Tyrolerhattar

Tyrolerhatten är ursprungligen en sporthatt från den Österrikiska delstaten Tyrolen. Hatten är i grön ullfilt och en äkta hatt har även en fjädervippa av vildsvinsborst. Vippan är klassiskt röd, men kan vara av andra färger.

För maskerad finns det billigare hattar som kan vara gjorda av andra material och ha andra sorters fjädrar. Hatten används som en del av klädseln vid Oktoberfest. Sätt på dig dina oktoberfestkläder och toppa med någon av tyrolerhattarna du hittar nedan och du är garanterat partyprisse nummer einz!

Populärt inom tyrolerhattar

 • Tyrolerhatt med Fjäder - One size

  Tyrolerhatt med Fjäder - One size
  Se till att matcha din fina lederhosendräkt till Oktoberfest med den klassiska tyrolerhatten!Hatten är av plastmaterial i grön färg med röda fjädrar och matchande band.Material: PlastOmkrets:?
 • Tyrolerhatt - One size

  Tyrolerhatt - One size
  Är det äntligen dags för den årliga oktoberfesten? Då måste du ju köpa dig en tyrolerhatt, bara därför att locka fram ett skratt! Tyrolerhatt är en grön hatt med en röd fjäder. Passar exempelvis?
 • Tyrolerhatt Mini på Diadem - One size

  Tyrolerhatt Mini på Diadem - One size
  Det går inte att fira Oktoberfest och dricka öl utan att också klä sig i en traditionsenlig utstyrsel! Med den här tyrolerhatten på huvudet kan du pimpla öl utan att riskera att hatten hamnar på?
 • Tyrolerhatt på Diadem Röd - One size

  Tyrolerhatt på Diadem Röd - One size
  Oktoberfest är ingenting utan rätt outfit, och vad är bättre än en hatt som inte kommer trilla av när du klunkar öl och dansar på borden i öltältet? Denna praktiska lilla mini-hatt sitter stadigt?

Fler tips på tyrolerhattar

 • Tyrolerhatt på Diadem Grå

  Tyrolerhatt på Diadem Grå
  Närmar det sig den stora oktoberfesten? Den sista detaljen för att sätta din outfit på plats är såklart att ditt huvud bör prydas av detta snygga oktoberfest-diadem! En grå liten hatt med fjädrar?
 • Tyrolerhatt på Diadem Grön

  Tyrolerhatt på Diadem Grön
  Saknar du en outfit till oktoberfest? Snabbt och enkelt kan du känna dig i stämning med detta snygga diadem! En grön liten hatt med fjädrar kommer att få dig att sticka ut bland gästerna. Tyrolerhatt?
 • Tyrolerhatt Tysk - One size

  Tyrolerhatt Tysk - One size
  Den tyskaste av tyska hattar - Tyrolerhatten, nu extra tysk i sitt klassiska utförande med brätte bestående av två rep i bavariska färger. Klockren hatt för dig som tycker om att dricka öl och?
 • Tyrolerhatt Med Topp

  Tyrolerhatt Med Topp
  En snygg, lite högre hatt som passar perfekt när det vankas oktoberfest!  Information om Tyrolerhatt Med Topp Material: polyesterfilt
 • Tyrolerhatt på diadem

  Tyrolerhatt på diadem
  Liten grå hatt på diadem med vita och blå detaljer samt fjädrar. Perfekt för oktoberfesten. 
 • Tyrolerhatt, grön med röd fjäder

  Tyrolerhatt, grön med röd fjäder
  Fira oktoberfesten ordentligt med en snygg grön tyrolerhatt med röda detaljer. Med denna på huvudet är du redo att skåla med stora ölsejdlar och fira skördetiden ordentligt.Är du bjuden eller bjuder du in till en Oktoberfest, se till att ha Tyrolerhatten redo när det är dags för festen.Denna gröna hatten med röda detaljer är i vuxenstorlek och har ett innermått på 58 cm.
 • Tyrolerhatt, grå med fjäder

  Tyrolerhatt, grå med fjäder
  Grå tyrolerhatt till oktoberfestenEn tyroler på oktoberfesten behöver ha en snygg tyrolerhatt på huvudet när hen ska skåla sin sejdel full med öl och denna grå tyrolerhatten från Butterick's är perfekt för att ta på sig när man kommer till festen.Den dekorerade grå hatten har tre snörband i tysklands färger och en fin fjäder fäst i sidan, precis den stilen tyrolerhatten ska ha. Bjud in till folkfest på oktoberfesten som vanligtvis firas mellan september och oktober. Oktoberfesten är en skördefest - Bjud på öl, korvar och äpplen för att fira att skördetiden äntligen är här.Tyrolerhatten har en inre omkrets på ca 60 cm.
 • Tyrolerhatt, grå/grön

  Tyrolerhatt, grå/grön
  Prost! Nu är det dags att skåla de stora oktoberfest-sejdlarna och dricka den gyllene ölen. Det är skördetider och då ska man dricka gott och fira med en tyrolerhatt på huvudet. Denna gråa hatten är dekorerad med två fina gröna snören runt och passar utmärkt till alla härliga oktoberfester.Tyrolerhatten har ett innermått på 58 cm och passar bäst på vuxna. Se till att ha hatten redo för höstens största ölfest.
 • Tyrolerhatt, blå

  Tyrolerhatt, blå
  En blå tyrolerhatt är en traditionell hatt från Tyrolen i Österrike eller Tyskland, vanligtvis associerad med folkmusik och folkmusikfester. Den här specifika hatten är blå i färgen och har gulddetaljer som ger den ett lyxigt och festligt utseende.På sidan av hatten finns en stor fjäder, som ger den ett unikt och uttrycksfullt utseende. Fjädern är möjligen i fin matchande färg med hatten.Den här hatten är perfekt för att bära på tyrolerfester eller andra festliga tillfällen där man vill skapa en traditionell och festlig stämning.Tyrolerhatten är unisex och passar alla.
 • Tyrolerhatt - Grön med röd fjäder

  Tyrolerhatt - Grön med röd fjäder
  Grön tyrolerhatt med röd fjäder. Passar till Oktoberfest och andra passande utklädningar.

Du borde köpa dig en tyrolerhatt

Stig Andersons klassiska låt om en tyrolerhatt är vanligt förekommande som allsång. Östen Warnebring framförde låten och så här går texten till musiken av Charly Niessen.

En dag var jag på turné
gjorde ingen stor succé.
Efteråt en arrangör klappa mej på axeln
kompis, sa han, vad du gör.

Du borde köpa dej en tyrolerhatt
bara därför att, locka fram ett skratt.
Du borde köpa dej en tyrolerhatt
för att få det litet glatt!

Vi behöver alla le.
Färger gör oss gladare.
Varje gång jag får min skatt,
tänker jag när dom min sista tolvskilling har tatt

Du borde köpa...

Världen styrs av kloka män,
ändå är den konstig an.
Bättre kan den bli en dag
alla statsmän kastar loss och slappnar av ett slag.

Du borde köpa...

Själv sa blir du en dag sur,
då är det din egen tur.
Därför ska du vara beredd
och med riktigt glada prylar rikligt vara försedd.

Du borde köpa...

ilead