30-talskläder på maskerad

Flappermodet var populärt en bit in på 30-talet och det finns en del såna maskeradkläder att köpa. På filmduken kom Trollkarlen från Oz och där finns en del karaktärsdräkter du kan välja på som Dorothy och Fågelskrämman. Gillar du serietidningar kanske du vet att Tintin släpptes på 30-talet. Som kvinna kan du förflytta dig till 1930-talet med långa svarta handskar, solfjäder, en liten hatt och klänning. Killar - kolla in hur Fred Astair var klädd och du får en typisk bild av trettitalets herrmode.

Populärt inom 30-talskläder på maskerad

  • Kvinnlig Fågelskrämma Maskeraddräkt - XX-Large

    Kvinnlig Fågelskrämma Maskeraddräkt - XX-Large
    I regel skulle man inte bli glad av att få höra: Men du ser ju ut som en fågelskrämma! Men spatserar du in såhär på maskeraden skulle du bli sååå?
  • Kvinnlig Fågelskrämma Maskeraddräkt - Small

    Kvinnlig Fågelskrämma Maskeraddräkt - Small
    I regel skulle man inte bli glad av att få höra: Men du ser ju ut som en fågelskrämma! Men spatserar du in såhär på maskeraden skulle du bli sååå?

Vintage á la 30-talet

Under 30-talet rör sig modet från geometri till surrealism. Från att under 1920-talet jobbat mest med raka linjer kommer kläderna att få mer skruvade former. Ett typiskt inslag är att klänningarna hade så kallat Bias Cut där man syr plagget diagonalt istället för rakt.

Om du inte vill köpa färdiga maskeraddräkter kan du försöka hitta plagg från 30-talet på en vintagebutik. Här hittar du en bra clipbook på Pinterest gjord av Elsa Billgren.