60-talskläder

Att klä sig i en stil som hörde till 60-talet är lätt. Det mest typiska är hippiekulturen med härlig flower power men i Storbritannien blev mods en stark subkultur med tydlig klädkultur och band som The Rolling Stones och The Kinks.

Hippiekläder

Typiska hippiekläder består av ett par vida utsvängda byxor och en tröja med regnbågens färger. Toppa det med en härligt krullig peruk och ingen kan missta dig för något annat än en skön hippie som precis kommit hem från Woodstock. En groovy klänning i blommigt mönster passar också bra till 60-tals tema.

Populärt inom 60-talskläder

 • 60-tals Partytjej Maskeraddräkt - Small

  60-tals Partytjej Maskeraddräkt - Small
  Festa som om du befann dig i 60-talets glansdagar i denna läckra svartvita klänning. Gör succé i discolampans sken i denna snygga maskeraddräkt! 60-tals partytjej maskeraddräkt består av enschackrutig?
 • 60-tals Groovykille Maskeraddräkt - Medium

  60-tals Groovykille Maskeraddräkt - Medium
  Get your groove on!Vem vill inte vara den roligaste, hippaste och bäst utklädda personen på festen? Funderar du på vad du ska klä ut dig till? Varför inte bli killen som tar "The Groove" till festen.?
 • 60-tals Groovytjej Maskeraddräkt - X-Large

  60-tals Groovytjej Maskeraddräkt - X-Large
  60-talet var en tid som präglades av flower power, Beatles och hippies världen över. Här får du en maskeraddräkt som tar dig helt tillbaka till den tiden och oavsett om det?
 • 60-tals Hippie Maskeraddräkt - Small

  60-tals Hippie Maskeraddräkt - Small
  1960-talet var ett oerhört inflytelserik decennium för mode. Det var mycket inspiration från hippierörelsen med färglada färger, go-go stövlar, korta klänningar och roliga mönster. Denna 60-tals?

Fler tips på 60-talskläder

 • 60-tals Retro Girl Barn Maskeraddräkt - Small

  60-tals Retro Girl Barn Maskeraddräkt - Small
  Peace and love, baby! Ska din lilla prinsessa förflytta sig tillbaka till det glada 60-talet? Inga problem! Det här blommiga klänningen är svaret på dina flower power-drömmar!  60-tals Retro Girl?
 • 60-tals Rutig Klänning Maskeraddräkt - X-Small

  60-tals Rutig Klänning Maskeraddräkt - X-Small
  Återuppta och återupplev det härliga 60-talet och modet från det svängiga "Swinging Sixties" med denna dunderhärliga rutiga klänning som bara skriker 60-tal! Inta en plats under discolampans skimrande?
 • 60-tals Hippie Maskeraddräkt - X-Large

  60-tals Hippie Maskeraddräkt - X-Large
  Get your groove on! Med den här 60-talsoutfiten är det bara att slappna av, vara sig själv och flyta med strömmen. Att klippa sig och skaffa ett jobb kan man ju alltid göra nån annan dag.60-tals?
 • 60-tals Groovy Herr Maskeraddräkt - Standard

  60-tals Groovy Herr Maskeraddräkt - Standard
  Värm upp höfterna och dansa dig in på Hippiefesten klädd i den här otroliga dräkten. Perfekt för en 60-talsfest där du kan sprida kärlek och positiv energi var du än går. Peace, love, and party! 60-tals?
 • 60-tals Retro Girl Maskeraddräkt - Small

  60-tals Retro Girl Maskeraddräkt - Small
  Ge dig iväg till maskeraden och sprid dina lovord om fred, kärlek och favoritbandet Grateful Dead! Med den här färgsprudlande klänningen återupplever du ett svunnet 60-tal och kan leva hippie-drömmen?
 • 60-tals Psykedelisk Hippieklänning Maskeraddräkt - Small

  60-tals Psykedelisk Hippieklänning Maskeraddräkt - Small
  Med det glada 60-talet kommer även de glada kläderna. När en inbjudan till sommarens stora 60-talsfest dykt ner i brevlådan är det bara att svira om till den här snygga outfiten och du är redo för?
 • 60-tals Hippie Kvinna Maskeraddräkt - Small

  60-tals Hippie Kvinna Maskeraddräkt - Small
  Kliv in i tidsmaskinen och ta dig tillbaka till flower power-tiden med denna 60-tals dräkt! Kom ihåg, det handlar om kärlek och harmoni - så förbered dig på att sprida lite kärlek på maskeradfesten!?
 • 60-tals Hippieklänning Maskeraddräkt - Small

  60-tals Hippieklänning Maskeraddräkt - Small
  Lavalampor, Beatles och starten av IKEA - 60-talet gick ingen obemärkt förbi. Och när du nu blivit inbjuden till fest med just det temat så är det såklart den här stassen som åker på! 60-tals?
 • 60-tals Hippie Klänning Maskeraddräkt - Large

  60-tals Hippie Klänning Maskeraddräkt - Large
  Hippie-klänningen var  på 1960-talet var otroligt modern att bära. Det var mycket inspiration från hippierörelsen med färglada färger, go-go stövlar, korta klänningar och roliga mönster. Denna?
 • 60-tals Hippie Dam Maskeraddräkt - Small

  60-tals Hippie Dam Maskeraddräkt - Small
  Visa människorna på hippiefesten att du minsann har koll på hur man klädde sig back then på 60-talet när du kommer klädd i den här gudomligt snygga dräkten. Med sina vida ärmar och ben är den?
 • 60-tals Hippie Maskeraddräkt - Small

  60-tals Hippie Maskeraddräkt - Small
  Det går inte att vara arg och sur på någon som kommer klädd i den här färgglada maskeraddräkten. Vill du skapa leenden och fred är det alltså så här du ska gå klädd! Perfekt kostym till en?
 • 60-tals Flower Power Klänning Maskeraddräkt - XX-Large

  60-tals Flower Power Klänning Maskeraddräkt - XX-Large
  Ljuva 60-tal, då modet präglades av starka färger och blommiga mönster. Återupplev detta underbara årtionde med en tidstypisk klänning i gult. Medföljer gör en matchande keps!60-tals Flower Power?
 • 60-tals Rosa Flower Power Maskeraddräkt - Small

  60-tals Rosa Flower Power Maskeraddräkt - Small
  Vill du vara extra babelicious på nästa maskeradfest? Då är det bara att svira om till den här läckra klänningen. Som tagen direkt från 60-talets härliga garderob!60-tals Rosa Flower Power Maskeraddräkt?
 • 60-tals Flower Power Klänning Barn Maskeraddräkt - X-Large

  60-tals Flower Power Klänning Barn Maskeraddräkt - X-Large
  Låt ditt barn få kliva in i den färgglada världen av 60-talets Flower Power med denna underbara klänning! En underbar dräkt som garanterat kommer sno åt sig uppmärksamheten på kalaset. 60-tals?
 • 60-tals Groovy Lover Maskeraddräkt - Medium

  60-tals Groovy Lover Maskeraddräkt - Medium
  YEAH BABY YEAH! Ta dig tillbaka till 60-talets groovy era som hemlig agent iklädd denna fantastiska skrud! En helkul maskeradkostym till 60-talsfesten eller maskeraden med tv eller film som tema. Se bara?
 • 60-tals Hippie Dude Maskeraddräkt - Large

  60-tals Hippie Dude Maskeraddräkt - Large
  Groovy, man! I den här tidstypiska 60-talsoutfiten råder det inga tvivel om att dina hjärtefrågor rör peace i allmänhet och love i synnerhet. Direkt från Woodstock '69 dansar du in på maskeraden?
 • 60-tals Hippie Klänning Maskeraddräkt - XX-Large

  60-tals Hippie Klänning Maskeraddräkt - XX-Large
  Låt dig inspireras av 60-talets häftiga hippiekläder och svid om till en snygg hippie inför maskeraden. Med denna snygga hippiedräkt med häftigt mönster av psykedeliska virvlar kan du helt klart?
 • 60-tals Flower Power Kostym Maskeraddräkt - XX-Large

  60-tals Flower Power Kostym Maskeraddräkt - XX-Large
  Kasta dig tillbaka i tiden med denna fantastiska kostym och omfamna din inre hippie! Med färgglada blommor och en dos av både fred och kärlek, kommer du snabbt förvandlas till den ultimata flower power-entusiasten. 60-tals?
 • 60-tals Groovy Klänning Maskeraddräkt - Medium

  60-tals Groovy Klänning Maskeraddräkt - Medium
  Get your groove on med den här dundersnygga klänningen! Med sina färgglada färger och härliga mönster kommer du säkerligen hamna i blickfånget under 60-tals partyt. 60-tals Groovy Klänning Maskeraddräkt?
 • 60-tals Hippie Maskeraddräkt - Small

  60-tals Hippie Maskeraddräkt - Small
  Festa i flower power med den här underbara hippiedräkten! Släng upp ett peace-tecken, samla kompisgänget och ställ till en maskeradfest som endast kan jämföras med Woodstock 69! 60-tals Hippie?
 • 60-tals Hippiekille Maskeraddräkt - Small

  60-tals Hippiekille Maskeraddräkt - Small
  Flower Power!Att bli bjuden till en 60-tals fest är alltid roligt. Funderar du på vad du ska klä ut dig till? Varför inte bli killen som tar "Flower Power" till festen. Vår maskeraddräkt 60-tals?
 • 60-tals Hippie Maskeraddräkt - Standard

  60-tals Hippie Maskeraddräkt - Standard
  Peace man! Iklädd den här dräkten skapar du inte bara fred på jorden och kärlek för alla - men också en riktigt festlig stämning i sann 60-talsanda! På?
 • 60-tals Psychedelic Hippie Man Maskeraddräkt - Large

  60-tals Psychedelic Hippie Man Maskeraddräkt - Large
  Hur vet man att en hippiefest börjar närma sig, är det många som undrar? De första symptomen brukar vara att höfterna börjar komma in i gunget. Därefter börjar ordet "Peace" bli ett frekvent uttryck?
 • 60-tals Hippie Maskeraddräkt - XX-Large

  60-tals Hippie Maskeraddräkt - XX-Large
  Psykedeliska virvelvindar gör att du kommer i rätt stämning inför hippie-festen. Denna dräkt gör att även din klädsel hamnar i rätt stämning. Så nu kan du låta 60-talet inspirera dig till nästa?
 • Maskeraddräkt vuxna Limit Costumes Salome Sångare 60-talet 2 Delar

  Maskeraddräkt vuxna Limit Costumes Salome Sångare 60-talet 2 Delar
  ¡Om du tänker ordna ett stort kalas, så kan du hitta Maskeraddräkt vuxna Limit Costumes Salome Sångare 60-talet 2 Delar och annat Limit Costumes till bästa pris, för att skapa en unik och festlig miljö!. Typ: Maskeraddräkt vuxna. Modell: Sångare. Design: 60-talet. Antal delar: 2 Delar. Innehåller:. Skärp. Jumpsuit

Kläder för temafest 60-tal

1960-talet var ett årtionde då ungdomarna ledde modeutvecklingen genom att avvika från strikta klädkoder och modet blev mer vågat med kläder som visade mer hud än tidigare. Om du ska gå på en maskerad på tema 60-tal har vi här sammanställt en översikt med kläder och frisyrer för både killar och tjejer.

Kvinnornas mode på 1960-talet

En minikjol var ett måste i alla trendiga kvinnors garderob och med kort menas då att den slutar strax ovanför knäna. Klänningar och kjolar var raka och A-linjeformade men kunde vara i många olika färger, mönster och material. I början på årtiondet var det bleka pasteller men senare under andra halvan av 60-talet vågade man ta starkare färger och abstrakta mönster.

På fötterna bar kvinnor stövlar i olika längder och gärna med en hög klack. Som huvudbonad var det vanligt att ha någon form av hatt.

Herrmodet på 60-talet

Före 1960 var herrar klädda i väldigt prydliga kläder och nästan uteslutande i svart eller mörka färger. De unga killarna under 60-talet förändrade herrmodet mycket genom att våga bära färgstarka kläder. I Sverige var det många killar som köpte sig en arméjacka, tweedkavaj men en del vågade också bära slitna jeans och T-shirt.

60-talets hårfrisyrer

Hårmodet följde klädmodet och både killar och tjejer vågade ta ut svängarna i sina frisyrer. Hattmodet avtog vilket medförde att man kunde ha högre frisyrer och hårsprayen blev ett viktigt verktyg.B Beehive-frisyren blev populär och många killar gick till frisörsalongen för att få en Beatles-frisyr.

Sminket för din 70-tals outfit

En ikon från 1960-talet är Twiggy som med sina ditmålade underfransar och en förstärkt ögonglob skapade en supermodern sminktrend.

Rent generellt var ögonen i fokus för makeupen med mycket färg och olika linjeformer. Lösögonfransar var vanligt.