Tomtedräkter & tomtekläder

Den utklädnad som är mest traditionsbunden här i Sverige är nog tomtedräkten. Ett komplett set med tomtekläder utgörs av en tomteluva, tomteskägg och tomtekostym. Kläderna går i rött och har vita kanter. Så ser vi i alla fall att den moderna tomten ska se ut.

Tomtedräkter för tomtefar, tomtemor och tomtebarn

För att göra det enkelt för dig som vill köpa en tomtedräkt har vi här samlat ihop kläder från flera olika nätbutiker. Här hittar du både de billiga och enkla till exklusiva Tomtedräkt Super Deluxe.

Populärt inom tomtedräkter & tomtekläder

 • Tomtedräkt Röd - One size

  Tomtedräkt Röd - One size
  Gillar du att åka släde och göra spontana besök hos främlingar via skorstenen? Då vore denna utstyrsel något för dig!Tomtedräkt Röd består av en röd tomtejacka i Plyschliknande polyester?
 • Tomtemor med Cape Tomtedräkt - One size

  Tomtemor med Cape Tomtedräkt - One size
  Hallå alla julfirande damer! Självklart måste det ju finnas en kvinnlig variant av en vanlig tomtenissedräkt med tröja och byxor som kanske är en tomteklänning istället. Och kanske en fin cape?
 • Tomte Budget Tomtedräkt - One size

  Tomte Budget Tomtedräkt - One size
  Oavsett om du är en snåljåp eller bränt alla dina pengar på dyra julklappar finns här en utmärkt tomtedräkt för alla plånböcker! Till och med tomteskägget på bilden ingår så du slipper spara?
 • Tomte Klassisk Tomtedräkt - One size

  Tomte Klassisk Tomtedräkt - One size
  Gillar du inte tomtedräkter i sånt där filtmaterial? Bra! För här finns en finfin tomtedräkt i sammet! Och tomtekostymen ser såklart ut som en klassisk tomtedräkt i röd färg med vitt fluffigt?

Fler tips på tomtedräkter & tomtekläder

 • Tomtedräkt Deluxe till Vinflaska

  Tomtedräkt Deluxe till Vinflaska
  Låt hela huset bada i julmys, till och med vin- eller glöggflaskan i köket. Undrar du nu hur det ska gå till? Enkelt! Beställ en tomtedräkt i flaskstorlek! Är du bjuden på glöggmingel eller en?
 • Tomtedräkt för Fågel - One size

  Tomtedräkt för Fågel - One size
  Trött på att en gammgubbe alltid ska stappla in och vara Tomte på julafton? Ibland behöver traditionerna bytas ut och vad blir då inte bättre än att låta husdjuret få göra någon slags nytta?
 • Tomtedräkt för Hund - Small

  Tomtedräkt för Hund - Small
  Kan inte hunden Zigge vara jultomte i år istället? Det blir så trökigt när Janne är jultomte varenda år... "Självklart kan han det.. men då måste han ha en tomtedräkt också? "No problemas?
 • Tomtedräkt för Vinflaska

  Tomtedräkt för Vinflaska
  Ge din älskade vinflaska lite julkänsla och rassla hem ett stycke tomtedräkt för vinflaskor. Inte en så pjåkig idé huh?Tomtedräkt för Vinflaska levereras styckvis och är tillverkad i polyester.?
 • Tomtedräkt för Katt/Hund - One size

  Tomtedräkt för Katt/Hund - One size
  Julklappar är vanligtvis den mest spännande delen av julafton, men när jultomten är den sötaste som någonsin har setts så kommer hen sno all uppmärksamhet. Låt ditt husdjur agera tomte för att?
 • Tomtedräkt med Luva & Skägg - One size

  Tomtedräkt med Luva & Skägg - One size
  Ligger snön stilla på marken? Är julgodiset uppätet trots att dagen knappt börjat? Luktar det prinskorv och köttbullar från köket? Ja, då verkar allting vara som det skall. Men vänta, har ni?
 • Tomtedräkt Klassisk Budget - One size

  Tomtedräkt Klassisk Budget - One size
  En prismedveten tomte är inte en sämre tomte! Här får du allt du behöver för att klä ut dig till en klassisk tomte och allt till ett riktigt bra pris. Inte så dumt, eller hur? Nu räcker pengarna?
 • Tomtedräkt för Barn - 4-5 år

  Tomtedräkt för Barn - 4-5 år
  Efter all julshopping, skinkgriljering och allt annat som hör julen till är det dags för ungarna att dra sitt strå till stacken. I år är det familjens yngsta som ställer upp som jultomte! Tomtedräkt?
 • Tomtedräkt Barn - 134/140

  Tomtedräkt Barn - 134/140
  Tipp tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, tipp, tipp, tapp. Vad är egentligen ett luciatåg utan (minst) en tomte? Här kommer en härlig och fin dräkt med välgjorda detaljer - redo för julen! Tomtedräkt?
 • Tomtedräkt för Vinbox

  Tomtedräkt för Vinbox
  Julpynta hela huset och skapa en härlig julstämning överallt, och när vi säger överallt - ja, då menar vi verkligen överallt. Med den här tomteluvan kan du till och med göra boxvinet i köket?
 • Tomtefar Tomtedräkt - Medium

  Tomtefar Tomtedräkt - Medium
  HO-HO-HO! Finns det några snälla barn här? Ja, det är bara att öva in den typiska tomtefrasen när du tomtar för barnen iklädd denna klassiska tomteskrud på julafton. Ett givet val för ett traditionellt?
 • Tomtedräkt Klassisk - Medium/Large

  Tomtedräkt Klassisk - Medium/Large
  365 dagar av ständigt snälla barn kräver givetvis ett litet besök av tomtefar. På med den här dräkten, rota fram en jutesäck och fyll den med delar av vårt festliga sortiment - sen är du redo?
 • Tomtedräkt för Ödla

  Tomtedräkt för Ödla
  Har du en ödla hemma? Då är detta ett måste! Självklart ska din lilla älskling också ha en juloutfit! Med en tomteluva och en röd halsduk är din ödla redo att göra en entré till julfesten!Tomtedräkt?
 • Tomtedräkt Barn Maskeraddräkt - X-Small

  Tomtedräkt Barn Maskeraddräkt - X-Small
  Har du kämpat och slitit i år som en tomtenisse inne på tomteverkstaden? Då är det hög tid att bli befordrad till tomtens högra hand - minitomten! Tomtedräkt Barn Maskeraddräkt består av en?
 • Tomtedräkt Velour Maskeraddräkt - Small

  Tomtedräkt Velour Maskeraddräkt - Small
  HO-HO-HO! Finns här några snälla barn? Det får man väl ändå hoppas när du kommer klädd i den här lyxiga dräkten! Ett givet val för dig som fått i uppgift att agera tomtefar under årets julfirande. Tomtedräkt?
 • Röd Tomtedräkt Deluxe i Plysch - Large

  Röd Tomtedräkt Deluxe i Plysch - Large
  Om du övat på att säga "Ho, ho, ho, finns det några snälla barn här?" tillräckligt många gånger och fått till den perfekt skrovliga rösten så är det nu dags att dra på sig den ärofyllda?
 • Tomtedräkt Jumpsuit - Medium

  Tomtedräkt Jumpsuit - Medium
  Hur ser du ut på julaftonskvällen? Går du fortfarande klädd i julkostymen? Äsch inte ens självaste tomten har sin stånkiga tomteskrud på sig när han väl kommit hem efter att ha delat ut alla?
 • Tomtedräkt För Flaska

  Tomtedräkt För Flaska
  Brukar dina flaskor ha vanlig klädsel under julen? Om så är fallet är du inte ensam men vi tycker att även flaskor ska kunna fira jul ordentligt. Vill du inte göra det för flaskornas skull är det&hellip:
 • Maskeraddräkt vuxna Tomtenisse M/L (5 Delar)

  Maskeraddräkt vuxna Tomtenisse M/L (5 Delar)
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt vuxna Tomtenisse M/L (5 Delar) och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Antal delar: 5 Delar. Innehåller:. Strumpor. Väst. Hatt. Byxor. Frack. Typ: Maskeraddräkt vuxna. Design: Tomtenisse. Storlek: M/L
 • Tomtedräkt, plysch

  Tomtedräkt, plysch
  Dräktens mått är:Jacka- Bröst: 140 cm- Midja: 140 cm- Ärm från mitten av nacken: 87 cmByxor- Midja: 68-112 cm- Grenlängd: 55 cmSkärp- Från innersta till ytttersta hålet: 99-139*9 cmLuva- Innermått: 64 cmHandskarStövelöverdrag- Längd: 43 cm- Omkrets vid övre kant: 50 cmTillverkad i 100% polyester Endast kemtvätt
 • Maskeraddräkt vuxna Th3 Party 2157 Tomtemor

  Maskeraddräkt vuxna Th3 Party 2157 Tomtemor
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt vuxna Th3 Party 2157 Tomtemor och annat Th3 Party till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Storlek: M/L
 • Maskeraddräkt vuxna Ride-On M/L Tomte

  Maskeraddräkt vuxna Ride-On M/L Tomte
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt vuxna Ride-On M/L Tomte och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Innehåller: Tomte. Typ: Maskeraddräkt vuxna. Storlek: M/L. Modell: Tomte
 • Tomtedräkt, blå

  Tomtedräkt, blå
  I dräkten ingår: Jacka, byxor, bälte, tomteluva, vita handskar, två stycken stövelöverdrag. Dräktens mått:Jacka:- Bröstvidd: 140 cm- Längd: 70cm- Ärm från mitten av nacken: 90 cmByxor:- Midja: 70-14 cm- Grenlängd: 56 cmBälte: 9 x123 cmLuva: innermått 66 cm 
 • Jultomte Maskeraddräkt inkl. Skägg L

  Jultomte Maskeraddräkt inkl. Skägg L
  Stig in i julens magiska stämning med vår snygga och stiliga jultomte kostym och skägg i rött! Denna fantastiska dräkt erbjuder den perfekta balansen mellan tradition och trend, vilket gör dig till&hellip:
 • Tomtedräkt, vuxen med luva deluxe

  Tomtedräkt, vuxen med luva deluxe
  Ho! Ho! ho! Lämna presenterna i stil med denna finare tomtedräkt i deluxe kvalité. Dina barn kommer aldrig lista ut att det är du innanför dräkten med dessa tomtekläder. Du får med bälte, handskar, stövelöverdrag, tomteluva och byxor och jacka. Det enda du behöver köpa till är skägget.Dräkten är i One-size
 • Maskeraddräkt vuxna Tomte (M/L)

  Maskeraddräkt vuxna Tomte (M/L)
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt vuxna Tomte (M/L) och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Design: Tomte. Storlek: Storlek M/L
 • Maskeraddräkt vuxna Tomte M/L

  Maskeraddräkt vuxna Tomte M/L
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt vuxna Tomte M/L och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Typ: Maskeraddräkt vuxna. Modell: Tomte. Storlek: M/L. Innehåller:. Hatt. Skärp. Stövelskydd. Peruk. Byxor. Skägg. Jacka. Antal delar: 7 Delar
 • Tomtedräkt, barn 128 cl

  Tomtedräkt, barn 128 cl
  Även små personer vill vara tomte när julen närmar sig. En tomtenisse av rang blir du med denna fina julröda tomtekostym på. Kombinera med ett passande skägg och hjälp den riktiga tomten med att dela ut kramar, julklappar eller ha den på för mys i soffan tillsammans med familjen.Dräkten innehäller :- Jacka- Byxor- Luva- Skärp
 • Maskeraddräkt vuxna 8502 Tomte

  Maskeraddräkt vuxna 8502 Tomte
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt vuxna 8502 Tomte och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Storlek: XL. Material: 100 % polyester. Innehåller:. Hatt. Jacka. Byxor. Färg: Röd
 • Jultomtedräkt M

  Jultomtedräkt M
  Se till att komma i riktigt fin julstämning i denna tomtedräkt.  Tomtedräkt röd med jacka, byxor, skägg, hatt och bälte
 • Jultomte Maskeraddräkt XL

  Jultomte Maskeraddräkt XL
  Stig in i julens magiska stämning med vår snygga och stiliga jultomte kostym och skägg! Denna fantastiska dräkt erbjuder den perfekta balansen mellan tradition och trend, vilket gör dig till den coolaste&hellip:
 • Jultomte Djurdräkt M

  Jultomte Djurdräkt M
  Glöm inte att ge ditt husdjur en tomtedräkt till jul. Låt ditt husdjur förvandlas och bidra till julstämningen. Innehåller dräkt och hatt. Liten: 33-45 cm Medium: 49-67 cm Stor: 63-85 cm
 • Tomtemor Maskeraddräkt

  Tomtemor Maskeraddräkt
  Tomteklänning Maskeraddräkt Efter många års debatterande om vare sig personen bakom jultomten är en kille eller tjej så är det kanske dags att en gång för alla skilja myt från sanning! Onesize: 165
 • Maskeraddräkt vuxna My Other Me Tomtemor M/L

  Maskeraddräkt vuxna My Other Me Tomtemor M/L
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt vuxna My Other Me Tomtemor M/L och annat My Other Me till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Kön: Kvinna. Material: 100 % polyester. Innehåller: Klänning. Modell: Tomtemor. Typ: Maskeraddräkt vuxna. Storlek: M/L
 • Maskeraddräkt vuxna My Other Me Vit Röd Tomtemor (2 Delar)

  Maskeraddräkt vuxna My Other Me Vit Röd Tomtemor (2 Delar)
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt vuxna My Other Me Vit Röd Tomtemor (2 Delar) och annat My Other Me till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Typ: Kostym. Färg:. Vit. Röd. Material: 100 % polyester. Modell: Tomtemor. Kön: Flicka. Antal delar: 2 Delar. Innehåller:. Kapuschong. Klänning
 • Tomtedräkt, vuxen

  Tomtedräkt, vuxen
  Klassisk tomtedräkt för vuxna i filt-liknande material. I dräkten ingår:ByxorKappaSkärpMössaDräkten är i en one-size storlek som motsvarar storlek L. 
 • Fröken Jultomte Maskeraddräkt S

  Fröken Jultomte Maskeraddräkt S
  Kom i julstämning och se fantastisk ut med denna Fröken Jultomte dräkten. Denna vackra klänning är i sammetseffekt och har vit fuskpälskant för en mjuk finish. Kostymen inkluderar: Klänning Kort&hellip:
 • Jultomte Djurdräkt L

  Jultomte Djurdräkt L
  Glöm inte att ge ditt husdjur en tomtedräkt till jul. Låt ditt husdjur förvandlas och bidra till julstämningen. Innehåller dräkt och hatt. Liten: 33-45 cm Medium: 49-67 cm Stor: 63-85 cm
 • Jultomte Maskeraddräkt Dam XL

  Jultomte Maskeraddräkt Dam XL
  Sätt dig i julens festliga stämning med vår snygga jultomtedräkt! Denna klänningen erbjuder den perfekta balansen mellan tradition och trend, vilket gör dig till den mest eleganta jultomten på festen. &hellip:
 • Tomtedräkt, barn 116 cl

  Tomtedräkt, barn 116 cl
  Även små personer vill vara tomte när julen närmar sig. En tomtenisse av rang blir du med denna fina julröda tomtekostym på. Kombinera med ett passande skägg och hjälp den riktiga tomten med att dela ut kramar, julklappar eller ha den på för mys i soffan tillsammans med familjen.Dräkten innehäller :- Jacka- Byxor- Luva- Skärp
 • Maskeraddräkt vuxna My Other Me Tomtemor (3 Delar)

  Maskeraddräkt vuxna My Other Me Tomtemor (3 Delar)
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt vuxna My Other Me Tomtemor (3 Delar) och annat My Other Me till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Material: 100 % polyester. Typ:. Maskeraddräkt vuxna. Kostym. Modell: Tomtemor. Kön: Kvinna. Antal delar: 3 Delar. Innehåller:. Skärp. Klänning. Hatt
 • Jultomte Djurdräkt S

  Jultomte Djurdräkt S
  Glöm inte att ge ditt husdjur en tomtedräkt till jul. Låt ditt husdjur förvandlas och bidra till julstämningen. Innehåller dräkt och hatt. Liten: 33-45 cm Medium: 49-67 cm Stor: 63-85 cm
 • Piggyback Hustomte Maskeraddräkt - Onesize

  Piggyback Hustomte Maskeraddräkt - Onesize
  Gör dig redo för en festupplevelse som kommer att överraska alla med vår Piggyback hustomte maskeraddräkt! Denna unika heldräkt skapar en humoristisk illusion av en trädgårdstomte som bär en person&hellip:
 • Tomtenisse Piggyback Ride - Unisex Lyxdräkt

  Tomtenisse Piggyback Ride - Unisex Lyxdräkt
  Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna, denna otroligt roliga piggyback rideon dräkt passar oavsett. Sitt på tomtenissens rygg som gladeligt bär dig runt på festen.Piggyback-kostymen består&hellip:
 • Jultomtekostym

  Jultomtekostym
  Tipp tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, tipp, tipp, tapp... :) Tomtedräkt bestående av en jacka, byxor, ett bälte med spänne och en hatt med en pälsimiterad kant. Tillbehör som skägg och peruker med&hellip:
 • Jultomtekostym med Peruk, Skägg och Ögonbryn

  Jultomtekostym med Peruk, Skägg och Ögonbryn
  Ho ho ho, God Jul. Vill du vara den som sprider glädje till både stora och små barn med presenter? Då måste du ju ha en dräkt som passar. Denna dräkt består av en jacka med huva, ett bälte, skoöverdrag&hellip:
 • Ljuvlig Tomtekostym till Dam

  Ljuvlig Tomtekostym till Dam
  Fin tomtekostym till dam bestående av korsett-topp, lång kjol, långa handskar, tomteluva och skulderkappa.
 • Tomtedräkt till Dam 4 Delar

  Tomtedräkt till Dam 4 Delar
  Tomtedräkt till dam bestående av klänning, axelcape, tomteluva och bälte. Komplettera gärna din dräkt med peruk, kostymglasögon, handskar, bjällra, julklappssäck, skoöverdrag, strumpor / strumpbyxa&hellip:
 • Tomtealv Dräkt för Baby

  Tomtealv Dräkt för Baby
  Tomtealvdräkt till baby bestående av röd överdel med grön krage och bjällror nedtill, grön byxa, brunt bälte och matchande hatt. Perfekt att ha på pyjamasfest och filmkvällar också på jul :)&hellip:
 • Tomtealv Dräkt för Barn

  Tomtealv Dräkt för Barn
  Tomtealvdräkt till barn bestående av röd överdel med grön krage och bjällror nedtill, grön byxa, brunt bälte och matchande hatt. Perfekt att ha på pyjamasfest och filmkvällar också på jul :)&hellip:
 • Tomtenisse Barndräkt med Tomteluva

  Tomtenisse Barndräkt med Tomteluva
  Tomtenissedräkt i rött och vitt till pojke bestående av överdel och byxa samt matchande tomteluva. Tillbehör som julklappssäck kan köpas separat här i vår nätbutik :)
 • Tomtens Lilla Hjälpare Barnkostym till Flicka

  Tomtens Lilla Hjälpare Barnkostym till Flicka
  Tomtens Lilla Hjälpare Barnkostym till Flicka Är din lilla skatt redo att sprida julefröjd? Med Tomtens Lilla Hjälpare kostym för flickor, blir hon mittpunkten i varje julfirande! Detta härliga&hellip:
 • Komplett Tomtedräkt till Barn 5 Delar

  Komplett Tomtedräkt till Barn 5 Delar
  Komplett tomtedräkt till barn bestående av jacka, byxa, tomteluva, skägg och bälte. Komplettera gärna din dräkt med peruk, kostymglasögon, handskar, bjällra, julklappssäck och andra kostymtillbehör.&hellip:
 • Tomteflicka Barndräkt med Tomteluva

  Tomteflicka Barndräkt med Tomteluva
  Tomtenissedräkt i rött och vitt till flicka bestående av klänning och matchande tomteluva. Tillbehör som strumpbyxa, julklappssäck och mycket annat kan köpas separat här i vår nätbutik :)
 • Jultomtedräkt Lyxkostym

  Jultomtedräkt Lyxkostym
  Ho ho ho, Merry Christmas.Jultomtekostym bestående av byxa, jacka, tomteluva, bälte med utformat spänne och skoöverdrag.Denna lyxkostym kan du imponera med. Kommer i en stor påse med blixtlås så&hellip:
 • Tomtedräkt till Man 3 Delar

  Tomtedräkt till Man 3 Delar
  Tomtedräkt till man bestående av jacka, byxa, tomteluva samt varje del är dekorerad med vita mjuka detaljer. Komplettera gärna din dräkt med peruk, kostymglasögon, handskar, bjällra, julklappssäck,&hellip:
 • Julens Tomtedam - Kostym

  Julens Tomtedam - Kostym
  Tomtekostym till dam i rött och vitt bestående av klänning, skulderkappe och tomteluva. Vi kan också erbjuda strumpbyxor, tomtesäck och bjällra du kan komplettera denna kostym med :)
 • Jultomtens Söta Dotter Barnkostym Med Luva

  Jultomtens Söta Dotter Barnkostym Med Luva
  Barnkostym av jultomtens dotter bestående av röd klänning med vita kanter och matchande tomteluva. Komplettera gärna med vita strumpbyxor som visas på bilden :)
 • Jultomtekostym 6 delar

  Jultomtekostym 6 delar
  Tomtens kostym som bestå:r av jacka, byxor, skä:rp, handskar, skoö:verdrag och tomteluva.
 • Jultomtekostym - Fem Delar

  Jultomtekostym - Fem Delar
  Tomtedräkt som består av en jacka, byxor, bälte, luva och skägg. Spana även in vår kategori ?Maskeradglasögon? för en komplett kostym.
 • Kigurumi Tomtedräkt

  Kigurumi Tomtedräkt
  Kigurumi tomtedräkt med blixtlås fram och huva. Självaste tomten måste ju också slappna av med stil :)Ordet Kigurumi är en kombination av två japanska ord, ''Kiru'' (att gå med/ha på sig) och&hellip:
 • Tomtens Lilla Hjälpare Barnkostym till Pojke

  Tomtens Lilla Hjälpare Barnkostym till Pojke
  Tomtens Lilla Hj
 • Deluxe Santa Costume - Tomtekostym i strl Large/X-Large

  Deluxe Santa Costume - Tomtekostym i strl Large/X-Large
  En väldigt fin lyxkostym av tomten själv. Kostymn består av en jacka med dragkedja, hällor, tomteluva med en vit kant och tofs samt skoöverdrag med en vit kant. Om du ska vara en ordentlig tomte är&hellip:
 • Jultomtens Dotter Barnkostym

  Jultomtens Dotter Barnkostym
  Vacker barnkostym av tomtens dotter bestående av röd klänning med huva, vita kanter och fastsydda misteltecken. Komplettera gärna med strumpbyxor och kostymsmink.
 • Söt Jultomte Dräkt till Dam 3 Delar

  Söt Jultomte Dräkt till Dam 3 Delar
  Söt jultomtedräkt till dam bestående av klänning, med fastsytt bälte, kappa med knytning och tomteluva. Komplettera gärna din dräkt med peruk, teatersmink, strumpor / strumpbyxa, handskar och andra&hellip:
 • Tomtenisse Maskeraddräkt

  Tomtenisse Maskeraddräkt
  Tomtenisse maskeraddräkt för barn bestående av en grön och röd klänning och en hatt med öron och flätor. Komplettera gärna med strumpbyxor och andra maskeradtillbehör.
 • Komplett Jultomtekostym med Peruk

  Komplett Jultomtekostym med Peruk
  God Jul. Nu måste vi tyvärr berätta om något lite hemskt. Jultomten finns faktiskt inte. :O Men han finns i ditt hjärta. Och i väldigt många varianter världen över.. :P Här har du en komplett&hellip:
 • Jultomtens Hjälpare - Herrkostym

  Jultomtens Hjälpare - Herrkostym
  Jultomtens hjälpande alv är klar för uppdrag. Kostymen består av skjorta, byxa, hatt och bälte.Komplettera gärna med smink, skor och strumpor. Det finner du också under Karneval kategorien :)
 • Söt Tomtedräkt till Baby

  Söt Tomtedräkt till Baby
  Söt tomtedräkt till baby bestående av överdel, byxa och tomteluva.
 • Sexig Tomtedräkt för Kvinnor - 6 Delar

  Sexig Tomtedräkt för Kvinnor - 6 Delar
  Ring in julen. En sexig julkostym som får den mest frusna personen att bli varm. Ett komplett tomteset för kvinnor bestående av en överdel med svarta kanter och spännen, en krage med pälstyg, tomteluva,&hellip:
 • Tomten från Nordpolen - Kostym i 5 delar

  Tomten från Nordpolen - Kostym i 5 delar
  Komplett tomtekostym bestående av jacka, byxa, bälte, skägg och tomteluva. Vi säljer även tomtebjällra, glasögon, vita handskar och uppblåsbar mage som du kan komplettera kostymen :)
 • Söt Tomtedräkt till Barn 2 Delar

  Söt Tomtedräkt till Barn 2 Delar
  Söt tomtedräkt till barn bestående av klänning med pom poms och tomteluva samt varje del är dekorerad med vita mjuka detaljer. Komplettera gärna din dräkt med peruk, handskar, bjällra, julklappssäck&hellip:
 • Tomtefar Kostym 3 Delar

  Tomtefar Kostym 3 Delar
  Tomtekostym bestående av jacka, skägg och bälte. Om du vill dra stilen fullt ut kan du köpa tomteluva, glasögon, peruk, uppblåsbar mage, bjällra och andra tillbehör här i vår nätbutik :)
 • Söt Tomtealv Dräkt till Baby

  Söt Tomtealv Dräkt till Baby
  Söt tomtealv dräkt till baby bestående av jumpsuit, bälte och hatt.
 • Söt Tomtedräkt till Baby

  Söt Tomtedräkt till Baby
  Söt tomtedräkt till baby bestående av klänning och tomteluva med vita kanter.
 • Söt Tomtekostym till Dam 3 Delar

  Söt Tomtekostym till Dam 3 Delar
  Röd tomtekostym till dam i rött och vitt bestående av klänning med vita kanter, krage och pyntknappar. Nisselue og belte følger også med i pakken.Strømper, bjeller, gavesekker, sko, hansker og mye&hellip:
 • Fin Tomtedräkt i Velour till Barn 3 Delar

  Fin Tomtedräkt i Velour till Barn 3 Delar
  Fin tomtedräkt i velour till barn bestående av klänning, cape med huva och svart bälte samt varje del är dekorerad med vita mjuka detaljer. Komplettera gärna din dräkt med peruk, handskar, bjällra,&hellip:
 • Tomtekostym till Man 5 Delar

  Tomtekostym till Man 5 Delar
  Tomtekostym till man bestående av lång jacka, byxa, bälte, tomteluva och skägg. Vi har också vita handskar, bjällra, sko och tomtesäck som du kan komplettera denna kostym med :)
 • Fat Santa - Jultomtekostym

  Fat Santa - Jultomtekostym
  En jultomte ska vara stor och rund. Det finns ju en anledning till varför hans favoritmat är gröt. Denna kostym består av en overall med en trådring, en jacka, ett bälte och en tomteluva.
 • Miss Santa Tomtedräkt 2 Delar

  Miss Santa Tomtedräkt 2 Delar
  Tomtedräkt till dam bestående av röd klänning med vita fuskpälskanter och hätta. Svart bälte med guldspänne medföljer också.Kan köpas separat:HandskarPerukStrumpor / StrumpbyxaKostymskor / SkoöverdragBjällra&hellip:
 • Jultomte Piggyback Ride - Unisex Lyxdräkt

  Jultomte Piggyback Ride - Unisex Lyxdräkt
  Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna, oavsett vilket så passar denna otroligt roliga piggyback rideon-dräkten. Sitt på ryggen på jultomten som gladeligen bär runt dig på festen.Piggyback-dräkten&hellip:
 • Kris Kringle - Komplett Jultomtekostym

  Kris Kringle - Komplett Jultomtekostym
  Komplett tomtedräkt med allt du behöver för att göra barn glada på julafton. Kostymn består av hela 8 delar. Paketet innehåller en jacka, byxor, en hatt, ett bälte, skoöverdrag, en peruk med skägg,&hellip:
 • Juletomtekostym 6 Delar

  Juletomtekostym 6 Delar
  Kostym för jultomten själv. Kostymen består av jacka, byxa, bälte, tomteluva, handskar och sko-överdrag. Vi har också bjällra, skägg, peruk, uppblåsbar mage och tomtesäck som du kan komplettera&hellip:
 • Röd och Grön Tomtealv Dräkt till Man

  Röd och Grön Tomtealv Dräkt till Man
  Röd och grön tomtealvdräkt till man bestående av överdel, byxa och hatt. Komplettera gärna din dräkt med peruk, alvöron, teatersmink och andra kostymtillbehör.

Tomtedräkter för barn

Luciatåget är en höjdpunkt för många föräldrar. Speciellt under dagistiden då man smälter som socker av alla de söta små barnen som sjunger så fint. En del klär sig som tärna, någon som stjärngosse men många vill också vara tomtenisse.

Det finns många fina tomtekläder för barn att köpa. Dels finns det hela tomtedräkter i barnstorlek men sen finns också set med tomteklänning och tomteluva för små tjejtomtar.

För de riktigt små måste man leta efter mindre storlekar av tomtedräkt för baby. Det kanske är de absolut sötaste tomtarna om vi ska vara ärliga.

Tillbehör till tomtedräkten

Det är inte alla tomtedräkter som inkluderar de tillbehör man vill ha som utklädd tomte. Eller kanske din gamla tomtekostym funkar fortfarande men skägget har fastnat i brevlådan. Då är det bra att man kan köpa tillbehören separat. En tomte utan tomteskägg är ju ingen tomte. På huvet måste man ju också ha en fin tomteluva, annars finns ju risk att barn eller barnbarn känner igen frisyren på dig.

Tomtens kläder har inte alltid varit röd

I Sverige har vi en blandning av amerikanska Santa Claus och hustomte från svensk folktro. Hustomten var en figur som man trodde hade övernaturliga krafter som förde lycka med sig till gården han bodde på.

Gårdstomten beskrevs som en man iklädd gråa kläder med luva och vitt skägg. Idag är tomten röd och det var i USA som den röda färgen på jultomten startade.

Nej, det var inte Coca-Cola som satte jultomtedräktens färg. Det var faktiskt en målning av Thomas Nast gjord 1881 som var första gången då jultomten visade sig i röda kläder. Däremot plockade Coca-Cola upp det i en reklamkampanj 1931 då Haddon Sundblom avbildade tomten i röda tomtekläder med vita kanter.

Vad vet vi om tomtemor och kläderna hon har?

I mytologin fanns ingen tomtemor utan hon har skapats av amerikanska författare till att vara jultomtens fru. Första gången hon gestaltades var 1849 i novellen A Christmas Legend, men hennes genombrott kom i dikten "Tomtemor på slädtur" (1889) av Katharine Lee Bates. Sen dess har hon hängt kvar och förekommer då och då i olika berättelser, filmer och sagor.

För den som vill klä ut sig till tomtemor på julafton finns det många fina tomteklänningar. Vanligen bär också tomtemor en cape över sina axlar, kanske för att inte frysa för mycket under slädturerna mellan julklappsutdelningar och på vägen till och från Nordpolen.

ilead