Marvel kostymer & dräkter

Marvel Comics kryllar av superhjältar och skurkar som har sina speciella dräkter. Här listar vi maskeradkläderna som förvandlar dig till din Marvel-favorit. Du väljer sida om du vill vara på de godas eller de ondas lag, eller superhjältar och anti-hjältar som de kallas i Marvelvärlden.

Hjältarna från Marvel

Spider-Man

Spindelmannen är en karaktär som skapades av Stan Lee och Steve Ditko och sågs första gången i tidningen Amazing Fantasy #15 (1962). Peter Parker får sina superkrafter efter att ha blivit biten av en spindel som utsattes för strålning vid en demo hos företaget General Techtronics Corp.

Styrkor som Spindelmannen besitter är vighet, spänst och reaktionsförmåga som alla är övermänskliga. Han har figurerat i både filmer, serietidningar och tv-spel genom åren.

Spindelmannens dräkt är en helkroppsdräkt, som även täcker huvudet, i rött och blått med spindelnät på. Från sin hand kan han skjuta ut spindeltråd som han använder till olika saker.

 • Spiderman Deluxe Infinity War Barn Maskeraddräkt - Small

  Om ditt barn börjar klättra på v&:a
 • Spiderman Budget Barn Maskeraddräkt - Small

  Tuff spiderdräkt för barn. Dräkten
 • Iron Spiderman Deluxe Maskeraddräkt - Standard

  Ska du på fest med superhjälte-tema och
 • Spiderman Maskeraddräkt - Standard

  Om vi säger Peter Parker så tänker

Hulken

Med inspiration från Frankenstein och Dr Jekyll & Mr Hyde skapade Stan Lee och Jack Kirby Marvel-karaktären Hulken 1962. Forskaren och uppfinnaren Bruce Banner utsätts för hög gammastrålning, vilket gör att han omvandlas till det gröna monstret på natten men återgår till sitt vanliga jag på morgonen.

Med tiden förändrades Hulken så att förvandlingen endast sker när han blir upprörd eller stressad. Hulken gestaltas enklast med en grön kroppsfärg och trasiga shorts men om du inte är så musklig kan en hulkendräkt fixa hela biffen åt dig på en gång.

 • Avengers Hulken Barn Maskeraddräkt - Small

  Med den här maskeraddräkten förvand
 • Hulken Uppblåsbar Maskeraddräkt - One size

  Det är viktigt att uttrycka sina känslor
 • Avengers Hulken Deluxe Maskeraddräkt - X-Large

  Känner du dig som en smart men awkward Bruce
 • Hulken Deluxe Maskeraddräkt - Standard

  Hulken är den klassiska superhjälten som

Wolverine

James Howlett (Logan) är en mutant som har sinnen likt en varg kombinerat med helande egenskaper. Han kallar sig Wolverine och debuterar hos Marvel Comics 1974 i utgåva 180 av tidningen The Incredible Hulk.

Wolverines dräkt består av en gul/blå eller gul/svart helkroppsdräkt med spetsiga öron. En detalj som gör Wolverine till den mutant han är görs av de utfällbara klorna.

 • Wolverine Morphsuit - Large

  Klä ut dig till Wolverine, den muterande supe

Captain America

Jack Kirby och Joe Simon har skapat superhjälten Captain America, som såg dagsljuset i sin egen serietidning i mars 1941. Captain America heter egentligen Steven Rogers och han vill ta värvning i USAs armé under andra världskriget. Tyvärr är han för svag och sjuk för att rekryteras men han utsätter sig för ett experiment som kallas för "Operation Rebirth".

Experimentet gör honom till en ny man med superkrafter och helande förmågor. Fysiska krafter som att springa i 40 km/h och lyfta 340 kg gör att han kan bekämpa onda krafter i samhället. Captain America ingår senare i Avengers.

Dräkten han bär är röd-vit-blå med en stor stjärna på bröstet. Den bär USAs färger och på huvudet finns ett stort A tryckt.

 • Captain America Dräkt Barn Deluxe (Small)

  Klä din son i en muskulös Captain America dräkt oc...
 • Captain America Morphsuit Maskeraddräkt

  Om det är något som superhjältar älskar, så är det supertajta dräkter. En morphsuit är så tajt som det kan bli och lämnar inte mycket över till fantasin! Den är dessutom superlätt, flexib
 • Captain America Maskeraddräkt Deluxe Barn (Small (3-4 år))

  Gör en häftig entré på maskeradfesten som den supe...
 • Morphsuit Captain America zappar M

  Snygg kroppsstrumpa Klä dig till din favoritfärg eller superhjälte Går att dricka och se genom

Iron Man

Järnmannen (Iron Man) är en seriefigur som skapades av Stan Lee 1963 för Marvel Comics. Hans alter ego heter Anthony Edward Tony Stark och är en rik amerikan med genialiska vetenskapsidéer.

Iron Man bär en högteknologisk dräkt, en pansarbeklädd kostym, som han flyga och slåss mot brottslingar med. Maskeraddräkterna som ska gestalta honom är röd-gula och för ansiktet bärs en guldfärgad mask.

 • Iron Man Budget Morphsuit - Small

  En gång i tiden var Howard Stark det st
 • Iron Man Hund Maskeraddräkt - Small

  Vem är din bästa vän i hela vä
 • Iron Man Deluxe Infinity War Barn Maskeraddräkt - Small

  Det finns massor av olika coola superhjä
 • Iron Man Infinity War Barn Maskeraddräkt - Small

  Nu kan ditt barn rädda världen iklä

Thor

Marvels version av asaguden Tor sågs första gången i #83 av tidningen Journey into Mystery (1962). Thor är född i Norge som son till överguden Odin.

Thor har till sin hjälp en hammare som kallas för Mjölner, med vilken han kan åkalla superkrafter. När han använder den går åskan sägs det. Thor är med i gruppen Avengers tillsammans med Iron Man, Ant-man och Hulken.

Vill du klä ut dig till Thor finns det följande dräkter att köpa. Till vissa följer hammaren med, men annars får du försöka göra din egen eller köpa den på annat håll.

 • Thor Deluxe Barn Maskeraddräkt - Medium

  Seriefiguren Thor är inspirerad av åskg
 • Thorin Barn Maskeraddräkt - Small

  Din son kommer att älska sina nya kläder
 • Thor Klassisk Maskeraddräkt - Standard

  Kom som asaguden Thor på nästa maskerad
 • Thor med Muskler Barn Maskeraddräkt - Small

  Om din son eller dotter vill klä ut sig till

Ant-man

Henry Pym är mannen bakom dräkten som Ant-man. Marvel Comics visade upp honom första gången i tidningen Tales to Astonish #27 (1962). Karaktären har i modern tid visats på filmduken i filmerna om honom 2015 och 2018.

En utklädningsdräkt som Ant-Man är röd-grå och med hjälm/mask över huvudet.

 • Marvel Ant-Man Barn Maskeraddräkt - Small

  Nu kan ditt barn förvandla sig till superhj&:a
 • Marvel Ant-Man Deluxe Barn Maskeraddräkt - Medium

  Råkar just Ant-Man vara ditt barns favorit a
 • Ant-Man Movie Deluxe Maskeraddräkt - Standard

  Är du ett stort fan av superhjältar s&:ar
 • Marvel Ant-Man Dräkt Barn (Small (3-4 år))

  Bli liten som en myra och tillbaka till vanlig sto...

Marvels skurkar (antihjältar)

Thanos

Uppkallad efter den grekiska mytologins dödsgud är Thanos en superskurk som härstammar från månen Titan. Han har stark, snabb och kan skjuta psioniska explosioner.

Thanos är med i Avengers-filmerna men förekommer också i TV-serier och datorspel. Kostymer för utklädnad till Thanos är mörkblå med guldinslag och över huvudet en lila ansiktsmask som visar hans skrynkliga och arga utseende.

 • Thanos Deluxe Infinity War Barn Maskeraddräkt - Small

  Superskurkarnas superskurk! Den fruktade Thanos fr
 • Thanos Deluxe Maskeraddräkt - Standard

  Vad skulle du göra med alla fem evighetsstena
 • Marvel Endgame Thanos Deluxe Barn Maskeraddräkt - Small

  Om du vill klä ut ditt barn till n&:aring
 • Thanos Maskeraddräkt Deluxe (Standard)

  Om du har planer på att ta över hela universum så...

Deadpool

Deadpool är en av de yngre antihjältarna i Marvel Comics universum för han syntes första gången så sent som 1991 i tidningen The New Mutants #98.

Karaktären har läkekrafter men lider av mental instabilitet. På filmduken har han fått sin egen film men är också antihjälte i X-Men Origins: Wolverine.

En Deadpool-dräkt är röd-svart och täcker även huvudet. På ryggen bär han sina vapen, två långa svärd som han fäktas flitigt med.

 • Deadpool Deluxe Maskeraddräkt - Standard

  Har du lämnat specialstyrkan för att tes
 • Secret Wishes Deadpool Maskeraddräkt - X-Small

  Har du någon gång fantiserat om hur de
 • Morphsuit Deadpool Maskeraddräkt - Medium

  Förvandla dig till antihjälten Deadpool
 • Deadpool Morphsuit Maskeraddräkt

  Om det är något som superhjältar älskar, så är det supertajta dräkter. En morphsuit är så tajt som det kan bli och lämnar inte mycket över till fantasin! Den är dessutom superlätt, flexib

Killmonger

En av Black Panthers motståndare är Erik Killmonger. Han syntes första gången i seriealbumet Jungle Action från 1973. Karaktären föddes som N'Jadaka i Wakanda men efter hans fars död utvisades hans familj till New York. Där studerade han bland annat vid MIT men hans personlighet förändrades och en vrede mot de som dödade hans far byggdes upp.

Han ändrade sitt namn till Erik Killmonger och bestämde sig för att ätervända till Wakanda. Killmongers dräkt är svart med gul-guldigt mönster och en mask över huvudet.

 • Killmonger Deluxe Barn Maskeraddräkt - Medium

  Killmonger är en stor krigare och skurk och h

Venom

Antihjälten Venom skapades ursprungligen av ett Marvel Comics fan men köptes upp av Marcel för 220 dollar på 1980-talet. Karaktären härstammar från yttre rymden och lever som parasit på en värd.

Venoms första värd var Spindelmannen men han lyckades bli av med parasiten.