Marvel kostymer & dräkter

Marvel Comics kryllar av superhjältar och skurkar som har sina speciella dräkter. Här listar vi maskeradkläderna som förvandlar dig till din Marvel-favorit. Du väljer sida om du vill vara på de godas eller de ondas lag, eller superhjältar och anti-hjältar som de kallas i Marvelvärlden.

Hjältarna från Marvel

Spider-Man

Spindelmannen är en karaktär som skapades av Stan Lee och Steve Ditko och sågs första gången i tidningen Amazing Fantasy #15 (1962). Peter Parker får sina superkrafter efter att ha blivit biten av en spindel som utsattes för strålning vid en demo hos företaget General Techtronics Corp.

Styrkor som Spindelmannen besitter är vighet, spänst och reaktionsförmåga som alla är övermänskliga. Han har figurerat i både filmer, serietidningar och tv-spel genom åren.

Spindelmannens dräkt är en helkroppsdräkt (morphsuit), som även täcker huvudet, i rött och blått med spindelnät på. Från sin hand kan han skjuta ut spindeltråd som han använder till olika saker.

 • Spider-Man Barn Maskeraddräkt - Medium

  Spider-Man Barn Maskeraddräkt - Medium
  Spiderman kan klättra på alla husväggar och han kämpar mot stadens tjuvar och banditer. Med denna maskeraddräkt blir du kalasets tuffa superhjälte!Spider-Man Barn Maskeraddräkt är en röd och blå?
 • Maskeraddräkt för barn Rubies Spiderman

  Maskeraddräkt för barn Rubies Spiderman
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt för barn Rubies Spiderman (8-10 år) och annat Rubies till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Storlek: Storlek L. Rekommenderad ålder: 8-10 år
 • Spiderman Morphsuit Maskeraddräkt

  Spiderman Morphsuit Maskeraddräkt
  Med stor makt följer stort ansvar!Gör dig själv sedd bland de hjälplösa gatorna och skydda folket från Sandmannen, Doktor Octopus och alla andra elaka skurkar!Spiderman Maskeraddräkt består&hellip:
 • Spiderman Maskeraddräkt Barn

  Spiderman Maskeraddräkt Barn
  Svinga dig fram i spindelnätet mellan alla stadens byggnader på jakt efter skurkar och tjuvar iförd denna Spiderman maskerad-dräkt för barn. En utmärkt Spindelmannen dräkt som är en perfekt utklädnad&hellip:

Hulken

Med inspiration från Frankenstein och Dr Jekyll & Mr Hyde skapade Stan Lee och Jack Kirby Marvel-karaktären Hulken 1962. Forskaren och uppfinnaren Bruce Banner utsätts för hög gammastrålning, vilket gör att han omvandlas till det gröna monstret på natten men återgår till sitt vanliga jag på morgonen.

Med tiden förändrades Hulken så att förvandlingen endast sker när han blir upprörd eller stressad. Hulken gestaltas enklast med en grön kroppsfärg och trasiga shorts men om du inte är så musklig kan en hulkendräkt fixa hela biffen åt dig på en gång.

 • Marvel Hulken Deluxe Barn Maskeraddräkt - Medium

  Marvel Hulken Deluxe Barn Maskeraddräkt - Medium
  Låt ditt barn bli lika stark (och grön) som seriefiguren Hulken på nästa maskeradkalas i denna kompletta och smidiga helkroppsdräkt med tillhörande mask! Kliv in i dräkten och förvandlas till världens?
 • Hulken Maskeraddräkt

  Hulken Maskeraddräkt
  Bli en del av det häftiga Avengers-gänget med denna tuffa Hulken dräkt! Med denna coola Hulken maskeraddräkt kommer du se exakt ut som det stora gröna monstret Hulken, vilket blir en perfekt utklädnad&hellip:

Wolverine

James Howlett (Logan) är en mutant som har sinnen likt en varg kombinerat med helande egenskaper. Han kallar sig Wolverine och debuterar hos Marvel Comics 1974 i utgåva 180 av tidningen The Incredible Hulk.

Wolverines dräkt består av en gul/blå eller gul/svart helkroppsdräkt med spetsiga öron. En detalj som gör Wolverine till den mutant han är görs av de utfällbara klorna.

Captain America

Jack Kirby och Joe Simon har skapat superhjälten Captain America, som såg dagsljuset i sin egen serietidning i mars 1941. Captain America heter egentligen Steven Rogers och han vill ta värvning i USAs armé under andra världskriget. Tyvärr är han för svag och sjuk för att rekryteras men han utsätter sig för ett experiment som kallas för "Operation Rebirth".

Experimentet gör honom till en ny man med superkrafter och helande förmågor. Fysiska krafter som att springa i 40 km/h och lyfta 340 kg gör att han kan bekämpa onda krafter i samhället. Captain America ingår senare i Avengers.

Dräkten han bär är röd-vit-blå med en stor stjärna på bröstet. Den bär USAs färger och på huvudet finns ett stort A tryckt.

 • Avengers 4 Captain America Barn Maskeraddräkt - Small

  Avengers 4 Captain America Barn Maskeraddräkt - Small
  Bli en av superhjältarna i Avengers-teamet och rädda världen! Det här är en tuff dräkt för alla små superhjältar som vill ut och besegra skurkar och banditer. Du förvandlas helt enkelt till Captain?
 • Captain America Deluxe Barn Maskeraddräkt - Large

  Captain America Deluxe Barn Maskeraddräkt - Large
  Nu kan ditt barn stiga in i skorna (eller snarare stövlarna) på den ultimata superhjälten från Avengers. Med denna dräkt blir din lilla hjälte redo att skydda världen från ondska, precis som Steve?
 • Maskeraddräkt för barn Captain America Avengers Rubies 700647_L

  Maskeraddräkt för barn Captain America Avengers Rubies 700647_L
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt för barn Captain America Avengers Rubies Captain America och annat Rubies till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Rekommenderad ålder: + 7 år. Storlek: 8-10 år
 • Captain America Party Pack Maskeraddräkt Barn - Onesize

  Captain America Party Pack Maskeraddräkt Barn - Onesize
  Med det här party-paketet har du en karaktäruppsättning med väst och mask. Denna innehåller karaktären Captain America! Välj bland alla dina favorit Marvel-superhjältar! Från: 3 år

Iron Man

Järnmannen (Iron Man) är en seriefigur som skapades av Stan Lee 1963 för Marvel Comics. Hans alter ego heter Anthony Edward Tony Stark och är en rik amerikan med genialiska vetenskapsidéer.

Iron Man bär en högteknologisk dräkt, en pansarbeklädd kostym, som han flyga och slåss mot brottslingar med. Maskeraddräkterna som ska gestalta honom är röd-gula och för ansiktet bärs en guldfärgad mask.

 • Avengers 4 Iron Man Barn Maskeraddräkt - Small

  Avengers 4 Iron Man Barn Maskeraddräkt - Small
  När du vill klä ut dig till en superhjälte, närmare bestämt Iron Man från Avengers, har du hittat helt rätt. Den här coola dräkten har allt. Du kommer att se riktigt cool och stark ut och ingen?
 • Iron Man Deluxe Maskeraddräkt - Standard

  Iron Man Deluxe Maskeraddräkt - Standard
  Nästa gång du är bjuden på fest med superhjälte-tema tycker vi att du ska satsa på att flyga dit som mångmiljardären Tony Starks alter ego Iron Man. Du får inte bara chansen att bära heldräkt,?
 • Iron Man Maskeraddräkt

  Iron Man Maskeraddräkt
  Vem vill inte bli till genimiljardären Tony Stark i form av Iron Man? Gör entre till maskeradfesten bärande på den världskända Iron Man dräkten och höj partystämningen tillsammans med din partner&hellip:
 • Infinity War Iron Man Maskeraddräkt Barn

  Infinity War Iron Man Maskeraddräkt Barn
  Det kanske inte går jättebra för alla i Marvels Infinity War, men Iron Man brukar klara sig igenom det mesta tack vare sina dräkter. Den här Iron Man maskerad kostymen är skapad för barn, så att&hellip:

Thor

Marvels version av asaguden Tor sågs första gången i #83 av tidningen Journey into Mystery (1962). Thor är född i Norge som son till överguden Odin.

Thor har till sin hjälp en hammare som kallas för Mjölner, med vilken han kan åkalla superkrafter. När han använder den går åskan sägs det. Thor är med i gruppen Avengers tillsammans med Iron Man, Ant-man och Hulken.

Vill du klä ut dig till Thor finns det följande dräkter att köpa. Till vissa följer hammaren med, men annars får du försöka göra din egen eller köpa den på annat håll.

 • Thor Deluxe Barn Maskeraddräkt - Medium

  Thor Deluxe Barn Maskeraddräkt - Medium
  Seriefiguren Thor är inspirerad av åskguden Tor, och har funnits med i olika serier sedan 60-talet. Senast figurerade Thor i filmen Avengers, och har därför blivit populär på nytt. Om du har ett?
 • Avengers 4 Thor Barn Maskeraddräkt - Small

  Avengers 4 Thor Barn Maskeraddräkt - Small
  Blixtrar och dunder - nu stormar Thor in på maskeraden! Med den här häftiga dräkten blir ditt barn kalasets mäktigaste superhjälte, med mantel och muskler! Glöm inte att komplettera med Thors hammare?
 • Maskeraddräkt för barn Thor Multicolour Superhjälte

  Maskeraddräkt för barn Thor Multicolour Superhjälte
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt för barn Thor Tecknad hjälte och annat till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Material: 100 % polyester
 • The Hobbit Thorin Set Barn - Onesize

  The Hobbit Thorin Set Barn - Onesize
  Med tunika och svärd är du redo för ditt eget äventyr. Är du redo att ta dig an alla utmaningar? Beställ din dräkt redan idag! - Onesize 

Ant-man

Henry Pym är mannen bakom dräkten som Ant-man. Marvel Comics visade upp honom första gången i tidningen Tales to Astonish #27 (1962). Karaktären har i modern tid visats på filmduken i filmerna om honom 2015 och 2018.

En utklädningsdräkt som Ant-Man är röd-grå och med hjälm/mask över huvudet.

 • Ant-Man Barn Dräkt

  Ant-Man Barn Dräkt
  Vem vill inte kunna bli pytteliten och smita in lite överallt? Just den här Marvels Ant Man dräkten har tyvärr inte den funktionen, men den ser riktigt cool ut! Du kommer att känna dig som en superhjälte&hellip:

Marvels skurkar (antihjältar)

Thanos

Uppkallad efter den grekiska mytologins dödsgud är Thanos en superskurk som härstammar från månen Titan. Han har stark, snabb och kan skjuta psioniska explosioner.

Thanos är med i Avengers-filmerna men förekommer också i TV-serier och datorspel. Kostymer för utklädnad till Thanos är mörkblå med guldinslag och över huvudet en lila ansiktsmask som visar hans skrynkliga och arga utseende.

 • Thanos Maskeraddräkt Deluxe

  Thanos Maskeraddräkt Deluxe
  Om du har planer på att ta över hela universum så kommer denna Thanos dräkt passa dig som handen i evighets-handsken. Bli hela världens superskurk Thanos och se till att krossa alla som står i din&hellip:

Deadpool

Deadpool är en av de yngre antihjältarna i Marvel Comics universum för han syntes första gången så sent som 1991 i tidningen The New Mutants #98.

Karaktären har läkekrafter men lider av mental instabilitet. På filmduken har han fått sin egen film men är också antihjälte i X-Men Origins: Wolverine.

En Deadpool-dräkt är röd-svart och täcker även huvudet. På ryggen bär han sina vapen, två långa svärd som han fäktas flitigt med.

 • Secret Wishes Deadpool Maskeraddräkt - X-Small

  Secret Wishes Deadpool Maskeraddräkt - X-Small
  Har du någon gång fantiserat om hur det skulle vara att kliva i en superhjältes kläder för en dag? Nu har du chansen. Det är inte vilken superhjälte som helst, utan det är självaste Deadpool det?
 • Morphsuit Deadpool Maskeraddräkt - Medium

  Morphsuit Deadpool Maskeraddräkt - Medium
  Förvandla dig till antihjälten Deadpool med denna coola dräkt och gör dig redo för en actionfylld kväll!Morphsuit Deadpool Maskeraddräkt består av en tight helkroppsoverall som är sydd i lycra?
 • Deadpool Maskeraddräkt

  Deadpool Maskeraddräkt
  Deadpool Maskeraddräkt är ett perfekt val för dig som gillar Marvel och superhjältar. Dra över masken över ansiktet och ge dig ut i staden och svinga svärden med din nya Deadpool maskeraddräkt. Masker
 • Marvel Deadpool Dräkt

  Marvel Deadpool Dräkt
  Den här Deadpool dräkten är ett perfekt val för dig som gillar Marvel och superhjältar. Dra över masken över ansiktet och ge dig ut i staden och svinga svärden med din nya Deadpool maskeraddräkt.&hellip:

Killmonger

En av Black Panthers motståndare är Erik Killmonger. Han syntes första gången i seriealbumet Jungle Action från 1973. Karaktären föddes som N'Jadaka i Wakanda men efter hans fars död utvisades hans familj till New York. Där studerade han bland annat vid MIT men hans personlighet förändrades och en vrede mot de som dödade hans far byggdes upp.

Han ändrade sitt namn till Erik Killmonger och bestämde sig för att ätervända till Wakanda. Killmongers dräkt är svart med gul-guldigt mönster och en mask över huvudet.

Venom

Antihjälten Venom skapades ursprungligen av ett Marvel Comics fan men köptes upp av Marcel för 220 dollar på 1980-talet. Karaktären härstammar från yttre rymden och lever som parasit på en värd.

Venoms första värd var Spindelmannen men han lyckades bli av med parasiten.