Roliga hattar till maskerad och fest

Hattar är inget klädesplagg som vi använder så ofta till vardags längre. Det har ju inte alltid varit så; till exempel en klassisk gentleman på 1800-talet bar plommonstop. Om någon gick omkring klädd så på stan i dag skulle vi utgå från att de var på väg till en maskerad, hattfest, eller att det var en excentriker.

Roliga hattar och huvudbonader är i dag mer förknippat med maskerader och utklädnad än med mode. I den här kategorin med maskeradkläder platsar allt från kungakronor till klassiska cowboyhattar eller fantasifulla trollkarlshattar.

Populärt inom roliga hattar till maskerad och fest

 • Pirathatt Läderlook Deluxe - One size

  Pirathatt Läderlook Deluxe - One size
  Har du haft ett par lyckade plundringsrundor ska du självklart slå till på en exklusiv pirathatt!Pirathatt Läderlook Deluxe är trekantsformad i brunspräcklig och autentisk?
 • Cowboyhatt Vit med Tiara - One size

  Cowboyhatt Vit med Tiara - One size
  En vit cowboyhatt med silverfärgade detaljer som ger hatten lite glamour och flärd. Självklart måste man ha lite lyx också även om man lever i en cowboyvärld för en kväll. Perfekt maskeradaccessoar!?
 • Tyrolerhatt med Fjäder - One size

  Tyrolerhatt med Fjäder - One size
  Se till att matcha din fina lederhosendräkt till Oktoberfest med den klassiska tyrolerhatten!Hatten är av plastmaterial i grön färg med röda fjädrar och matchande band.Material: PlastOmkrets:?
 • Pirathatt Brun Deluxe - One size

  Pirathatt Brun Deluxe - One size
  Läcker trekantsformad pirathatt i brun läderlook till dig som inte nöjer dig med vilken pirathatt som helst!One size (vuxenstorlek).

Fler tips på roliga hattar till maskerad och fest

 • Höghatt Satin Lila - One size

  Höghatt Satin Lila - One size
  Gör en storartad entré med denna höga hatt vilandes på huvudet! Den här hatten inger en stilfullhet och elegans som gör att du garanterat kommer dra till dig alla blickar?
 • Grön Mrs Tartan Hatt - One size

  Grön Mrs Tartan Hatt - One size
  Visst är det väl uppfriskande med en ren och skär skotte på festen? Alla fester och maskeradpartyn behöver en person i tartan-mönstrade kläder, och det är sedan gammalt. Det gäller att bibehålla?
 • Charleston Svart Damhatt - One size

  Charleston Svart Damhatt - One size
  Alla vet att varje outfit kräver det lilla extra, oavsett om det är till vardags eller när det vankas 20-talstema på festen. Då är det smidigt att sätta på sig?
 • Nattmössa - One size

  Nattmössa - One size
  Pratar du ofta i nattmössan? Då kanske du vill förmedla detta på ett roligt sätt på nästa tema-fest. Eller så vill du bara hålla huvudet varmt under natten? En nattmössa kanske inte är lika?
 • Paljetthatt Silver - One size

  Paljetthatt Silver - One size
  Ska du på fest med det härliga temat glitter och glamour men saknar fortfarande den där lilla extra detaljen som gör att din outfit blir komplett? Då kanske det är hatten som har blivit bortglömd.?
 • Hund Tillbehörskit Barn - One size

  Hund Tillbehörskit Barn - One size
  Vad passar bättre än att klä ut sig till en liten vovve när det är barnkalas? I detta kit medföljer en hundsvans samt ett par gulliga hundöron som enkelt sätts på huvudet med hjälp av ett diadem.?
 • Bowlerhatt Steampunk Brun - One size

  Bowlerhatt Steampunk Brun - One size
  Steampunk förknippas med gamla ångmaskiner, luftballonger, uppfinningar och kugghjul. Den här hatten har allt för att kvalificera sig som en riktigt cool detalj till en steampunkmaskerad.?
 • Pokerkeps - One size

  Pokerkeps - One size
  Grön pokerkeps med vita detaljer. One size (vuxenstorlek).
 • Festivalhatt Svart med Nitar Silver - One size

  Festivalhatt Svart med Nitar Silver - One size
  Här har vi en riktigt tjusig festivalhatt/keps i svart färg, dekorerad med silvriga nitar - perfekt till maskeraden, karaoken eller till vardagen.Festivalhatt Svart med Nitar Silver levereras?
 • Sjuksköterskehatt - One size

  Sjuksköterskehatt - One size
  En klassisk sjuksköterskehatt för den som vill komma undan billligt som sjuksköterska. One size (vuxenstorlek).
 • Brun Trollkarlshatt - One size

  Brun Trollkarlshatt - One size
  En häxa eller trollkarl men en sprillans ny hatt kan säkerligen ingenting om magi! Tvärtom: Hatten ska vara gammal och skrynklig - precis som magikern. Använd den här för att bli en vis trollkarl?
 • Solskärm Rosa i Tyg

  Solskärm Rosa i Tyg
  Skulle solen råka titta fram inför maskeradfesten så föreslår vi att du matchar din allra mest rosa outfit med den här fantastiska kepsen! Solskärm Rosa i Tyg är en rosa skärmkeps tillverkad?
 • Cowboyhatt Rosa med Fluff - One size

  Cowboyhatt Rosa med Fluff - One size
  WOW, hatten som får alla på fall, passar till möhippan som till festivalen! Rosa cowboyhatt med fluff och silvertiara. Hatten kommer med ett vitt band som du kan fästa runt halsen. Cowboyhatt Rosa?
 • Cowboyhatt Vit Färgskimrande - One size

  Cowboyhatt Vit Färgskimrande - One size
  Ta hem priset för snyggast hatt på saloonen med den här skimrande skapelsen. Ett givet val av hatt för dig som inte drar sig för att sticka ut lite extra från mängden! Cowboyhatt Vit Färgskimrande?
 • Häxhatt med Färgskiftande Paljetter - Blå

  Häxhatt med Färgskiftande Paljetter - Blå
  Ingen halloween utan häxa, och ingen häxa utan halloween! Vill du skilja dig från resten av häxorna på maskeradfesten så är denna tjusiga häxhatt med paljetter och extra glam något för dig!  Häxhatt?
 • Paljetthatt Steampunk Deluxe Guld - One size

  Paljetthatt Steampunk Deluxe Guld - One size
  Detta är sannerligen en hatt av HQ (High Quality)! Bär på nästa maskeradfest, halloweenparty, på nästa pridetåg, eller bara i vardagen när du vill sticka ut lite! En mycket dekorativ steampunk-inspirerad?
 • Diadem Blommor Gul/Blå - One size

  Diadem Blommor Gul/Blå - One size
  Har du inte blommor i ditt hår? Det kan vi lösa i ett nafs med detta härliga diadem med både gula och blåa blommor. En klockren accessoar till studenten eller midsommarfirandet!Diadem Blommor Gul/Blå?
 • Höghatt Svart för Barn - One size

  Höghatt Svart för Barn - One size
  Vill du få barnet ditt att se extra elegant och stilig ut på nästa släktträff? Eller är det maskeradlådan som ekar tom på snygga accessoarer? Då kommer den här hatten att komma till undsättning! Höghatt?
 • Elefant Tillbehörskit Barn - One size

  Elefant Tillbehörskit Barn - One size
  Med det här tillbehörskitet kan ditt barn förvandlas till världens minsta elefant! Perfekt till såväl barnmaskeraden som till vanligt lek och stoj. För vem älskar?
 • Höghatt Svart - One size

  Höghatt Svart - One size
  Svart passar till allt. Det passar när du väljer en smoking, det passar till jeans, det passar på en bil och det passar bäst av allt om du kallas Darth Vader. Det är en oslagbart snygg färg med väldigt?
 • Svensk Brandmanshjälm för Barn - One size

  Svensk Brandmanshjälm för Barn - One size
  Som aspirerande brandman gäller det att vara rädd om sig själv och vad passar då inte bättre än en hjälm på hvuudet?Svensk Brandmanshjälm för Barn är precis vad det heter, en klassisk vit brandmanshjälm?
 • Sheriffhatt Svart för Barn - One size

  Sheriffhatt Svart för Barn - One size
  Att leka cowboy och indian är roligt! För att det ska bli lite extra kul är det bra att ha rätt kläder på sig. Här får du en fin sheriffhatt i svart. Den passar bra om du ska gå på maskerad,?
 • Brun Cowboyhatt med Tiara - One size

  Brun Cowboyhatt med Tiara - One size
  Låt gästerna få veta vem som är högst i rang på cowboyfesten. Med den här läckra cowboyhatten med glittrande tiara kommer det vara svårt att missa! Passar?
 • Uncle Sam Hatt - One size

  Uncle Sam Hatt - One size
  Glöm inte hatten till USA-festen!Uncle Sam hatt med rödvita vertikala ränder och blått band med vita stjärnor. Precis som den ska vara. Perfekt komplement om du ska gestalta Uncle Sam på maskeraden eller?
 • Hatt Kräfta - One size

  Hatt Kräfta - One size
  Kräftskiva är en av de mest klassiska traditionerna vi har här i Sverige och när det väl är dags att samla vännerna till denna underbara högtid måste förstås också klädsel och pynt vara med?
 • Cowboyhatt Brun - One size

  Cowboyhatt Brun - One size
  Howdy, partner! Med den här hatten ser du coolare ut, vad du än gör. Du behöver alltså inte kasta lasso eller rida på en tjur för att imponera. På med hatten?
 • Häxhatt Mini Diadem - One size

  Häxhatt Mini Diadem - One size
  Flyg till festen direkt från Blåkulla med kvast, katt och en liten krokig hatt på sniskan. Ett måste för alla häxor som vill vara extra stiliga i höst! Häxhatt Mini Diadem kommer i storleken one?
 • Fedorahatt Svart med Siffra 50 - One size

  Fedorahatt Svart med Siffra 50 - One size
  Man fyller bara år en gång om året, så se till att hela världen får nys om denna viktiga dag! Med en stilig hatt på huvudet kommer födelsedagsbarnet med säkerhet känna sig extra speciell och?
 • Hatt Happy New Year Svart - One size

  Hatt Happy New Year Svart - One size
  En hög svart hatt är festlig att sätta på huvudet på nyårskalaset men om hatten också är dekorerad med stjärnor som kan lysa och blinka har du tagit det?
 • Ölhjälm Oktoberfest

  Ölhjälm Oktoberfest
  Det som gör oktoberfesten så rolig är inte bara den muntra tyrolermusiken och de snygga kläderna man får bära. Självklart ska det till öl?
 • Poliskeps Svart

  Poliskeps Svart
  Lagens långa arm har aldrig varit stiligare! Iklädd klassisk poliskeps med blänkande emblem råder det inga tvivel om att det är du som får haffa på nästa maskerad. Poliskeps Svart innehåller?
 • Sheriffshatt Svart - One size

  Sheriffshatt Svart - One size
  Bjuden på maskerad? Kom till festen som en cowboy! Och inte vilken cowboy som helst, utan en sheriff. Hatten är en viktig accessoar för en cowboy och här får du en cowboyhatt som passar en sheriff?
 • Cowboyhatt Hot Pink - One size

  Cowboyhatt Hot Pink - One size
  Är du bjuden på maskerad och vill komma utklädd som en cool cowboy? Eller ska du kanske testa den stora attraktionen rodeo? Vad sägs om att fånga in några kalvar med ett lasso eller kanske testa?
 • Vikingahjälm Blå/Gul med Flätor

  Vikingahjälm Blå/Gul med Flätor
  Härlig vikingahjälm i svenska flaggans färger! Ett måste till fotbolls-EM eller VM, OS, Eurovision Song Contest eller liknande evenemang.Hjälmen är tillverkad i ett mjukt tyg och har fastsatta flätor.One?
 • Kaptenshatt Pride - One size

  Kaptenshatt Pride - One size
  Förvandla dig själv till Prideparadens ståtliga kapten med den här snygga regnbågsfärgade hatten! Ta med dig hela pridetåget och sprid kärlek så det räcker och blir över stadens alla gator.?
 • Sommarhatt Sverige - One size

  Sommarhatt Sverige - One size
  Ska du ut och turista i storstan och vill visa upp den svenska nationaliteten? Vad passar inte bättre än att dra på dig en svensk hatt! En läcker detalj för dig som gillar att klä upp dig lite extra?
 • Brun Trollkarlshatt - One size

  Brun Trollkarlshatt - One size
  Vilket elevhem tillhör du? Sätt på dig denna knasiga trollkarlshatt så får du se! Perfekt hatt att bära på Harry Potter-maskeraden!Brun Trollkarlshatt är en finfin trollkarlshatt med stora sömmar?
 • Seglarhatt - One Size

  Seglarhatt - One Size
  Skepp o'hoj! Hissa seglen iklädd denna eleganta seglarhatt och sätt kurs mot närmaste maskeradfest (helst en du är bjuden till). En solklar accessoar för alla festsugna matroser! Seglarhatten är?
 • Sombrero Stor - Blå

  Sombrero Stor - Blå
  En mexikansk fest kräver vissa attiraljer för en fulländad fiesta. Kanske en poncho, ett par maracas, lite tacos, tequila och självklart den obligatoriska sombreron. Så, sätt på dig en sån här?
 • 90-tals Solhatt - One size

  90-tals Solhatt - One size
  Pricken över i:et till din 90-talsoutfit! En solhatt med motiv så over-the-top att man nästan misstänker att den knyckts från direkt från MTVs garderobsavdelning.90-tals Solhatt är en färgglad?
 • Stjärngosseset Guld - One size

  Stjärngosseset Guld - One size
  När det vankas luciatåg och grabben din inte får äran att vara lucia - stjärngosse it is! Här har du ett komplett kit innehållandes ett stycke strut och ett stycke stjärnstav.Stja?rngosseset inkluderar?
 • Hatt Trollkarl Grå - One size

  Hatt Trollkarl Grå - One size
  Trollkarl är ett gammalt hedervärt yrke som kräver sin utstyrsel. I klädkoden ingår bland annat en vindpinad höghatt med krokig tipp. Som den här! Perfekt för dig?
 • Pilothatt - One size

  Pilothatt - One size
  Svart tygkeps med pilotemblem på framsidan och blanksvart skärm.One size (vuxenstorlek).
 • Kräftskiva Fedora Hatt - One size

  Kräftskiva Fedora Hatt - One size
  Här har vi en kunglig hatt att bära till kräftskivan. När alla andra "loosers" sitter med sin kalastuta på skallen, ja då sitter du där som en hövding med en fedorahatt.Kräftskiva Fedora Hatt?
 • Cowboyhatt Silver med Paljetter

  Cowboyhatt Silver med Paljetter
  Det är dags att gå ut och glittra som en stjärna! Det gör du enklast med den här vråltuffa hatten på skallen - matcha med glammig outfit så är du redo att ta världen med storm!Cowboyhatt Silver?
 • Uppblåsbara Spikes Hjälm

  Uppblåsbara Spikes Hjälm
  Punken är verkligen inte död! Inte om man får tro den här superflashiga spikeshjälmen i alla fall. Hjälmen blåses snabbt upp, fästes enkelt på huvudet och?
 • Beige Cowboyhatt - One size

  Beige Cowboyhatt - One size
  Jiihaaa! Du kan inte klä ut dig till cowboy utan att sätta en cowboyhatt på huvudet, eller hur? Med den här snygga cowboyhatten kommer du att känna dig som en riktigt snygg cowboy. Det är helt enkelt?
 • Tomteluva med LED-ljus

  Tomteluva med LED-ljus
  Om du vill skina lite extra bland de traditionella tomtarna så är det en LED-luva du behöver! Med vackra stjärnor som lyser i vinternatten blir du garanterat årets festligaste tomte - allt för?
 • Viktoriansk Höghatt Dam - One size

  Viktoriansk Höghatt Dam - One size
  Se ståtligare ut än någonsin med hjälp av denna vackra höghatt. Den har en underbar viktoriansk stil och är perfekt att kombinera med när du vill klä ut dig inför en maskerad eller halloweenfest.?
 • Taxikeps Klassisk Gul - One size

  Taxikeps Klassisk Gul - One size
  Vad poppar upp i ditt huvud när du tänker på New York? Säkert massor av människor, trängsel, restauranger, klubbar och så gula taxibilar på gatorna. Kom till?
 • Cowboyhatt Zebramönstrad - One size

  Cowboyhatt Zebramönstrad - One size
  Det finns nog faktiskt inget tillfälle där en zebramönstrad cowboyhatt inte passar. Du kan använda den när du ska gå på en hårdrockskonsert, eller så kan du ha den när du är bjuden på en maskeradfest?
 • Dallas Vit Cowboyhatt - One size

  Dallas Vit Cowboyhatt - One size
  Howdy! Ska du klä dig i en raffig cowboyskrud behöver du såklart en passande hatt på skallen för en maxad cowboylook, och då passar denna vita cowboyhatt alldeles ypperligt!Dallas Vit Cowboyhatt?

Det finns en hel del olika typer av maskeradhattar att välja mellan. Vissa kanske inte rent strikt skulle kallas hattar, såsom polismössor och andra ”uniformshattar”, men de passar ändå in här. För många kostymer är hatten ett centralt inslag. För den som på allvar vill klä ut sig till en trollkarl eller häxa, så måste hatten vara med.

Hatten är mer än en accessoar på maskeraden

Hattar kan genom sin blotta närvaro säga vad du försöker efterlikna. Hatten tycker vi därför inte bör betraktas som en accessoar, åtminstone inte i en maskeradförklädnad.

När vi ser en deerstalker hatt associerar vi direkt till Sherlock Holmes – det är bara pipan och förstoringsglaset som saknas, och vi vet alla hur en riktig pirathatt ser ut. Att sedan de riktiga piraterna nog inte använde dem är en annan sak. Till och med något så enkelt som en tomteluva uppnår samma effekt.

När man ska bygga sin kostym är det därför en bra idé att börja med huvudet och skaffa sig en bra maskeradhatt eller huvudbonad. Det är en billig detalj som stärker uttrycket av det du försöker klä ut dig till.

På den här sidan har vi därför samlat ihop massor av maskeradhattar som du kan beställa hem från e-butiker online. När du fått hem hatten är du redo för att gå på hattfest!