Tyrolerhattar

Tyrolerhatten är ursprungligen en sporthatt från den Österrikiska delstaten Tyrolen. Hatten är i grön ullfilt och en äkta hatt har även en fjädervippa av vildsvinsborst. Vippan är klassiskt röd, men kan vara av andra färger.

För maskerad finns det billigare hattar som kan vara gjorda av andra material och ha andra sorters fjädrar. Hatten används som en del av dräkten under Oktoberfest, tillsammans med Lederhosen eller tyrolerklänning (Dirndl). Sätt på dig dina oktoberfestkläder och toppa med någon av tyrolerhattarna du hittar nedan och du är garanterat partyprisse nummer einz!

Populärt inom tyrolerhattar

Fler tips på tyrolerhattar

 • Tyrolerhatt Rosa med Rosett - One size

  Tyrolerhatt Rosa med Rosett - One size
  Lyft på hatten och glaset och utbringa en sk
 • Tyrolerhatt för Barn - One size

  Tyrolerhatt för Barn - One size
  Du borde köpa dig en tyrolerhatt, bara d&:auml
 • Tyrolerhatt Grå Mini - One size

  Tyrolerhatt Grå Mini - One size
  Gullig och stilfull på samma gång, det
 • Grön Tyrolerhatt

  Grön Tyrolerhatt
  Fint dekorerad tyrolerhatt med mönstrat band, fjäder och blomma. Kom utklädd i denna klassiska gröna hatt och ett par lederhosen till oktoberfesten. Sen kan du bara slå dig ner och käka en wurst och dricka en kall öl ur en sejdel. Finns i storleken: One size (hattens inre omkrets är 58 cm).
 • Tyrolerhatt, grön

  Tyrolerhatt, grön
  Det mest nödvändiga tillbehöret för oktoberfesten är denna typiskt gröna tyrolerhatt med fjäder. Släng på dig hatten och du är redo för den tyska folkfesten eller maskeraden i ett nafs. Hatten är även ypperlig supporterpryl när du ska se valfritt sportevenemang där Tyskland deltar.Hatten har en inre omkrets på 58 cm. 
 • Tyrolerhatt, grå

  Tyrolerhatt, grå
  Hatten mäter ca 58-59 cm i inre omkrets.
 • Mörkgrön Tyrolerhatt

  Mörkgrön Tyrolerhatt
  Fixa en snygg tyrolerdräkt eller ett par lederhosen till den här mörkgröna tyrolerhatten med fjäder. Hatten är gjord för vuxna men kan även passa barn om man lägger i lite vaddering. Fakta om Mörkgrön Tyrolerhatt: Tillverkad i 100% polyester. Finns i storleken: One size (hattens inre omkrets är 58 cm).
 • Tyrolerhatt grå filt

  Tyrolerhatt grå filt
  Hög tyrolerhatt som oftast är ett inträdeskrav på oktoberfesten. Festen blir alltid roligare när man vågar bjuda på sig själv och sätta på sig en skojig hatt. Finns i storleken: One size. Hattens inre omkrets är ca 58 cm. Man kan sätta i lite cykelhjälms vaddering om den skulle vara för stor.
 • Tyrolerhatt Med Topp

  Tyrolerhatt Med Topp
  En snygg, lite högre hatt som passar perfekt när det vankas oktoberfest!  Information om Tyrolerhatt Med Topp Material: polyesterfilt
 • Tyrolerhatt på diadem

  Tyrolerhatt på diadem
  Liten grå hatt på diadem med vita och blå detaljer samt fjädrar. Perfekt för oktoberfesten. 
 • Tyrolerhatt Blårutig

  Tyrolerhatt Blårutig
  Är det oktoberfest som står på schemat så tycker jag att du ska ha en tyrolerhatt i bayerskt tema. Denna blårutiga tyrolerhatt är i vuxenstorlek och den passar perfekt till ett par lederhosen. Fakta om Tyrolerhatt Blårutig: Tillverkad i 100% polyester. Finns i storleken: One size (hattens inre omkrets är ca 58 cm).
 • Diadem Med Tyrolerhatt

  Diadem Med Tyrolerhatt
  Kom in i den rätta stämningen på oktoberfesten med vårt fina diadem med tyrolerhatt. Den passar perfekt tillsammans med en vacker tyrolerklänning. Fakta om Diadem Med Tyrolerhatt: Finns i både blått och rött. Finns i storleken: One size (passar både vuxna & barn).
 • Tyrolerhatt Werner

  Tyrolerhatt Werner
  Det nödvändigaste tillbehöret för oktoberfesten måste ju vara tyrolerhatten! Här har du en riktigt sjyst sådan som kommer att göra succe.
 • Tyrolerhatt, blå/vit

  Tyrolerhatt, blå/vit
  En snygg klassisk hatt med snyggt blå/vitt rutmönster och en liten fjäder på sidan. De klassiska bavarian färgerna syns tydligt och hatten har hög kvalité.
 • Grå Tyrolerhatt Rosa/Vit

  Grå Tyrolerhatt Rosa/Vit
  Snygg oktoberfest hatt som är utsmyckad med snören som löper runtom och en blomma med fjädrar som sitter på sidan. Kombinera din tyrolerklänning med den här fina tyrolerhatten i filtmaterial! Fakta om Grå Tyrolerhatt Rosa/Vit: Tillverkad i 100% polyester. Finns i storleken: One size (hattens inre omkrets är ca 56 cm).
 • Diadem med tyrolerhatt

  Diadem med tyrolerhatt
  Tyrolerhatt som sitter på plats även om det är sent på kvällen och det är lite stormigt! På fest som till exempel maskerad eller Oktoberfest passar detta diadem och Tyrolerhatt i ett alldeles utmärkt.&hellip:
 • Mjuk Grå Tyrolerhatt

  Mjuk Grå Tyrolerhatt
  Funderar du på vad du ska ha på dig på Oktoberfesten? Fundera inte mer! Den här mjuka grå tyrolerhatten är precis vad du behöver. Helt i enlighet med Oktoberfesttema och i en härlig färg som passar de flesta outfits. Med den här tyrolerhatten kan du självsäkert kliva in på Oktoberfesten, som den vinnare du är. Spana även in våra coola lederhosen . Fakta om Mjuk Grå Tyrolerhatt: Material: Filttyg
 • Diadem Med Tyrolerhatt

  Diadem Med Tyrolerhatt
  Kaxigt sött diadem med en grå tyrolerhatt på toppen, perfekt för dig som inte vill gömma din snygga frisyr under en hatt. Med det här diademet sätter du din personliga touch på Oktoberfest-looken. Missa inte heller Oktoberfestdiademet med blågrå hatt .
 • Tyrolerhatt - Tyskt band

  Tyrolerhatt - Tyskt band
 • Tyrolerhatt

  Tyrolerhatt
  Ska man på oktoberfest eller till Tyskland så är det att föredra att ha på sig en sån här hatt.  Annars är du varken välkommen till Tyskland eller på festen (har vi hört)!
 • Tyrolerhatt - Grön med röd fjäder

  Tyrolerhatt - Grön med röd fjäder
  Grön tyrolerhatt med röd fjäder. Passar till Oktoberfest och andra passande utklädningar.
 • Brun Mini Tyrolerhatt med Band och Fjäder

  Brun Mini Tyrolerhatt med Band och Fjäder
  Söt brun oktoberfest mini-hatt som fästes på huvudet med två spännen under. Hatten är dekorerad med rött band och vit fjäder. Denna kan användas av både barn över tre år och vuxna.Vi har ett stort utbud av små och stora oktoberfesthattar som du kan välja mellan, till din oktoberfestkos
 • Ljus Grön Mini Tyrolerhatt med Band och Edelweiss

  Ljus Grön Mini Tyrolerhatt med Band och Edelweiss
  Ljusgrön oktoberfest mini-hatt som fästs på huvudet med två spännen under. Hatten är dekorerad med rött tvinnat band och vita edelweiss-blommor. Denna kan användas av både barn över tre år och vuxna.Vi har ett stort utbud av små och stora oktoberfesthattar som du kan välja mellan, till

Du borde köpa dig en tyrolerhatt

Stig Andersons klassiska låt om en tyrolerhatt är vanligt förekommande som allsång. Östen Warnebring framförde låten och så här går texten till musiken av Charly Niessen.

En dag var jag på turné
gjorde ingen stor succé.
Efteråt en arrangör klappa mej på axeln
kompis, sa han, vad du gör.

Du borde köpa dej en tyrolerhatt
bara därför att, locka fram ett skratt.
Du borde köpa dej en tyrolerhatt
för att få det litet glatt!

Vi behöver alla le.
Färger gör oss gladare.
Varje gång jag får min skatt,
tänker jag när dom min sista tolvskilling har tatt

Du borde köpa...

Världen styrs av kloka män,
ändå är den konstig an.
Bättre kan den bli en dag
alla statsmän kastar loss och slappnar av ett slag.

Du borde köpa...

Själv sa blir du en dag sur,
då är det din egen tur.
Därför ska du vara beredd
och med riktigt glada prylar rikligt vara försedd.

Du borde köpa...