20-tals hattar

Under 1920-talet bar nästan alla män och kvinnor hatt. Det är det hattätaste årtiondet vi vet och hatten var ett trevligt inslag i det glada 20-talet. Typiska huvudbonader för män var filthatten som kanske mest associeras med gangsterstilen.

Här kan du se alla gangsterhattar om du vill klä dig som Al Capone eller Blues Brothers. Andra hattar som många män bar var Newsboy Cap och den passade väldigt fint till de tredelade kostymerna. Hela stilen är lite av en gentlemannastil.

Kvinnorna på 20-talet kunde också bära hatt och de hade ofta ett band med ros runt. Även hårband var vanligt att en fin dam bar till festliga tillfällen.

Populärt inom 20-tals hattar

 • 20-tals Basker Kit - One size

  20-tals Basker Kit - One size
  Med det här kitet blir du en välklädd herre från 1920-talet som gärna sitter med en cigarr i mungipan medan han läser morgontidningen. I tidningen läser du om gängen?
 • 20-tals Hatt med Ros Lila - One size

  20-tals Hatt med Ros Lila - One size
  Om du ska på maskerad med 20-talstema är hatten minst lika viktig som dressen. Här har du en hatt som skulle få självaste Gatsby på fall! 20-tals Hatt med Ros Lila?
 • 20-tals stråhatt

  20-tals stråhatt
  En klart stilig hatt från det glada 20-talet i USA då folk hade gott om pengar och glädje spreds på gatorna över hela landet. Denna hatt kan man känna igen från filmen "The Great Gatsby" som faktiskt utspelar sig under 20-talet i New York. Klä ut dig till en filmkaraktär på maskeradfesten! Finns i storleken: One size (vuxenstorlek). Hattens inre omkrets är ca 60 cm. Man kan sätta i lite cykelhjälms vaddering om den skulle vara för stor.
 • Gangsterhatt filt

  Gangsterhatt filt
  One size, omkretsen är ca 57 cm.

Fler tips på 20-tals hattar

Du har väl inte missat sidan med dräkter och 20-talskläder?