Vapensköldar

Sköld har varit en del av rustningen hos krigare genom historien. Riddarsköldar är en typ av vapensköld som var rikt utsmyckad med kungens emblem. Under romarriket bar både spartakrigare och gladiatorer sköld som skydd mot svärdhugg från motståndare. Vikingasköldar är runda och ofta gjorda i trä. I det moderna samhället använder polis sköld vid risk för upplopp och aggressiva demonstrationer.

Populärt inom vapensköldar

 • Sköldpadda Maskeraddräkt - One size

  Sköldpadda Maskeraddräkt - One size
  Ibland går det lite långsamt att komma på vad man ska klä ut sig till på maskeradfesten. Och när temat är tropiska djur så blir det liksom inte så himla mycket lättare. Vad finns det för några??
 • Sköld Brun

  Sköld Brun
  Varje mäktig krigare behöver sin sköld! Här har du en som blir din bästa vän när du ska vandra på den så kallade krigsstigen - rätt in på?
 • Tygmärke Flaggsköld Sweden

  Tygmärke Flaggsköld Sweden
  Har du tröttnat på att din sportbag ser likadan ut varenda dag? Varför inte pimpa den med den svenska flaggan i form av denna flaggsköld! Ett riktigt coolt tygmärke om du frågar?
 • Intex Sköldpadda Badmadrass

  Intex Sköldpadda Badmadrass
  Glid ut på böljan blå på den här schyssta sköldpaddans rygg! Perfekt i poolen eller på stranden för alla barn som älskar att leka i vattnet på sommarlovet! Intex?

Fler tips på vapensköldar

 • Minisköldpaddor - 360 gram

  Minisköldpaddor - 360 gram
  Det sägs att sköldpaddor kan leva i upp mot 200 år men ändå beräknas dessa minisköldpaddor försvinna efter bara minuter på snacksbordet. Kan det vara för den goda smaken? Minisköldpaddor är?
 • Skumgummivapen Vikingasvärd & Sköld

  Skumgummivapen Vikingasvärd & Sköld
  En viking utan ett svärd och en sköld är ingen riktig viking. Nej, klart att en viking behöver vapen när han ska plundra och sätta skräck i sina fiender. Det här?
 • Zelda Link Sköld

  Zelda Link Sköld
  Ska du ut på äventyr i sann Nintendo-anda och frågar snällt kan du få köpa Links sköld för några simpla rupees. Tro oss, it's dangerous to go alone. Köp skölden! Zelda Link Sköld innehåller?
 • Badmadrass Sköldpadda

  Badmadrass Sköldpadda
  Guppa ut till havs tillsammans med den här tjusiga badmadrassen fylld med sköldpaddor. En given pryl att ha med sig till stranden för livsnjutaren! Badmadrass Sköldpadda är?
 • Viking Sköld

  Viking Sköld
  En mäktig viking måste ha sitt svärd och sin hjälm med horn. Det är ju alldeles självklart! Men glöm heller inte skölden. Hur ska han eller hon annars kunna skydda?
 • Pinata Captain America Sköld

  Pinata Captain America Sköld
  Bjud in dina vänner till ett roligt barnkalas med Avengers tema med massvis av coola tillbehör! Med denna pinata kan du enkelt skapa en rolig superhjälte upplevelse till ditt Avengers kalas.?
 • Skumgummivapen Korsriddarsvärd & Sköld

  Skumgummivapen Korsriddarsvärd & Sköld
  Skicka inte ut en riddare i strid utan ett svärd och en sköld! Här får du både ett svärd och en sköld, och det bästa av allt är att de ser riktiga ut men?
 • Märkessköld - Röd

  Märkessköld - Röd
  På den här ståtliga märkesskölden kan du hänga upp alla dina simmärken och andra typer av medaljer. Allt som du är stolt över och vill visa upp helt enkelt! Sätt sedan märkesskölden på väggen?
 • Tygmärke Flaggsköld Finland

  Tygmärke Flaggsköld Finland
  Har du tröttnat på att din väska ser likadan ut vareviga dag? Varför inte göra den lite mer personlig i äkta finsk anda med denna stiliga sköldpatch!Tygmärke Flaggsköld?
 • Badboll med Uppblåsbar Sköldpadda

  Badboll med Uppblåsbar Sköldpadda
  Och priset för världens bästa leksak att ha med sig på stranden går till... BADBOLLEN! Denna underbara uppfinning har aktiverat barn i åratal medan föräldrarna legat och latat sig i solstolen.?
 • Skumgummivapen Riddarsvärd & Sköld

  Skumgummivapen Riddarsvärd & Sköld
  En riddare måste se respektingivande ut för att kunna skrämma iväg oönskade gäster och hemska fiender. Det här coola svärdet och skölden med motiv av en eldsprutande?
 • Märkessköld - Svart

  Märkessköld - Svart
  På den här ståtliga märkesskölden kan du hänga upp alla dina simmärken och andra typer av medaljer. Allt som du är stolt över och vill visa upp helt enkelt! Sätt sedan märkesskölden på väggen?
 • Sköld Guld

  Sköld Guld
  Varje mäktig krigare behöver sin sköld! Här har du en som blir din bästa vän när du ska vandra på den så kallade krigsstigen - rätt in på?
 • Sköld Romare

  Sköld Romare
  En sköld är lika oumbärlig som ett svärd för en romersk krigare, så förbered dig inför nästa strid och klicka hem denna romerska sköld att skydda dig?
 • Souvenir Sweden Sköld Magnet

  Souvenir Sweden Sköld Magnet
  En svenskinspirerad magnet att sätta på kylskåpet eller någon annanstans där den fastnar. Den är rolig att ta med sig till sitt fritidshus utomlands för att påminnas?
 • Märkessköld - Blå

  Märkessköld - Blå
  På den här ståtliga märkesskölden kan du hänga upp alla dina simmärken och andra typer av medaljer. Allt som du är stolt över och vill visa upp helt enkelt! Sätt sedan märkesskölden på väggen?
 • Gladiator Sköld med Svärd

  Gladiator Sköld med Svärd
  Hoppas du kunna skrika de bevingade orden "are you not entertained?!" på nästa maskerad är det här rustningen du behöver! Svärd och sköld som kan komma vara till användning?
 • Captain America Barn Sköld

  Captain America Barn Sköld
  Med den här lilla skölden kan även de yngsta hjältarna kämpa för rättvisa och frihet! Så dra på dig din dräkt, ta tag i din sköld och låt ditt barns inre superhjälte lysa!Captain America Barn?
 • Tygmärke Flaggsköld Germany

  Tygmärke Flaggsköld Germany
  Är du en stolt tysk medborgare är det väl knappast nåt att hymla om - tvärtom! Visa världen din lojalitet och smäll fast Tysklands stiliga flagga på valfritt plagg?
 • Tygmärke Flaggsköld Denmark

  Tygmärke Flaggsköld Denmark
  Är du en stolt dansk medborgare är det väl knappast nåt att hymla om! Visa världen din lojalitet och smäll fast Danmarks stiliga flagga på valfritt plagg med denna?
 • Tygmärke Emoji Sköldpadda

  Tygmärke Emoji Sköldpadda
  Snabb är den inte, den gode sköldpaddan. Däremot kan den leva i över 1000 år och utveckla både mat- och sovklockor. Definitivt ett djur som förtjänar sitt eget?
 • Uppblåsbart Svärd 62 cm och Sköld 48 cm

  Uppblåsbart Svärd 62 cm och Sköld 48 cm
  Uppblåsbart svärd på 62 cm och sköld på 48 cm i en förpackning. Perfekt till krigarkostymer för vuxna och barn :)

Riktiga vapensköldar i Riddarhuset

Om du vill beskåda riktiga vapensköldar ska du bege dig till Riddarhuset och Riddarhussalen. Där finns 2330 olika sköldar som var och en är konstverk med egna berättelser. Det var år 1672 som ett beslut togs att salens väggar skulle pyntas med svenska ätternas vapensköldar.

Sköldarna är placerade i en viss ordning där rang och nummerordning råder. De äldsta ätterna har lägst nummer. Utdöda ätter fick aldrig vara med och därför saknas det 573 stycken. Läs mer här.