Tomteluvor

Den moderna tomten i sin röda tomtedräkt vore inte fulländad utan sin tomteluva. Här hittar du massor av fina tomteluvor att köpa, både med och utan detaljer. Den klassiska tomtemössan är röd med vit kant nertill och en vit tofs längst upp. Den ska vara tillräckligt lång för att kunna hänga ner åt sidan. Den vita tofsen kan då hänga och dingla när tomten smyger upp ur sin vrå.

Populärt inom tomteluvor

 • Tomtemössa Blå - One size

  Tomtemössa Blå - One size
  Måste en tomtluva egentligen vara röd och vit? Inte om du frågar oss! Vågar du sticka ut i mängden med den här blåa och vita tomteluvan? Klart att du gör! Sätt den snygga tomteluvan på huvudet?
 • Röd/Grön Tomteluva med Paljetter - One size

  Röd/Grön Tomteluva med Paljetter - One size
  När tomten inte jobbar är det fest och då åker paljettmössan på! Gör som tomten och stick ut på nästa julfest. Använd den här istället för den gamla traditionella tomteluvan! Röd/Grön Tomteluva?
 • Tomteluva med Bjällra - One size

  Tomteluva med Bjällra - One size
  Det räcker inte bara med att synas när du fått på dig din röda och härliga tomtedräkt, du ska väl höras också! Med denna finfina tomteluva med bjällra på huvudet kommer du höras lång väg?
 • Tomteluva Plysch - One size

  Tomteluva Plysch - One size
  Låt julfesten börja! En tomteluva i lyxig plysch. Tomteluvans omkrets 58 cm. One size (vuxenstorlek).

Fler tips på tomteluvor

 • Tomteluva med Paljetter Röd/Guld - One size

  Tomteluva med Paljetter Röd/Guld - One size
  Magnifik tomteluva att använda till både julaftonskvällen, maskeraden eller i skolan. Denna tomteluva är extra lång, och dessutom så är den klädd med både röda och guldiga paljetter. Du bestämmer?
 • Tomteluva med Paljetter - One size

  Tomteluva med Paljetter - One size
  Piffa upp din julledighet och gör den festligare än någonsin med den här tomteluvan! Med paljetter som glimmar som stjärnor på en vinterhimmel, kommer du att skapa ett magiskt intryck överallt du?
 • Tomteluva Vuxen

  Tomteluva Vuxen
  Röda luvor kan såklart symbolisera olika saker, men ingen kan någonsin ifrågasätta vad den här mössan egentligen är till för! Inget julfirande utan en tomteluva,?
 • Tomteluva Klassisk - One size

  Tomteluva Klassisk - One size
  Den enda mössan du kommer att behöva under hela december (bortsett från om du planerar att vara utomhus). En klassisk tomteluva att bära under såväl julbordet som när det är dags att gå iväg?
 • Paljett Tomteluva för Barn - One size

  Paljett Tomteluva för Barn - One size
  Har du ett barn där hemma som lider av svår beslutsångest när det kommer till vilken färg det ska vara på kläderna på jul? Låt den här smarta tomteluvan?
 • Tomteluva Elf - One size

  Tomteluva Elf - One size
  När det slitits i tomtens verkstad hela året är det skönt att varva ner på jullovet med en grann luva på huvudet. Äkta julstämning för en fröjdefull jul! Tomteluva Elf kommer i storleken one?
 • Tomteluva med LED-ljus

  Tomteluva med LED-ljus
  Om du vill skina lite extra bland de traditionella tomtarna så är det en LED-luva du behöver! Med vackra stjärnor som lyser i vinternatten blir du garanterat årets festligaste tomte - allt för?
 • Tomteluva Barn God Jul - One size

  Tomteluva Barn God Jul - One size
  Julbord, Julklapar och Kalle Anka på tv:n men ingen riktig jul förrän alla har en tomteluva på sig, så även de små barnen.Tomteluva i barnstorlek med glittrande text i guld "God Jul". Kommer med?
 • Regnbågsfärgad Tomteluva - One size

  Regnbågsfärgad Tomteluva - One size
  Tjusig tomteluva i lite ny tappning kan alltid vara trevligt! Släng på dig din klassiska tomtedräkt, men använd denna tomtemössa för en fräsch look!Regnbågsfärgad Tomteluva kommer i storleken?
 • Tomteluva på Diadem

  Tomteluva på Diadem
  Är du trött på att tomteluvan alltid lyckas förstöra din eleganta julfrisyr? Då är det dags att satsa på något nytt! Med Partykungens snygga diadem med tomteluva håller du huvudbonaden upprätt?
 • Diadem Tomteluva 3D Honeycomb

  Diadem Tomteluva 3D Honeycomb
  Dyk upp på julfesten med det här diademet som tar tomteluvan till heeelt nya höjder! Med sin lekfulla honeycomb-design kommer du skina som stjärnan på granen.  Diadem Tomteluva 3D Honeycomb är?
 • Tomteluva med Flätor - One size

  Tomteluva med Flätor - One size
  En tomteluva med insydda vita "tomtemor" flätor på sidorna. One size (vuxenstorlek).
 • Tomteluva Extra lång - One size

  Tomteluva Extra lång - One size
  Låt julfesten börja! Tomteluva i plysch som är hela 120 cm lång. One size (vuxenstorlek).
 • Tomteluva på Diadem - One size

  Tomteluva på Diadem - One size
  Visst är det tråkigt att göra sig fin med julfrisyr och allt bara för att sedan tvinga på sig en svettig tomteluva? Använd ett diadem istället! En klockren accessoar för såväl julklappsutdelningen?
 • Tomteluva med Kapsylöppnare - One size

  Tomteluva med Kapsylöppnare - One size
  En mer praktisk tomtemössa får du allt leta efter! På denna tomteluva sitter det nämligen en kapsylöppnare på toppen, så du alltid har en öppnare nära till hands på julafton eller julfesten.Tomteluva?
 • Tomteluva med Bjällra - One size

  Tomteluva med Bjällra - One size
  Bjällerklang, sång och helfestliga mössor hör julen till och det behöver inte vara mer komplicerat än en klassisk tomteluva. Ett måste till tomtedräkten! Klassisk Tomteluva med Bjällra är en?
 • Tomteluva Rosa - One size

  Tomteluva Rosa - One size
  Pink is the new red! Gör julen lite mer rosa med denna snygga tomteluva i plysch. One size (vuxenstorlek).
 • Tomteluva, tomtebyxor

  Tomteluva, tomtebyxor
  En ”tomteluva” utöver det vanliga. En hatt formad som tomtens egna ben, roligare kan det inte bli! Perfekt om du vill vara lite skojigare. Hatten är i one size och passar alla vuxna.
 • Diadem, tomteluva glitter med bjällra

  Diadem, tomteluva glitter med bjällra
  Juldiadem med glittrig tomteluva och bjällraTjingelingeling, vem är det som kommer gåendes med ett härligt och juligt läte? Jo det är du som har detta fina juldiadem med glittrig tomteluva och en liten bjällra som ger det fina ljudet av tomtens slädes bjällror när du ruskar på huvudet. Ett fint diadem du kan ha på dig hela december och samtliga julbord, julfester och under luciatågens sjungande. Alla vill ha ett fint glittrigt juldiadem under julens härliga upplysta vinterkvällar. 
 • Diadem, renar med tomteluva

  Diadem, renar med tomteluva
  Juldiadem med två renar iklädda tomteluvorRudolf med röda mulen kan du sjunga med dessa söta renarna på juldiademet. Två renar som skuttar glatt omkring när du rör på huvudet är ett roligt diadem som du kan bära på både lucia i luciatåget eller på julbordet med kollegorna.Ska du på julfest eller julbak hemma hos en vän så är det lite extra fint att komma i ett juldiadem som skapar glädje när du hälsar på. En utmärkt gå bort-gåva när du ska titta in under julen. 
 • Ölhjälm, tomteluva

  Ölhjälm, tomteluva
  Äntligen en tomteluva med burkhållareNu är det jul i vårat hus och äntligen slipper man stå och hålla i julmusten eller julölen i handen, med denna smidiga ölhjälm med burkhållare gör att du får båda händerna fria och kan lätt gå med i luciatåg och köra med sånghäftet i händerna istället för en kall god burk.Denna ölhjälm formad som en tomteluva är den perfekta partyprylen på julfesten och du kan njuta av valfri dryck via slangarna från burkarna. Varför inte mixa, 50% julmust och 50% julöl. Måste ju bli gott! 
 • Glasögon, tomteluva

  Glasögon, tomteluva
  Nu kan du med hjälp av dessa juliga solglasögon optimera julfesten, solsemestern eller varför inte skidsemestern? Solglasögonen som passar alla tillfällen!
 • Juldiadem, tomteluva & fluga med paljetter

  Juldiadem, tomteluva & fluga med paljetter
  Gör dig redo till både julfesten och lucia med detta smidiga jul-kit innehållande juldiadem med tomteluva och en röd glittrig fluga med paljetter.Du blir redo att gå i luciatåget eller till julbordet på mindre än 20 sekunder med detta snabba kit med dig till lokalen. Diademet sitter skönt på huvudet medans den ställbara flugan sitter fint och glittrar framtill. Ett utmärkt julkit till julafton när du vill piffa till dig lite extra.
 • Tomteluva, vuxen

  Tomteluva, vuxen
  Enkel tomteluva till julfestenSka du på julbord eller julfest under julen eller ska ni gå i ett litet kort luciatåg på jobbet? Denna lätta och fina tomteluvan har du lätt med dig i jackfickan och kan plocka fram direkt när du ska använda den. En lite lättare tomteluva som fungerar vid alla tillställen där du bara ska ha en snabb liten luva på huvudet. Tomteluvan är tunn och du blir inte allt för varm på julbordet med denna lätta luvan på huvudet.Ska du och dina barn pyssla där hemma? Då är denna luvan utmärkt att låda barnen pynta din tomteluva till julen, en personlig tomteluva gör julen bättre. 
 • Tomteluva, paljetter röd

  Tomteluva, paljetter röd
  Denna jul, förvandla varje fest till en gnistrande glädjefest med vår paljettfyllda tomteluva! Designad för att fånga ögonblickets magi, denna ljuvliga tomteluva är inte din vanliga jultillbehör. Med sina skimrande paljetter som glimmar och glänser i ljuset, kommer du att vara julbordets stjärna. Den fluffiga kanten runt huvudet ger en traditionell känsla samtidigt som den mjuka puffs på toppen lägger till en lekfull touch. Både stiligt och snyggt får denna tomteluva lätt alla i julstämning.Tomteluvan är i one size och passar alla vuxna. 
 • Tomteluva, pompoms

  Tomteluva, pompoms
  Ett riktigt partydiadem för tomtemor som ska på julfest, fira jul eller vill vara riktigt snygg på julafton. Tomtefar vill kanske inte ha en stor lurvig tomteluva som förstör frisyren och väljer då detta diadem med en liten lagom luva i stället.
 • Juldiadem, tomteluva

  Juldiadem, tomteluva
  Fint juldiadem med tomteluvaVill du ha en liten mini tomteluva på huvudet när du ska på julbord, julfest eller fira julen så är detta röda fina diadem perfekt. På toppen sitter en liten tomteluva lite på sidan som för att tomteluvan faller på ett fint sätt och du kan fira julen ordentligt och alltid ha tomteluvan på plats.Ett juldiadem med tomteluva är smidigt och du kan lätt ta av och på det utan att behöva tänka på mössfrisyrer.Gör dig redo för julbord! God jul.
 • Tomteluva, elf med öron

  Tomteluva, elf med öron
  Rolig elf tomteluva med öronDags för årets julfest och du behöver en tomteluva? Glöm den tråkiga röda, köp en Elf tomteluva med roliga öron påsydda på sidorna och de klassiska röda och gröna färgerna.Alla blir glada av att se tomtens härliga elfs på julfesten. Kanske alla på kontoret kommer som olika karaktärer som har med julen att göra till julbordet eller så går ni lucia med olia tomteluvor på huvudet. Ett blandat luciatåg gör allt roligare.
 • Tomteluva, barn

  Tomteluva, barn
  Enkel tomteluva till jul & pyssel för barnenEn lätt och mjuk tomteluva för alla barn som vill ha en lätt liten tomteluva att ha när de går till skolan under december. Denna tomteluvan är lätt att stoppa ner i jackfickan så man kan ta på sig den när man är framme på skolan eller när man kommer hem från skolan. En tomteluva man inte behöver vara för rädd om den skulle försvinna eller bli smutsig. Ska du och dina barn pyssla där hemma? Låt de pynta sin egna tomteluva med klister, glitter och textilfärger. Vem vill inte pynta sin egna tomteluva! Med denna enklare tomteluva kan man göra mycket olika pyssel utan att man spränger budgeten för julen. Behöver ni en ny tomteluva till tomten på lucia eller ska alla barnen få vara små nissar på julafton, oavsett vad så är denna lätta tomteluva perfekt. 
 • Diadem, leopard tomteluva

  Diadem, leopard tomteluva
  En twistad tomteluva i form av ett diadem.Töjbart diadem, passar alla vuxna.En given accessoar till julfesten. 
 • Tomteluva, vuxen

  Tomteluva, vuxen
  En enkel, klassisk tomteluva för vuxna. Röd med vit kant och en rund vit tofs. Perfekt för tomtefar när han ska ut och dela ut julklapparna till förväntansfulla barn.Luvan har en omkrets på 60 cm.
 • Tomteluva, rosa

  Tomteluva, rosa
  Klassisk tomteluva i ny rosa tappning för den moderna tomten. Passar både tomtefar som tomtemor. En värmande tomteluva perfekt till resan med Rudof med den röda mulen när det ska delas ut julklappar till väntande barn och vuxna. Luvan är gjord i plysch och har en inre omkrets på 58 cm. 
 • Tomteluva, leopard

  Tomteluva, leopard
  En tomteluva med leoparddetaljer istället för de klassiska. Tomteluvan passar vuxna.
 • Tomteluva, regnbåge

  Tomteluva, regnbåge
  Tomteluva i pride-färger.One size, passar vuxna.Fluffiga detaljer.
 • Tomteluva, paljetter mix

  Tomteluva, paljetter mix
  Tomteluvor i olika färger med paljetterDags att glittra upp ordentligt på julfesten eller julbordet med en tomteluva med snygga paljetter som glittrar fint i julbelysningen. Denna tomteluva säljes mixat så vilken färg du får på luvan kommer vara slumpartad och köper du flera kommer vi mixa färgerna så mycket som möjligt när du beställer.Se till att alla på julbordet har olika färger, kanske skapas det par under julbordet när de olika färgerna på tomteluvor får sitta brevid varandra. En snygg tomteluva med paljetter går aldrig fel. Tomteluvan med paljetter är i vuxenstorlek och har fina fluffiga detaljer. 
 • Tomteluva med renhorn, sjungande och dansande

  Tomteluva med renhorn, sjungande och dansande
  Tomteluvan med renhorn som sjunger och dansarHallå Rudolf! Glöm de gamla tomteluvorna som bara hänger på huvudet helt tysta, denna spelande tomteluvan med renhorn både sjunger och dansar till tonerna av Merry Christmas samtidigt som toppen på luvan fladdrar fram och tillbaka dansandes. Tomteluvan med renhorn ser till att gästerna på festen skrattar till. Överraska dina kollegor på julfesten med denna härliga spelande och dansande tomteluva. Du kommer göra succé.Sjungande och dansande tomteluvor drivs av 3xAA batterier (ingår ej) och det är lätt att komma åt luckan på insidan av tomteluvan för att byta batterier. 
 • Tomteluva, sjungande och dansande

  Tomteluva, sjungande och dansande
  Roligaste tomteluvan i världen - Sjunger och dansarGlöm de gamla tomteluvorna som bara hänger på huvudet helt tysta, denna spelande tomteluvan både sjunger och dansar till tonerna av Merry Christmas samtidigt som toppen på luvan fladdrar fram och tillbaka dansandes. Tomteluvan som alltid ser till att gästerna på festen skrattar till. Överraska dina kollegor på julfesten med denna härliga spelande och dansande tomteluva. Du kommer göra succé.Sjungande och dansande tomteluva drivs av 3xAA batterier (ingår ej) och det är lätt att komma åt luckan på insidan av tomteluvan för att byta batterier. 
 • Tomteluva XL, tomte

  Tomteluva XL, tomte
  En riktigt stor tomteluva.Passar alla vuxna.En given accessoar att bära under jul.
 • Tomteluva, extra lång

  Tomteluva, extra lång
  En röd tomteluva i plysch som är extra lång, ca 120 cm från kanten till tofsen. För dig som vill ha en lite annorlunda tomteluva som du nästan kan använda som halsduk när du ska pulsa i snön.Inre omkrets 60 cm.
 • Tomteluva med flätor

  Tomteluva med flätor
  Luvans mått är:- omkrets: 58- Längs: 35 cmFlätornas längd är: 27 cm 
 • Julglasögon, tomteluva guld

  Julglasögon, tomteluva guld
  Gör dig redo för julfesten på bara några sekunder med hjälp av dessa glittriga julglasögonen formade som en tomteluva av guld. De fina glasögonen inbjuder verkligen till fest och den enkla stilen utan glas gör att du slipper blänket från julens alla lyktor och lampor i glaset och du kan koncentrera dig på att ha roligt.Buttericks julglasögon är ett måste på varje års julbord och julfesten med kollegorna blir genast roligare med glasögon, diadem eller julslips från Buttericks.Köp dig dina jultillbehör hos oss, vi är dina festspecialister sedan 1903.
 • Tomteluva, randig

  Tomteluva, randig
  En rolig och randig tomteluva! En uppdaterad verson av den vanliga tomteluvan till den nytänkande tomten när han ska ut och dela ut julklapparna. Luvan är 115 cm lång och omkretsen är 56 cm.
 • Glittrande Julgranshatt 40 cm

  Glittrande Julgranshatt 40 cm
  Julgranshatt pyntad med fastsytt glitter, stjärna, julgranspynt och som har en höjd på ca 40 cm. Kom i den rätta julstämningen och be de andra gå i ring runt julgranen (dig) medan de sjunger ??nu&hellip:
 • Rudolf Rådjurshorn - Brun

  Rudolf Rådjurshorn - Brun
  Rådjurshorn på ett brunt hårband.
 • 150 cm Lång Tomteluva

  150 cm Lång Tomteluva
  150 cm lång röd och vit tomteluva. Ta den på och snurra runt halsen och vips du har luva och halsduk i ett.
 • Grön och Röd Tomtenissel Luva med Bjällra

  Grön och Röd Tomtenissel Luva med Bjällra
  Grön och röd tomtenisse luva med bjällra. Ha den tillsammans med tomtenissekostym och andra tillbehör som du finner i vår nätbutik :)
 • Mini Tomteluva 9 cm

  Mini Tomteluva 9 cm
  Mini tomteluva perfekt för de som inte vill ha en stor varm tomteluva till sin kostym. Denna är nio centimeter hög och fästes med resår runt huvudet.
 • Ljusbrunt Hårband med Rådjurshorn & Öron

  Ljusbrunt Hårband med Rådjurshorn & Öron
  Ljusbrunt hårband med rådjurshorn och små öron.
 • Tomteluva med Tofs - Röd/Vit

  Tomteluva med Tofs - Röd/Vit
  Tomteluva i rött med vita kanter och vit tofs.
 • Nisseluva med öron - grön/röd

  Nisseluva med öron - grön/röd
  Grön och röd tomteluva med öron. Nissen måste ju få lite hjälp ibland. :)
 • Diadem med Rörliga Renar med Bjällror

  Diadem med Rörliga Renar med Bjällror
  Diadem med rörliga renar dekorerat med bjällror. Ha den till din jultemadräkt tillsammans med andra tillbehör.
 • Turkey - Huvudplagg

  Turkey - Huvudplagg
  Kalkonhatt perfekt för kul tillställningar i juletid :)
 • Hårband med Bruna Rådjurshorn

  Hårband med Bruna Rådjurshorn
  Bruna rådjurshorn på ett svart hårband så att du kan vara Rudolf när du vill. Vi har även ett urval av röda näsor. Vips så är din julkostym klar. :)
 • Tomteluva med Bjällror - Röd

  Tomteluva med Bjällror - Röd
  Röd tomteluva med en vit kant och tofs med två bjällror. PS: Ny, förbättrad utgåva med finare bjällror.
 • Röd Tomteluva med Bred Vit Kant och Tofs

  Röd Tomteluva med Bred Vit Kant och Tofs
  Fin röd tomteluva med bred vit fuskpälskant och tofs i änden.
Barn med tomteluva

Söta barn med tomteluvor

Ett av årets finaste och mest stämningsfulla tillfällen för föräldrar och mor/far-föräldrar är luciatåg på dagis och skola. Ett litet barn eller baby iförd en tomteluva får en att smälta och kanske fälla en och annan tår. Smånissar som smyger upp ur sina vrår gör att julefriden infinner sig drygt 10 dagar före jul.

Foton på barn iförda jultomtedräkter med tomtemössa är också det vanligaste motivet på julkort från barnfamiljer till nära och kära. Varje år brukar också lokaltidningar uppmana föräldrar att skicka in foton till en årlig jultidning med små nissar, lucior och pepparkaksgubbar. En och annan stjärngosse brukar också dyka upp och vifta med sin stjärna.

Röda tomten är inte Coca-Colas förtjänst

Längre tillbaka var tomten en grå varelse som gick runt på gårdar och tog hand om djur och stall. Det är många som tror att tomtens röda färg är Coca-Colas förtjänst då man 1931 gjorde en reklamsatsning med en röd och vit tomte. Men, faktum är att Thomas Nast Santa redan ritat en röd tomte 1892. Visserligen ritade han tomtar i olika färger, så även grön. Däremot har väl Haddon Sundblom standardiserat tomtens röda dräkt och tomteluva med sitt arbete för Coca-Cola.

ilead