Tomteluvor

Den moderna tomten i sin röda tomtedräkt vore inte fulländad utan sin tomteluva. Här hittar du massor av fina tomteluvor att köpa, både med och utan detaljer. Den klassiska tomtemössan är röd med vit kant nertill och en vit tofs längst upp. Den ska vara tillräckligt lång för att kunna hänga ner åt sidan. Den vita tofsen kan då hänga och dingla när tomten smyger upp ur sin vrå.

Populärt inom tomteluvor

 • Tomteluva Deluxe - One size

  Tomteluva Deluxe - One size
  Så här ska en riktigt härlig tomteluva se ut! Mjuk, fluffig och strålande röd. Sätt på dig tomteluvan när du ska klä ut dig till en tomte under julen eller?
 • Tomtemössa Blå - One size

  Tomtemössa Blå - One size
  Måste en tomtluva egentligen vara röd och vit? Inte om du frågar oss! Vågar du sticka ut i mängden med den här blåa och vita tomteluvan? Klart att du gör! Sätt?
 • Tomteluva Barn Deluxe - One size

  Tomteluva Barn Deluxe - One size
  Drömmer du om det där alldeles bedårande julkortet eller har du barn som föredrar att vara tomtar i det årliga luciatåget på skolan eller förskolan? Släng?
 • Naughty & Nice Tomteluva - One size

  Naughty & Nice Tomteluva - One size
  Först och främst så ska en tomte vara snäll. Han ska ha en tjock mage och mycket skägg. Gärna en mustig mustasch också. Kläderna är helst röda eller?

Fler tips på tomteluvor

 • Paljett Tomteluva för Barn - One size

  Paljett Tomteluva för Barn - One size
  Har du ett barn där hemma som lider av svår beslutsångest när det kommer till vilken färg det ska vara på kläderna på jul? Låt den här smarta tomteluvan?
 • Tomteluva Vuxen

  Tomteluva Vuxen
  Röda luvor kan såklart symbolisera olika saker, men ingen kan någonsin ifrågasätta vad den här mössan egentligen är till för! Inget julfirande utan en tomteluva,?
 • Tomteluva Barn God Jul - One size

  Tomteluva Barn God Jul - One size
  Julbord, Julklapar och Kalle Anka på tv:n men ingen riktig jul förrän alla har en tomteluva på sig, så även de små barnen.Tomteluva i barnstorlek med glittrande text?
 • Diadem Tomteluva - One size

  Diadem Tomteluva - One size
  Är det dags att träffa den stora släkten i jultider? Vill du sticka ut lite extra detta år bör du självklart skaffa dig ett stilrent diadem med tomteluva på! Den perfekta?
 • Paljett Tomteluva - Small/Medium

  Paljett Tomteluva - Small/Medium
  Svårt att bestämma dig om du vill bära en klassisk röd tomteluva eller en mer utstickande i grönt när tomten ska komma på besök? Varför inte säkra upp?
 • Tomteluva Rosa - One size

  Tomteluva Rosa - One size
  Pink is the new red! Gör julen lite mer rosa med denna snygga tomteluva i plysch. One size (vuxenstorlek).
 • Tomteluva Extra lång - One size

  Tomteluva Extra lång - One size
  Låt julfesten börja! Tomteluva i plysch som är hela 120 cm lång. One size (vuxenstorlek).
 • Paljett Tomteluva - Large/X-Large

  Paljett Tomteluva - Large/X-Large
  Svårt att bestämma dig om du vill bära en klassisk röd tomteluva eller en mer utstickande i grönt när tomten ska komma på besök? Varför inte säkra upp?
 • Tomteluva på Diadem

  Tomteluva på Diadem
  Är du trött på att tomteluvan alltid lyckas förstöra din eleganta julfrisyr? Då är det dags att satsa på något nytt! Med Partykungens snygga diadem med?
 • Röd/Grön Tomteluva med Paljetter - One size

  Röd/Grön Tomteluva med Paljetter - One size
  När tomten inte jobbar är det fest - och då åker paljettmössan på! Gör som tomten och stick ut på nästa julfest. Använd den här istället?
 • Tomteluva med LED-ljus

  Tomteluva med LED-ljus
  Om du vill skina lite extra bland de traditionella tomtarna så är det en LED-luva du behöver! Med vackra stjärnor som lyser i vinternatten blir du garanterat årets festligaste tomte - allt för?
 • Tomteluva med Paljetter Röd/Guld - One size

  Tomteluva med Paljetter Röd/Guld - One size
  Magnifik tomteluva att använda till både julaftonskvällen, maskeraden eller i skolan. Denna tomteluva är extra lång, och dessutom så är den klädd med både?
 • Tomteluva Plysch - One size

  Tomteluva Plysch - One size
  Låt julfesten börja! En tomteluva i lyxig plysch. Tomteluvans omkrets 58 cm. One size (vuxenstorlek).
 • Tomteluva med Flätor - One size

  Tomteluva med Flätor - One size
  En tomteluva med insydda vita "tomtemor" flätor på sidorna. One size (vuxenstorlek).
 • Tomteluva med Bjällra - One size

  Tomteluva med Bjällra - One size
  Det räcker inte bara med att synas när du fått på dig din röda och härliga tomtedräkt, du ska väl höras också! Med denna finfina tomteluva med bjällra på huvudet kommer du höras lång väg?
 • Regnbågsfärgad Tomteluva - One size

  Regnbågsfärgad Tomteluva - One size
  Tjusig tomteluva i lite ny tappning kan alltid vara trevligt! Släng på dig din klassiska tomtedräkt, men använd denna tomtemössa för en fräsch look!Regnbågsfärgad?
 • Julglasögon, tomteluva guld

  Julglasögon, tomteluva guld
  Gör dig redo för julfesten på bara några sekunder med hjälp av dessa glittriga julglasögonen formade som en tomteluva av guld. De fina glasögonen inbjuder verkligen till fest och den enkla stilen utan glas gör att du slipper blänket från julens alla lyktor och lampor i glaset och du kan koncentrera dig på att ha roligt.Buttericks julglasögon är ett måste på varje års julbord och julfesten med kollegorna blir genast roligare med glasögon, diadem eller julslips från Buttericks.Köp dig dina jultillbehör hos oss, vi är dina festspecialister sedan 1903.
 • Glasögon, tomteluva

  Glasögon, tomteluva
  Nu kan du med hjälp av dessa juliga solglasögon optimera julfesten, solsemestern eller varför inte skidsemestern? Solglasögonen som passar alla tillfällen!
 • Tomteluva, randig

  Tomteluva, randig
  En rolig och randig tomteluva! En uppdaterad verson av den vanliga tomteluvan till den nytänkande tomten när han ska ut och dela ut julklapparna. Luvan är 115 cm lång och omkretsen är 56 cm.
 • Tomteluva, elf med öron

  Tomteluva, elf med öron
  Rolig elf tomteluva med öronDags för årets julfest och du behöver en tomteluva? Glöm den tråkiga röda, köp en Elf tomteluva med roliga öron påsydda på sidorna och de klassiska röda och gröna färgerna.Alla blir glada av att se tomtens härliga elfs på julfesten. Kanske alla på kontoret kommer som olika karaktärer som har med julen att göra till julbordet eller så går ni lucia med olia tomteluvor på huvudet. Ett blandat luciatåg gör allt roligare.
 • Tomteluva, extra lång

  Tomteluva, extra lång
  En röd tomteluva i plysch som är extra lång, ca 120 cm från kanten till tofsen. För dig som vill ha en lite annorlunda tomteluva som du nästan kan använda som halsduk när du ska pulsa i snön.Inre omkrets 60 cm.
 • Tomteluva superlång

  Tomteluva superlång
  Otroligt lång tomteluva som passar perfekt till tomtedräkten. Skilj från den vanliga, klassiska tomten och köp denna tomluva istället. Fakta om luvan: Mått: tomteluvans längd är ca 150 cm. Finns i storleken: One size. Man kan tråkla med nål och tråd eller sätta ihop med gem så passar den även barn.
 • Tomteluva, sjungande och dansande julgran

  Tomteluva, sjungande och dansande julgran
  Julgran tomteluvan som sjunger och dansarMerry Christmas! Glöm de gamla tomteluvorna som bara hänger på huvudet helt tysta, denna spelande tomteluvan som ser ut som en julgran både sjunger och dansar till tonerna av Merry Christmas samtidigt som toppen på julgranen fladdrar fram och tillbaka dansandes. Julgran tomteluvan ser till att gästerna på festen skrattar till. Överraska dina kollegor på julfesten med denna härliga spelande och dansande julgranen på huvudet. Du kommer göra succé.Sjungande och dansande tomteluvor drivs av 3xAA batterier (ingår ej) och det är lätt att komma åt luckan på insidan av tomteluvan för att byta batterier. 
 • Tomteluva, leopard

  Tomteluva, leopard
  En tomteluva med leoparddetaljer istället för de klassiska. Tomteluvan passar vuxna.
 • Tomteluva, vuxen

  Tomteluva, vuxen
  En enkel, klassisk tomteluva för vuxna. Röd med vit kant och en rund vit tofs. Perfekt för tomtefar när han ska ut och dela ut julklapparna till förväntansfulla barn.Luvan har en omkrets på 60 cm.
 • Tomteluva Blinkande

  Tomteluva Blinkande
  Ibland passar det med en helt vanlig tomteluva och ibland vill man krydda till det med en tomteluva som blinkar. Det är dem röda hjärtana i den vita kransen som blinkar. Fakta om Tomteluva Blinkande: Mått: luvans längd är ca 45 cm. 2 x LR44 batterier ingår. Finns i storleken: One size. Man kan tråkla med nål och tråd eller sätta ihop med gem så passar den även barn.
 • Tomteluva, rosa

  Tomteluva, rosa
  Klassisk tomteluva i ny rosa tappning för den moderna tomten. Passar både tomtefar som tomtemor. En värmande tomteluva perfekt till resan med Rudof med den röda mulen när det ska delas ut julklappar till väntande barn och vuxna. Luvan är gjord i plysch och har en inre omkrets på 58 cm. 
 • Tomteluva, pompoms

  Tomteluva, pompoms
  Ett riktigt partydiadem för tomtemor som ska på julfest, fira jul eller vill vara riktigt snygg på julafton. Tomtefar vill kanske inte ha en stor lurvig tomteluva som förstör frisyren och väljer då detta diadem med en liten lagom luva i stället.
 • Klassisk Tomteluva

  Klassisk Tomteluva
  Mycket fin tomteluva för vuxna som dessutom är detaljerad med lyxig plysch. Kolla in fler tomte tillbehör för en komplett tomte outfit! Fakta om Klassisk Tomteluva: Mått: luvans längd är ca 45 cm. Finns i storleken: One size. Man kan tråkla med nål och tråd eller sätta ihop med gem så passar den även barn.
 • Tomteluva Rosa

  Tomteluva Rosa
  Vill du vara Pretty in Pink även på julafton? Då är den här rosa tomteluvan för dig! Med den här tomteluvan kan du vara trogen din individuella stil, samtidigt som du sprider härlig julstämning. Vi har så klart även klassiska röda tomteluvor . Fakta om Tomteluva Rosa: Mått: luvans längd är ca 45 cm. Finns i storleken: One size. Man kan tråkla med nål och tråd eller sätta ihop med gem så passar den även barn.
 • Crackers Tomteluva

  Crackers Tomteluva
  Juligt fina crackers från Caspari som ser ut som tomteluvor. Kan användas för att dekorera vid julbordet eller på julfesten. Brukar uppskattas av både stora och små! Det här är riktiga "smällkarameller"! Låt den som sitter bredvid dig dra från den ena ändan samtidigt som du drar från den andra - så öppnar de sig med en smäll! Fakta om Crackers Tomteluva: Innehåll i varje cracker: en liten pullback bil, ett skämt och en hatt. Färger och varianter är slumpmässiga, vilket är den roliga överraskningen med det hela!
 • Juldiadem, tomteluva & fluga med paljetter

  Juldiadem, tomteluva & fluga med paljetter
  Gör dig redo till både julfesten och lucia med detta smidiga jul-kit innehållande juldiadem med tomteluva och en röd glittrig fluga med paljetter.Du blir redo att gå i luciatåget eller till julbordet på mindre än 20 sekunder med detta snabba kit med dig till lokalen. Diademet sitter skönt på huvudet medans den ställbara flugan sitter fint och glittrar framtill. Ett utmärkt julkit till julafton när du vill piffa till dig lite extra.
 • Diadem Med Glittrig Tomteluva

  Diadem Med Glittrig Tomteluva
  Mixa ihop en fantastiskt tomtemor utklädnad som består av en läcker tomteklänning och det här glittriga juldiademet med luva. Finns i storleken: One size (passar både barn & vuxna).
 • Tomteluva Silverglitter

  Tomteluva Silverglitter
  Det är inget fel på vanliga röda tomteluvor men en luva med silverglitter i blir svår att slå. Spetsa din tomte utklädnad på julfesten med denna glittriga tomteluva i klassisk modell. Fakta om Tomteluva Silverglitter: Mått: luvans längd är ca 45 cm. Finns i storleken: One size. Man kan tråkla med nål och tråd eller sätta ihop med gem så passar den även barn.
 • Tomteluva, paljetter mix

  Tomteluva, paljetter mix
  Tomteluvor i olika färger med paljetterDags att glittra upp ordentligt på julfesten eller julbordet med en tomteluva med snygga paljetter som glittrar fint i julbelysningen. Denna tomteluva säljes mixat så vilken färg du får på luvan kommer vara slumpartad och köper du flera kommer vi mixa färgerna så mycket som möjligt när du beställer.Se till att alla på julbordet har olika färger, kanske skapas det par under julbordet när de olika färgerna på tomteluvor får sitta brevid varandra. En snygg tomteluva med paljetter går aldrig fel. Tomteluvan med paljetter är i vuxenstorlek och har fina fluffiga detaljer. 
 • Tomteluva

  Tomteluva
  En underbart fluffig och gosig tomteluva! Fungerar utmärkt att ha på sig den både inomhus och utomhus, vid rätt val av övriga kläder. Denna luva ger ett lyxigt och fint intryck, då dess look är allt annat än tråkig! Fakta om Tomteluva: Längd: 48 cm
 • Spelande Tomteluva

  Spelande Tomteluva
  Vi har hört att spelande tomteluvor är den hetaste trenden norr om polcirkeln och att alla jultomtens nissar har en. Så skrota den gamla vanliga tomteluvan och bli julens trendigaste nisse, med den här häftiga spelande tomteluvan. Tomteluvan spelar julversionen av Little Richards "You make me wanna shout" och svänger tofsen i takt med musiken. Det blir inte enklare än så här att sprida julstämning!
 • Juldiadem, tomteluva

  Juldiadem, tomteluva
  Fint juldiadem med tomteluvaVill du ha en liten mini tomteluva på huvudet när du ska på julbord, julfest eller fira julen så är detta röda fina diadem perfekt. På toppen sitter en liten tomteluva lite på sidan som för att tomteluvan faller på ett fint sätt och du kan fira julen ordentligt och alltid ha tomteluvan på plats.Ett juldiadem med tomteluva är smidigt och du kan lätt ta av och på det utan att behöva tänka på mössfrisyrer.Gör dig redo för julbord! God jul.
 • Dansande Tomteluva

  Dansande Tomteluva
  Sjukt finurlig och härlig tomtehatt som spelar en sång samtidigt som den rockar loss uppe på knoppen.. Kolla videon längre ner så får du se hur skön den är. Vem är den lyckligt lottade som får ha på sig den dansande tomtehatten under julaftonskvällen. Du kan också använda den som dekoration och låta den stå framme på ett bord eller dylikt. Fakta om Dansande Tomteluva: Mått: 40 cm hög. 3 x AA batterier behövs, ingår ej. Finns i storleken: One size (vuxenstorlek).
 • Tomteluva Diadem

  Tomteluva Diadem
  Fint diadem för dig som älskar julen och vill komma in i en bra julstämning. Finns i storleken: One size (passar både vuxna & barn).
 • Tomteluva, vuxen

  Tomteluva, vuxen
  Enkel tomteluva till julfestenSka du på julbord eller julfest under julen eller ska ni gå i ett litet kort luciatåg på jobbet? Denna lätta och fina tomteluvan har du lätt med dig i jackfickan och kan plocka fram direkt när du ska använda den. En lite lättare tomteluva som fungerar vid alla tillställen där du bara ska ha en snabb liten luva på huvudet. Tomteluvan är tunn och du blir inte allt för varm på julbordet med denna lätta luvan på huvudet.Ska du och dina barn pyssla där hemma? Då är denna luvan utmärkt att låda barnen pynta din tomteluva till julen, en personlig tomteluva gör julen bättre. 
 • Diadem, leopard tomteluva

  Diadem, leopard tomteluva
  En twistad tomteluva i form av ett diadem.Töjbart diadem, passar alla vuxna.En given accessoar till julfesten. 
 • Diadem, tomteluva glitter med bjällra

  Diadem, tomteluva glitter med bjällra
  Juldiadem med glittrig tomteluva och bjällraTjingelingeling, vem är det som kommer gåendes med ett härligt och juligt läte? Jo det är du som har detta fina juldiadem med glittrig tomteluva och en liten bjällra som ger det fina ljudet av tomtens slädes bjällror när du ruskar på huvudet. Ett fint diadem du kan ha på dig hela december och samtliga julbord, julfester och under luciatågens sjungande. Alla vill ha ett fint glittrigt juldiadem under julens härliga upplysta vinterkvällar. 
 • Tomteluva, barn

  Tomteluva, barn
  Enkel tomteluva till jul & pyssel för barnenEn lätt och mjuk tomteluva för alla barn som vill ha en lätt liten tomteluva att ha när de går till skolan under december. Denna tomteluvan är lätt att stoppa ner i jackfickan så man kan ta på sig den när man är framme på skolan eller när man kommer hem från skolan. En tomteluva man inte behöver vara för rädd om den skulle försvinna eller bli smutsig. Ska du och dina barn pyssla där hemma? Låt de pynta sin egna tomteluva med klister, glitter och textilfärger. Vem vill inte pynta sin egna tomteluva! Med denna enklare tomteluva kan man göra mycket olika pyssel utan att man spränger budgeten för julen. Behöver ni en ny tomteluva till tomten på lucia eller ska alla barnen få vara små nissar på julafton, oavsett vad så är denna lätta tomteluva perfekt. 
 • Tomteluva Med Lampor

  Tomteluva Med Lampor
  Hej Julen! Här har du en riktigt speciell tomteluva som passar dig som vill synas på julfesten! Tomteluvan med lampor i olika färger, å häftigt kul och färggrant! Nu kan DU matcha julgranens julbelysning i olika färger. Du blir helt klart julfestens färggrannaste och festligaste tomte. Extra effektfullt framåt kvällen med dämpad belysning i rummet. Lysande!!
 • Tomteluva, tomtebyxor

  Tomteluva, tomtebyxor
  En ”tomteluva” utöver det vanliga. En hatt formad som tomtens egna ben, roligare kan det inte bli! Perfekt om du vill vara lite skojigare. Hatten är i one size och passar alla vuxna.
 • Ölhjälm, tomteluva

  Ölhjälm, tomteluva
  Äntligen en tomteluva med burkhållareNu är det jul i vårat hus och äntligen slipper man stå och hålla i julmusten eller julölen i handen, med denna smidiga ölhjälm med burkhållare gör att du får båda händerna fria och kan lätt gå med i luciatåg och köra med sånghäftet i händerna istället för en kall god burk.Denna ölhjälm formad som en tomteluva är den perfekta partyprylen på julfesten och du kan njuta av valfri dryck via slangarna från burkarna. Varför inte mixa, 50% julmust och 50% julöl. Måste ju bli gott! 
 • Tomteluva XL, tomte

  Tomteluva XL, tomte
  En riktigt stor tomteluva.Passar alla vuxna.En given accessoar att bära under jul.
 • Diadem, Tomteluva glitter

  Diadem, Tomteluva glitter
  Ett riktigt partydiadem för tomtemor som ska på julfest, fira jul eller vill vara riktigt glittrig på julafton. Tomtefar vill kanske inte ha en stor lurvig tomteluva som förstör frisyren och väljer då detta diadem med en liten glittrande luva i stället.
 • Tomteluva, plysch

  Tomteluva, plysch
  En tomteluva i lyxig plysch för tomtefar när han fryser om huvudet. Låt den fina luvan värma både tomtefar och tomtemor när snön virvlar runt husknuten. Låt julfesten börja!Omkrets 58 cm
 • Diadem, renar med tomteluva

  Diadem, renar med tomteluva
  Juldiadem med två renar iklädda tomteluvorRudolf med röda mulen kan du sjunga med dessa söta renarna på juldiademet. Två renar som skuttar glatt omkring när du rör på huvudet är ett roligt diadem som du kan bära på både lucia i luciatåget eller på julbordet med kollegorna.Ska du på julfest eller julbak hemma hos en vän så är det lite extra fint att komma i ett juldiadem som skapar glädje när du hälsar på. En utmärkt gå bort-gåva när du ska titta in under julen. 
 • Tomteluva Mini

  Tomteluva Mini
  Världens minsta tomteluva för dig som vill se extra söt ut på julafton. Den går även att sätta på hundar och katter så att dem också får vara med under julfirandet. Finns i storleken: One size (passar alla). Sitter fast med resorband under hakan.
 • Tomteluva med flätor

  Tomteluva med flätor
  Luvans mått är:- omkrets: 58- Längs: 35 cmFlätornas längd är: 27 cm 
 • Diadem med tomteluva

  Diadem med tomteluva
  Skippa den klassiska tomteluvan och rocka istället den här vackra tomteluvan som sitter på ett diadem. Den är även täckt av paljetter som gör den extra elegant! Finns i storleken: One size (passar både vuxna & barn).
 • Tomteluva lång randig

  Tomteluva lång randig
  Annorlunda men superläcker tomteluva som är lite längre än de vanliga tomteluvorna! Innuti luvan sitter en ståltråd som gör det möjligt att forma den som du vill. Skoja till det under juletider med denna härliga tomteluva i både rött och vitt. Fakta om Tomteluva lång randig: Mått: luvans längd är ca 90 cm. Finns i storleken: One size (vuxenstorlek). Man kan tråkla med nål och tråd eller sätta ihop med gem så passar den även barn.
 • Tomteluva Lång

  Tomteluva Lång
  Lång och mysig tomteluva i en något längre modell som passar utmärkt till tomtedräkten eller tomteklänningen. Fakta om Tomteluva Lång: Mått: luvans längd är ca 90 cm. Finns i storleken: One size (vuxenstorlek). Man kan tråkla med nål och tråd eller sätta ihop med gem så passar den även barn.
 • Tomteluva, regnbåge

  Tomteluva, regnbåge
  Tomteluva i pride-färger.One size, passar vuxna.Fluffiga detaljer.
 • Tomteluva, sjungande och dansande

  Tomteluva, sjungande och dansande
  Roligaste tomteluvan i världen - Sjunger och dansarGlöm de gamla tomteluvorna som bara hänger på huvudet helt tysta, denna spelande tomteluvan både sjunger och dansar till tonerna av Merry Christmas samtidigt som toppen på luvan fladdrar fram och tillbaka dansandes. Tomteluvan som alltid ser till att gästerna på festen skrattar till. Överraska dina kollegor på julfesten med denna härliga spelande och dansande tomteluva. Du kommer göra succé.Sjungande och dansande tomteluva drivs av 3xAA batterier (ingår ej) och det är lätt att komma åt luckan på insidan av tomteluvan för att byta batterier. 
 • Tomteluva med renhorn, sjungande och dansande

  Tomteluva med renhorn, sjungande och dansande
  Tomteluvan med renhorn som sjunger och dansarHallå Rudolf! Glöm de gamla tomteluvorna som bara hänger på huvudet helt tysta, denna spelande tomteluvan med renhorn både sjunger och dansar till tonerna av Merry Christmas samtidigt som toppen på luvan fladdrar fram och tillbaka dansandes. Tomteluvan med renhorn ser till att gästerna på festen skrattar till. Överraska dina kollegor på julfesten med denna härliga spelande och dansande tomteluva. Du kommer göra succé.Sjungande och dansande tomteluvor drivs av 3xAA batterier (ingår ej) och det är lätt att komma åt luckan på insidan av tomteluvan för att byta batterier. 
 • Grön och Röd Tomtenissel Luva med Bjällra

  Grön och Röd Tomtenissel Luva med Bjällra
  Grön och röd tomtenisse luva med bjällra. Ha den tillsammans med tomtenissekostym och andra tillbehör som du finner i vår nätbutik :)
 • Fin Tomteluva med Silverfärgade Serpentiner

  Fin Tomteluva med Silverfärgade Serpentiner
  Fin röd tomteluva med silverfärgade serpentiner som ger en glittrande effekt. Vit fuskpälskant runt huvudet och tofs i änden.
 • Hårband med Bruna Rådjurshorn

  Hårband med Bruna Rådjurshorn
  Bruna rådjurshorn på ett svart hårband så att du kan vara Rudolf när du vill. Vi har även ett urval av röda näsor. Vips så är din julkostym klar. :)
 • Ljusbrunt Hårband med Rådjurshorn & Öron

  Ljusbrunt Hårband med Rådjurshorn & Öron
  Ljusbrunt hårband med rådjurshorn och små öron.
 • Grön Tomteluva med Paljetter

  Grön Tomteluva med Paljetter
  Grön tomteluva dekorerad med glittrande paljetter, vit fuskpälskant och tofs i änden.
 • Spaghetti Rosa Hårbåge med Band och Blinkande LED-ljus

  Spaghetti Rosa Hårbåge med Band och Blinkande LED-ljus
  Observera! Bilden visar lila ljus, men det lyser rosa.Ä:r du trö:tt på: det vanliga gamla hå:ret och vill ge det en smakfull makeover? Vä:nta tills du mö:ter vå:r spektakulä:ra&hellip:
 • 150 cm Lång Tomteluva

  150 cm Lång Tomteluva
  150 cm lång röd och vit tomteluva. Ta den på och snurra runt halsen och vips du har luva och halsduk i ett.
 • Nisseluva med öron - grön/röd

  Nisseluva med öron - grön/röd
  Grön och röd tomteluva med öron. Nissen måste ju få lite hjälp ibland. :)
 • Tomteluva med Bjällror - Röd

  Tomteluva med Bjällror - Röd
  Röd tomteluva med en vit kant och tofs med två bjällror. PS: Ny, förbättrad utgåva med finare bjällror.
 • Röd Tomteluva med Bred Vit Kant och Tofs

  Röd Tomteluva med Bred Vit Kant och Tofs
  Fin röd tomteluva med bred vit fuskpälskant och tofs i änden.
 • Tomteluva med Tofs - Röd/Vit

  Tomteluva med Tofs - Röd/Vit
  Tomteluva i rött med vita kanter och vit tofs.
 • Lång Tomteluva med Plysch Kant och Tofs

  Lång Tomteluva med Plysch Kant och Tofs
  Röd lång tomteluva med vit plyschkant och tofs. Var med på julfirandet och ta på dig denna :)
 • Diadem med Rörliga Renar med Bjällror

  Diadem med Rörliga Renar med Bjällror
  Diadem med rörliga renar dekorerat med bjällror. Ha den till din jultemadräkt tillsammans med andra tillbehör.
 • Mini Tomteluva 9 cm

  Mini Tomteluva 9 cm
  Mini tomteluva perfekt för de som inte vill ha en stor varm tomteluva till sin kostym. Denna är nio centimeter hög och fästes med resår runt huvudet.
 • Rudolf Rådjurshorn - Brun

  Rudolf Rådjurshorn - Brun
  Rådjurshorn på ett brunt hårband.
Barn med tomteluva

Söta barn med tomteluvor

Ett av årets finaste och mest stämningsfulla tillfällen för föräldrar och mor/far-föräldrar är luciatåg på dagis och skola. Ett litet barn eller baby iförd en tomteluva får en att smälta och kanske fälla en och annan tår. Smånissar som smyger upp ur sina vrår gör att julefriden infinner sig drygt 10 dagar före jul.

Foton på barn iförda jultomtedräkter med tomtemössa är också det vanligaste motivet på julkort från barnfamiljer till nära och kära. Varje år brukar också lokaltidningar uppmana föräldrar att skicka in foton till en årlig jultidning med små nissar, lucior och pepparkaksgubbar. En och annan stjärngosse brukar också dyka upp och vifta med sin stjärna.

Röda tomten är inte Coca-Colas förtjänst

Längre tillbaka var tomten en grå varelse som gick runt på gårdar och tog hand om djur och stall. Det är många som tror att tomtens röda färg är Coca-Colas förtjänst då man 1931 gjorde en reklamsatsning med en röd och vit tomte. Men, faktum är att Thomas Nast Santa redan ritat en röd tomte 1892. Visserligen ritade han tomtar i olika färger, så även grön. Däremot har väl Haddon Sundblom standardiserat tomtens röda dräkt och tomteluva med sitt arbete för Coca-Cola.

ilead