Plommonstop & Bowlerhattar

Ett plommonstop är en rund, hård hatt som bland annat Charlie Chaplin, Helan & Halvan och Mary Popppins har setts iklädd. Hatten kan också kallas för bowlerhatt eller kubb. Clowner kan bära hatten, då är den ofta i en glad färg och kanske dekorerad med blommor. Det klassiska plommonstopet är dock helsvart eller brunt. Här listar vi först och främst de billiga plommonstopen som duger till maskerad.

Populärt inom plommonstop & bowlerhattar

 • Plommonstop

  Plommonstop
  One size. Hattens inre omkrets är ca 58 cm. Det går att sätta i cykelhjälmsvaddering om hatten skulle vara för stor.
 • Svart Bowlerhatt med Resårkant på Insidan

  Svart Bowlerhatt med Resårkant på Insidan
  Svart bowlerhatt med band, som har resårkant på insidan. Resårkanten gör att den sitter komfortabelt på dig med liten eller stor omkrets runt huvudet.I London betraktades bowlerhatten som en hatt&hellip:
 • Svart Lux Bowlerhatt i Satin Pyntad med Band

  Svart Lux Bowlerhatt i Satin Pyntad med Band
  Svart bowlerhatt i god kvalitet pyntad med band. Hatten är gjord av 100% polyester med en resår-kant på insidan. Resår-kanten gör att den sitter komfortabelt på dig med liten eller stor omkrets runt&hellip:
 • Svart Charlie Chaplin Inspirerad Bowlerhatt med Satinband

  Svart Charlie Chaplin Inspirerad Bowlerhatt med Satinband
  Vi förknippar alla denna typ av hatt med Charlie Chaplin. I dag blir bowlerhatten använd till kostymer, vardags och fest. Den ses som en moderätt och populär accessoar till outfiten.Svart Charlie Chaplin&hellip:

Fler tips på plommonstop & bowlerhattar

 • Guldfärgad Bowlerhatt med Satängband

  Guldfärgad Bowlerhatt med Satängband
  Guldfärgad glittrande bowlerhatt dekorerad med satängband. Ha den till din show kostym tillsammans med andra tillbehör.
 • Silverfärgad Bowlerhatt med Satängband

  Silverfärgad Bowlerhatt med Satängband
  Silverfärgad glittrande bowlerhatt dekorerad med satängband. Ha den till din show kostym tillsammans med andra tillbehör.

Äkta plommonstop

En äkta hatt av typen plommonstop är gjord på kaninhår eller finare kvalitet av lammull. Den ska ha en hård rundad krona och kan ha ett dekorativt band med eventuella detaljer.

Det var i mitten på 1800-talet som den första bowlerhatten sågs och den togs då fram specifikt till de brittiska soldaterna. Under senare hälften av det århundradet spreds hatten till arbetarklassen och sen vidare uppåt till medel- och överklass. Plommonstopet har med andra ord gjort en riktig klassresa!

För den som vill köpa en äkta vara är det hattmärken som Kangol, Bailey, Stetson och Jaxon som gäller. Ibland har Hatstore denna typ av hatt på lager.