en snygg tyrolerhatt, och just den här i gröna kommer göra sig?
 • Hatt Kräfta - One size

  Hatt Kräfta - One size
  Kräftskiva är en av de mest klassiska traditionerna vi har här i Sverige och när det väl är dags att samla vännerna till denna underbara högtid måste förstås också klädsel och pynt vara med?
 • Solskärm Lifeguard - One size

  Solskärm Lifeguard - One size
  En läcker solkeps i häftig röd färg blir definitivt ett tufft tillbehör till din sommar eller maskerad outfit. Med den här solskärmen på huvudet blir du både snygg och skyddad från solen. Du?
 • Kepi Soldathatt - One size

  Kepi Soldathatt - One size
  Kepi bars av bland annat amerikanska soldater under det amerikanska inbördeskriget. Den tidiga kepi bars också av fransmännen under 1800-talet.Kepi är en stilig hög hatt med silverlinjer.?
 • Rysk Sjömanshatt - One size

  Rysk Sjömanshatt - One size
  Om du verkligen ska segla ut på ryska vatten kanske du behöver en varmare mössa än den här, men erkänn att den är så stilig så du måste?
 • Detektivhatt - One size

  Detektivhatt - One size
  Klura ut gåtor och lös spännande mysterier iförd den här charmiga detektivhatten! Hatten får dig att se ut som självaste Sherlock Holmes. Komplettera med ett förstoringsglas?
 • Dumstrut - One size

  Dumstrut - One size
  D står för dum och sitter D:t på en strut så är struten en dumstrut! Den här skojiga hatten får per automatik bäraren att se ut som en mindre smart person. Används?
 • Kossa Tillbehörskit Barn - One size

  Kossa Tillbehörskit Barn - One size
  MUUUU!Ja, så har vi åtminstone lärt barnen att kossorna låter. Med det här kitet kan barnen klä ut sig till en liten kossa och göra precis vilka läten de själva?
 • Partyhattar Cowboyhattar - 6-pack

  Partyhattar Cowboyhattar - 6-pack
  Trött på klassiska kalashattar? Då ska du kika in dessa. Dom här passar perfekt både på vilda västern festen och cowboy maskeraden. Utmärkt detalj på outfiten,?
 • Studentmössa - One size

  Studentmössa - One size
  För vi har tagit studenten... Är det äntligen dags att fira din student får du inte glömma den mest typiska prylen som symboliserar tolv år av hårda studier,?
 • Hatt Gris - One size

  Hatt Gris - One size
  Nöff, grymt och stånk. Med den här hatten på huvudet kommer du förvandlas till ett riktigt svin. Det här gulliga gristrynet vill gärna vara med på kalaset med?
 • Armékeps - One size

  Armékeps - One size
  Grön kamouflagefärgad armékeps.Kepsen har ett spänne bak för att justera storleken. One size (vuxenstorlek).
 • Liten Grön Sombrero

  Liten Grön Sombrero
  Fixa den genuina mexikanska looken på tre röda med en finfin sombrero på huvudet! Perfekt till såväl mexikofesten som när du får feeling och vill ta tacoskvällen till sjuans växel. Liten Grön?
 • Höghatt Mini Röd - One size

  Höghatt Mini Röd - One size
  Tänk vad de små detaljerna kan göra en stor skillnad! Med denna lilla häftiga hatt på huvudet förvandlar du hela din outfit eller din maskeradkostym till en ny kreation. Den röda färgen som glittrar?
 • Musketörhatt med Fjäder - One size

  Musketörhatt med Fjäder - One size
  Komplettera din musketördräkt med den här tjusiga hatten och sedan är din förvandling till en musketör komplett. Den här hatten har allt: snygg form, ett band prytt med?
 • Sombrero Färgad - Röd

  Sombrero Färgad - Röd
  Införskaffa en stilig sombrero så smälter du enkelt in på festen med Mexikotema. Denna sombrero är enkel och snygg och finns i sex olika fina färger.Sombrero Färgad?
 • Cowboyhatt Röd/Vit/Blå - One size

  Cowboyhatt Röd/Vit/Blå - One size
  När du inte orkar vifta med flaggor så armarna lossnar. Skaffa dig en cowboyhatt istället! Vi lovar att den supportar favoritlaget minst lika bra som handflaggor!Cowboyhatt Röd/Vit/Blå?
 • Polishatt med Paljetter Deluxe - One size

  Polishatt med Paljetter Deluxe - One size
  Nu kan du klä ut dig till världens största party pooper, dvs en polis. Poliser kan vara riktiga glädjedödare när du står där mitt i natten och öser?
 • Liten Röd Sombrero

  Liten Röd Sombrero
  Fixa den genuina mexikanska looken på tre röda med en finfin sombrero på huvudet! Perfekt till såväl mexikofesten som när du får feeling och vill ta tacoskvällen till sjuans växel. Liten Röd?
 • Fedorahatt Svart med Siffra 30 - One size

  Fedorahatt Svart med Siffra 30 - One size
  Man fyller bara år en gång om året, så se till att hela världen får nys om denna viktiga dag! Med en stilig hatt på huvudet kommer födelsedagsbarnet med säkerhet?
 • Seglarhatt - One size

  Seglarhatt - One size
  Hatten kanske inte hjälper dig hålla koll på babord och styrbord, men den är i alla fall perfekt nästa gång du sätter kurs mot maskeradfest! Hissa seglen iklädd?
 • Häxhatt med Spindelnät Flerfärgad för Barn

  Häxhatt med Spindelnät Flerfärgad för Barn
  Spådom, magi och förbannelser - det finns många anledningar till att skola sig till tvättäkta häxa. När du är färdigutbildad blir du tilldelad din alldeles egna häxhatt och kan sätta igång?
 • Chilipeppar Hatt - One size

  Chilipeppar Hatt - One size
  Det finns många starka ting i världen som hulken, superlim och självklart chilipeppar.Spontant är det lite svårt att hitta en temafest där en chilifrukt på huvudet?
 • Luciakrona Guld LED - One size

  Luciakrona Guld LED - One size
  För det lite mer speciella luciatåget! Superfin luciakrona med guldfärgad skimrande krona som är idealisk till luciatåget som ska uppträda på större julevent?
 • Julgranshatt på Diadem - One size

  Julgranshatt på Diadem - One size
  Är klassiska tomteluvor inte riktigt din grej kanske en julgran kan vara något! Den här julgranen sitter nämligen på ett diadem och blir en helkul huvudbonad att ha på julafton eller julfesten.Julgranshatt?
 • Brittisk Polishatt - One size

  Brittisk Polishatt - One size
  Har du alltid drömt om att få åka till England och agera som lagens långa arm? Nu har du chansen! Allt du behöver göra är att införskaffa den här?
 • Ölhjälm Sverige - One size

  Ölhjälm Sverige - One size
  Låt händerna vara fria när du ska heja fram Sverige på nästa fotbollsmatch, med vår ölhjälm med svenska flaggan. Ölhjälmen är tillverkad i tålig?
 • Sombrero Stor - Natur

  Sombrero Stor - Natur
  En mexikansk fest kräver vissa attiraljer för en fulländad fiesta. Kanske en poncho, ett par maracas, lite tacos, tequila och självklart den obligatoriska sombreron. Så,?
 • Apa Tillbehörskit Barn - One size

  Apa Tillbehörskit Barn - One size
  Om du har barn där hemma som gärna klättrar på möblerna och svingar sig i gardinerna är det lika bra att de får sig en passade utstyrsel! Med det här kitet innehållandes?
 • Höghatt USA - One size

  Höghatt USA - One size
  Hylla det storslagna och patriotiska landet som fascinerar hela resten av världen iförd den här snygga hatten! Huvudbonaden är tillverkad av glänsande plysch och känns mjuk och skön mot huvudet.?
 • Cowboyhatt Grön/Vit/Röd - One size

  Cowboyhatt Grön/Vit/Röd - One size
  Att ha en trevlig huvudbonad på maskeraden är alltid en trevlig accessoar som gör din outfit extra cool, så varför inte bära denna flerfärgade cowboyhatt på nästa fest? Perfekt till vilda västern-festen?
 • Svamphatt - One size

  Svamphatt - One size
  Varför ha mössa som alla andra när du kan ha en flugsvamp på skallen? En given succé oavsett tillfälle! Svamphatten är uppstoppad och har elastisk öppning så?
 • Trollkarlshatt & Trollspö för Barn - One size

  Trollkarlshatt & Trollspö för Barn - One size
  Vad ska du trolla fram ikväll? Eller ska du kanske trolla bort något. Även om du inte trollar fram duvor, så kanske du kan få fram ett leende? Med denna klädsel lär du få beställningar. Trollkarlshatt?
 • Kockmössa Barn - One size

  Kockmössa Barn - One size
  Efter alla dessa år av matlagning, städning, diskplockande, skjuts till kompisar och diverse aktiviteter så är det äntligen din tur att luta dig tillbaka - tidigare än du hade anat! Klä barnet?
 • Höghatt Glitter Svart - One size

  Höghatt Glitter Svart - One size
  Klä dig enkelt och stiligt med en superglamourös knorr! Den här svarta knorren... Eller nej, hatten glittrar tjusigt och kommer få dig att se typ rik ut!Höghatt Glitter Svart är en enkel höghatt?
 • Komössa Med Horn

  Komössa Med Horn
  Har du länge letat en hatt som inte är som alla andra? Nu kan du vara ko-lugn och sluta tjura, vi har hatten för dig! Stånga dig runt på stan i en komössa och sprid lite?
 • Fransk Basker - Röd

  Fransk Basker - Röd
  Fransk baskermössa. Finns i färgerna Svart och Röd. One size (vuxenstorlek).
 • Vikingahjälm för Barn

  Vikingahjälm för Barn
  Festa som en äkta viking med denna häftiga hjälm, detaljer som gör outfiten komplett. Helt klart ett måste för alla som vill få till en tuff viking utklädnad inför?
 • Partytiara Happy Birthday - One size

  Partytiara Happy Birthday - One size
  Få födelsedagsbarnet känna sig extra speciell på födelsedagskalaset med denna festliga Happy Birthday-tiara på huvudet.Partytiara Happy Birthday är en läcker?
 • Biträdande Sheriff Hatt - One size

  Biträdande Sheriff Hatt - One size
  Var du sen på bollen och någon annan hann sno din idé gällande att vara festens sheriff? Du kan vara lugn, att vara biträdande sheriff är inte heller fy skam. Om du har?
 • Clownkeps med Prickar - One size

  Clownkeps med Prickar - One size
  En stor och fluffig clownperuk i all ära, men vissa clowner råkar också vara skalliga på huvudet - och därför finns clownkepsen! En färgglad keps som blir pricken?
 • Vilda Västern Cowboyhatt - One size

  Vilda Västern Cowboyhatt - One size
  Vad är en cowboy eller revolverman utan sin hatt? Svaret är: inte mycket. Den är därför pricken över i:et på din cowboykostym. Faktiskt, allt du egentligen behöver?
 • Hatt Rasta med Dreadlocks - One size

  Hatt Rasta med Dreadlocks - One size
  Det tar lång tid att spara ut till egna dreadlocks och därför är den här hatten så bra! Du sätter helt enkelt hatten på huvudet och vips har du fått långa?
 • Hatt Merry Christmas - One size

  Hatt Merry Christmas - One size
  Vill du ha en hatt på huvudet under julen som inte är en tomteluva så har du precis hittat ett riktigt tjusigt alternativ. Det är en hatt i rött och grönt och på hatten?

Det finns en hel del olika typer av maskeradhattar att välja mellan. Vissa kanske inte rent strikt skulle kallas hattar, såsom polismössor och andra ”uniformshattar”, men de passar ändå in här. För många kostymer är hatten ett centralt inslag. För den som på allvar vill klä ut sig till en trollkarl eller häxa, så måste hatten vara med.

Hatten är mer än en accessoar på maskeraden

Hattar kan genom sin blotta närvaro säga vad du försöker efterlikna. Hatten tycker vi därför inte bör betraktas som en accessoar, åtminstone inte i en maskeradförklädnad.

När vi ser en deerstalker hatt associerar vi direkt till Sherlock Holmes – det är bara pipan och förstoringsglaset som saknas, och vi vet alla hur en riktig pirathatt ser ut. Att sedan de riktiga piraterna nog inte använde dem är en annan sak. Till och med något så enkelt som en tomteluva uppnår samma effekt.

När man ska bygga sin kostym är det därför en bra idé att börja med huvudet och skaffa sig en bra maskeradhatt eller huvudbonad. Det är en billig detalj som stärker uttrycket av det du försöker klä ut dig till.

På den här sidan har vi därför samlat ihop massor av maskeradhattar som du kan beställa hem från e-butiker online. När du fått hem hatten är du redo för att gå på hattfest!