7 enkla Halloween-utklädnader billigt med saker du har hemma

Att fira Halloween behöver inte betyda att du tömmer hela sparkontot för att köpa den bästa och mest påkostade av Halloween-kostymer du kan hitta. Det finns många enkla Halloween-utklädnader att skapa med saker och kläder du redan har hemma.

Lakan med hål i blir enkelt ett spöke

Här är 7 bra idéer för att skapa enkla Halloweenkostymer med hjälp av saker som du förmodligen har till hands:

  1. Skapa en häxdräkt: bär något svart och lägg till lite grönt eller lila tyg runt halsen. Detta kan också skapas med en gammal svart klänning, en bit grönt tyg och ett gammalt bälte som har lite extra tyg som hänger på den.
  2. Var en katt: Detta är ett enkelt och populärt val för Halloweenkostymer. Allt du behöver är en svart eller mörkfärgad skjorta och byxor, lite svart ansiktsfärg eller smink och några kattöron. Du kan också lägga till en svans eller säg att du är Pelle Svanslös.
  3. Var ett annat djur: Ett annat enkelt sätt att skapa en kostym är att helt enkelt vara ett annat djur. Återigen kan du använda svarta kläder och ansiktsfärg för att skapa en bas och sedan lägga till öron och en svans av en bit rep. Du kan vara en hund, kanin, mus osv.
  4. Var en pirat: Ett enkelt sätt att skapa en piratkostym är att bära svart och lägga till en vit skjorta. Du kan sedan använda gammalt tyg eller band för att skapa en huvudduk. Om du har en ögonlapp är det ännu bättre. Argh matey!
  5. Förvandla dig själv till ett spöke: Den här är förmodligen den enklaste av alla kostymer. Allt du behöver är ett vitt lakan. Klipp två ögonhål i det och du är klar.
  6. En mumie: En annan enkel dräkt att skapa är en mumie. Du kan använda ett gammalt vitt lakan eller tyg och linda det runt dig själv. Om du vill vara riktigt kreativ kan du lägga till lite falskt blod.
  7. En zombie: sist men inte minst! Det här är en annan enkel dräkt att skapa. Du kan använda gamla kläder och lägga till lite fejkblod. Du kan också använda ansiktsfärg för att få dig själv att se blek och sjuklig ut.

Andra billiga sätt att skapa sin Halloween-kostym på

Besök en second hand-butik: Om du vill vara riktigt kreativ kan du besöka din lokala secondhandbutik. Det finns många häftiga och ovanliga föremål där som kan bli bra kostymtillbehör. Du kanske hittar en fjäderboa eller några roliga smycken som kan ge din kostym ett intressant inslag.

Låna från vänner eller släktingar : Om du känner någon som har en bra idé för en kostym kan du fråga om du får låna några av sakerna för att skapa din egen version.

Pyssla: Om du känner dig riktigt kreativ kan du försöka tillverka några av dina egna kostymtillbehör. Du kan göra enkla saker som öron och svansar av papper eller tyg. Du kan också bli mer kreativ och göra huvudbonader och masker med hjälp av kartong och papier-maché.

Med de här enkla idéerna kan du skapa den perfekta Halloweenkostymen utan att spendera mycket pengar. Ha kul och var kreativ!

Har du ångrat dig om att tillverka din egen dräkt? Kolla in kompletta dräkterna i vår guide med 11 saker att vara på Halloween.