Burlesque kläder och dräkter

I slutet av 1800-talet växer stilen burlesque fram som en konst- och dansform i USA. Stilen kännetecknas av klänningar eller dräkter som visar en kvinnas sköna former på ett "teasande" sätt.

Klänningar i burlesk stil

I den här kategorin av maskeradkläder har vi plockat ihop kostymer och klänningar i burlesk stil. Dragsnören, rosetter och korsetter samt accessoarer som hattar med fjäder eller peruker passar också till en burlesque utklädnad i sann Molin Rouge stil.

Populärt inom burlesque kläder och dräkter

 • Burlesque Klänning Maskeraddräkt - Medium

  Burlesque Klänning Maskeraddräkt - Medium
  Förvandla dig till en äkta 1800-tals saloongirl från Vilda Västern eller varför inte en burlesque dansös från Moulin Rouge i denna snygga klänning! Oavsett vart din karaktär hör hemma kommer?
 • Burlesque Klänning Blå Maskeraddräkt - Medium

  Burlesque Klänning Blå Maskeraddräkt - Medium
  Dags att gå all in nästa maskerad med vår allra snyggaste klänning i blått - äkta Burlesque style! Sväng på benen när du dansar in på festen och stjäl?
 • Burlesque Röd/Svart Klänning Maskeraddräkt - Large

  Burlesque Röd/Svart Klänning Maskeraddräkt - Large
  Denna dräkt är den perfekta kombinationen av elegans och äventyr, och den kommer garanterat att göra dig till festens mittpunkt. Med en djärv, röd och svart färgpalett som smälter samman i en förtrollande?
 • Burlesque Klänning Maskeraddräkt

  Burlesque Klänning Maskeraddräkt
  Hey lady Marmalade! Burlesk är roligt, sexigt och flörtigt. Bli en åtråvärd burleskartist för en kväll i denna lila och svarta burlesque-klänning. Tål både höga bensparkar och förförisk dans.Burlesque&hellip:

Fler tips på burlesque kläder och dräkter

 • Röd Burlesque Kostymklänning för Dam

  Röd Burlesque Kostymklänning för Dam
  Ge liv å:t din inre diva med vå:r fantastiska rö:da burleska kostymklä:nning fö:r damer! Denna djä:rva och eleganta klä:nning ä:r det ultimata sä:ttet att sticka ut&hellip:

Burlesque dans

När burlesk lanserades på 1860-talet gjordes det som variténummer där lättklädda tjejer dansade och utförde små sketcher med fräcka skämt. In på 1900-talet tog erotiska dansinslag större plats och fram emot 1950/60-talet försvann burlesque i traditionell tappning.

Under 1990-talet väcktes denna dansform igen och kallas för Neo-Burlesque och är en form av lite mer glamourös striptease. Kända aktuella burleskartister är Dita von Teese.