Tyrolerhattar

Tyrolerhatten är ursprungligen en sporthatt från den Österrikiska delstaten Tyrolen. Hatten är i grön ullfilt och en äkta hatt har även en fjädervippa av vildsvinsborst. Vippan är klassiskt röd, men kan vara av andra färger.

För maskerad finns det billigare hattar som kan vara gjorda av andra material och ha andra sorters fjädrar. Hatten används som en del av dräkten under Oktoberfest, tillsammans med Lederhosen eller tyrolerklänning (Dirndl). Sätt på dig dina oktoberfestkläder och toppa med någon av tyrolerhattarna du hittar nedan och du är garanterat partyprisse nummer einz!

Populärt inom tyrolerhattar

 • Tyrolerhatt med Fjäder - One size

  Tyrolerhatt med Fjäder - One size
  Se till att matcha din fina lederhosendräkt till Oktoberfest med den klassiska tyrolerhatten!Hatten är av plastmaterial i grön färg med röda fjädrar och matchande?
 • Tyrolerhatt - One size

  Tyrolerhatt - One size
  Grön hatt med röd fjäder. Passar exempelvis dig som ska klä ut dig till Robin Hood eller Peter Pan. One size (vuxenstorlek). Innermått: ca 58 cm.
 • Tyrolerhatt Spetsig - One size

  Tyrolerhatt Spetsig - One size
  Tysk tyrolerhatt med en liten twist, den är nämligen en högre och spetsigare variant än den klassiska tyrolerhatten. Snygg hatt, dekorerad med en fjäder i brättet och två?
 • Tyrolerhatt Grå Mini - One size

  Tyrolerhatt Grå Mini - One size
  Gullig och stilfull på samma gång, det är tyrolerhatten det! Fäst den mitt på skallen, på sidan eller bak och fram - den blir snygg oavsett!Tyrolerhatt Grå?

Fler tips på tyrolerhattar

 • Tyrolerhatt på Diadem Röd - One size

  Tyrolerhatt på Diadem Röd - One size
  Oktoberfest är ingenting utan rätt outfit, och vad är bättre än en hatt som inte kommer trilla av när du klunkar öl och dansar på borden i öltältet? Denna?
 • Diadem med Tyrolerhatt - One size

  Diadem med Tyrolerhatt - One size
  Ingen riktig oktoberfest utan den obligatoriska tyrolerhatten! Här har vi en grå, vit, blå och gul variant med festliga fjädrar och söta blommor. Tuttinuttig som den är?
 • Diadem med Tyrolerhatt - One size

  Diadem med Tyrolerhatt - One size
  Diadem eller tyrolerhatt, diadem eller tyrolerhatt... Varför inte båda? Det kan du få med detta stiliga diadem med en liten grå tyrolerhatt på toppen! En utmärkt huvudbonad?
 • Tyrolerhatt Tysk - One size

  Tyrolerhatt Tysk - One size
  Den tyskaste av tyska hattar - Tyrolerhatten, nu extra tysk i sitt klassiska utförande med brätte bestående av två rep i bavariska färger. Klockren hatt för dig som?
 • Tyrolerhatt Mini på Diadem - One size

  Tyrolerhatt Mini på Diadem - One size
  Det går inte att fira Oktoberfest och dricka öl utan att också klä sig i en traditionsenlig utstyrsel! Med den här tyrolerhatten på huvudet kan du pimpla öl utan att?
 • Diadem Med Tyrolerhatt

  Diadem Med Tyrolerhatt
  Kom in i den rätta stämningen på oktoberfesten med vårt fina diadem med tyrolerhatt. Den passar perfekt tillsammans med en vacker tyrolerklänning. Fakta om Diadem Med Tyrolerhatt: Finns i både blått ,rött och rosa. Finns i storleken: One size (passar både vuxna & barn).
 • Tyrolerhatt, grön med röd fjäder

  Tyrolerhatt, grön med röd fjäder
  Fira oktoberfesten ordentligt med en snygg grön tyrolerhatt med röda detaljer. Med denna på huvudet är du redo att skåla med stora ölsejdlar och fira skördetiden ordentligt.Är du bjuden eller bjuder du in till en Oktoberfest, se till att ha Tyrolerhatten redo när det är dags för festen.Denna gröna hatten med röda detaljer är i vuxenstorlek och har ett innermått på 58 cm.
 • Tyrolerhatt, grå med fjäder

  Tyrolerhatt, grå med fjäder
  Grå tyrolerhatt till oktoberfestenEn tyroler på oktoberfesten behöver ha en snygg tyrolerhatt på huvudet när hen ska skåla sin sejdel full med öl och denna grå tyrolerhatten från Butterick's är perfekt för att ta på sig när man kommer till festen.Den dekorerade grå hatten har tre snörband i tysklands färger och en fin fjäder fäst i sidan, precis den stilen tyrolerhatten ska ha. Bjud in till folkfest på oktoberfesten som vanligtvis firas mellan september och oktober. Oktoberfesten är en skördefest - Bjud på öl, korvar och äpplen för att fira att skördetiden äntligen är här.Tyrolerhatten har en inre omkrets på 52 cm.
 • Diadem Med Tyrolerhatt

  Diadem Med Tyrolerhatt
  Kaxigt sött diadem med en grå tyrolerhatt på toppen, perfekt för dig som inte vill gömma din snygga frisyr under en hatt. Med det här diademet sätter du din personliga touch på Oktoberfest-looken. Missa inte heller Oktoberfestdiademet med blågrå hatt .
 • Tyrolerhatt Blårutig

  Tyrolerhatt Blårutig
  Är det oktoberfest som står på schemat så tycker jag att du ska ha en tyrolerhatt i bayerskt tema. Denna blårutiga tyrolerhatt är i vuxenstorlek och den passar perfekt till ett par lederhosen. Fakta om Tyrolerhatt Blårutig: Tillverkad i 100% polyester. Finns i storleken: One size (hattens inre omkrets är ca 58 cm).
 • Grön Tyrolerhatt

  Grön Tyrolerhatt
  Fint dekorerad tyrolerhatt med mönstrat band, fjäder och blomma. Kom utklädd i denna klassiska gröna hatt och ett par lederhosen till oktoberfesten. Sen kan du bara slå dig ner och käka en wurst och dricka en kall öl ur en sejdel. Finns i storleken: One size (hattens inre omkrets är 58 cm).
 • Diadem Med Tyrolerhatt

  Diadem Med Tyrolerhatt
  Kom in i den rätta stämningen på oktoberfesten med vårt fina diadem med tyrolerhatt. Den passar perfekt tillsammans med en vacker tyrolerklänning. Fakta om Diadem Med Tyrolerhatt: Finns i både blått ,rött och rosa. Finns i storleken: One size (passar både vuxna & barn).
 • Tyrolerhatt på diadem

  Tyrolerhatt på diadem
  Liten grå hatt på diadem med vita och blå detaljer samt fjädrar. Perfekt för oktoberfesten. 
 • Mörkgrön Tyrolerhatt

  Mörkgrön Tyrolerhatt
  Fixa en snygg tyrolerdräkt eller ett par lederhosen till den här mörkgröna tyrolerhatten med fjäder. Hatten är gjord för vuxna men kan även passa barn om man lägger i lite vaddering. Fakta om Mörkgrön Tyrolerhatt: Tillverkad i 100% polyester. Finns i storleken: One size (hattens inre omkrets är 58 cm).
 • Diadem Med Tyrolerhatt

  Diadem Med Tyrolerhatt
  Kom in i den rätta stämningen på oktoberfesten med vårt fina diadem med tyrolerhatt. Den passar perfekt tillsammans med en vacker tyrolerklänning. Fakta om Diadem Med Tyrolerhatt: Finns i både blått ,rött och rosa. Finns i storleken: One size (passar både vuxna & barn).
 • Grå Tyrolerhatt Rosa/Vit

  Grå Tyrolerhatt Rosa/Vit
  Snygg oktoberfest hatt som är utsmyckad med snören som löper runtom och en blomma med fjädrar som sitter på sidan. Kombinera din tyrolerklänning med den här fina tyrolerhatten i filtmaterial! Fakta om Grå Tyrolerhatt Rosa/Vit: Tillverkad i 100% polyester. Finns i storleken: One size (hattens inre omkrets är ca 56 cm).
 • Grå Tyrolerhatt Blå/Vit

  Grå Tyrolerhatt Blå/Vit
  På med Tyrolerhatten och få fart på Oktoberfesten! Eller varför inte som huvudbonad på Tysklandsresan, eller kanske på temafesten på jobbet. Kombinera med lederhosen och där ser man, jawohl!
 • Tyrolerhatt, svart med fjäder

  Tyrolerhatt, svart med fjäder
  Äntligen oktoberfest med allt som det innebär! Skåla glasen och posera på foton med fin svart tyrolerhatt som är dekorerad med tysklands färger. Tyrolerhatten har ett mjukt band på insidan som gör att den sitter skönt på huvudet och du kan skåla och leva dig in i festen.När det är dags för skördetider ska det skålas med sejdlar och du ska vara klädd i tyrolerkläder och hatt. Tyrolerhatten har ett innermått på ca 58 cm och passar bäst på vuxna. Se till att ha hatten redo för höstens största ölfest.
 • Tyrolerhatt grå filt

  Tyrolerhatt grå filt
  Hög tyrolerhatt som oftast är ett inträdeskrav på oktoberfesten. Festen blir alltid roligare när man vågar bjuda på sig själv och sätta på sig en skojig hatt. Finns i storleken: One size. Hattens inre omkrets är ca 58 cm. Man kan sätta i lite cykelhjälms vaddering om den skulle vara för stor.
 • Tyrolerhatt, blå

  Tyrolerhatt, blå
  En blå tyrolerhatt är en traditionell hatt från Tyrolen i Österrike eller Tyskland, vanligtvis associerad med folkmusik och folkmusikfester. Den här specifika hatten är blå i färgen och har gulddetaljer som ger den ett lyxigt och festligt utseende.På sidan av hatten finns en stor fjäder, som ger den ett unikt och uttrycksfullt utseende. Fjädern är möjligen i fin matchande färg med hatten.Den här hatten är perfekt för att bära på tyrolerfester eller andra festliga tillfällen där man vill skapa en traditionell och festlig stämning.Tyrolerhatten är unisex och passar alla.
 • Tyrolerhatt, grön

  Tyrolerhatt, grön
  Grön tyrolerhatt till oktoberfestenDet mest nödvändiga tillbehöret för oktoberfesten är denna typiskt gröna tyrolerhatt med fjäder. Släng på dig hatten och du är redo för den tyska folkfesten eller maskeraden i ett nafs. En fullfjädrad tyroler är inte komplett utan sin hatt med fjäder.Hatten är även ypperlig supporterpryl när du ska se valfritt sportevenemang där Tyskland deltar.Hatten har en inre omkrets på 58 cm. 
 • Tyrolerhatt - Grön med röd fjäder

  Tyrolerhatt - Grön med röd fjäder
  Grön tyrolerhatt med röd fjäder. Passar till Oktoberfest och andra passande utklädningar.

Du borde köpa dig en tyrolerhatt

Stig Andersons klassiska låt om en tyrolerhatt är vanligt förekommande som allsång. Östen Warnebring framförde låten och så här går texten till musiken av Charly Niessen.

En dag var jag på turné
gjorde ingen stor succé.
Efteråt en arrangör klappa mej på axeln
kompis, sa han, vad du gör.

Du borde köpa dej en tyrolerhatt
bara därför att, locka fram ett skratt.
Du borde köpa dej en tyrolerhatt
för att få det litet glatt!

Vi behöver alla le.
Färger gör oss gladare.
Varje gång jag får min skatt,
tänker jag när dom min sista tolvskilling har tatt

Du borde köpa...

Världen styrs av kloka män,
ändå är den konstig an.
Bättre kan den bli en dag
alla statsmän kastar loss och slappnar av ett slag.

Du borde köpa...

Själv sa blir du en dag sur,
då är det din egen tur.
Därför ska du vara beredd
och med riktigt glada prylar rikligt vara försedd.

Du borde köpa...

ilead