Pirathattar

Här hittar du pirathattar, sjörövarhattar och bandanas till din utklädnad som pirat. Vissa är pirathatt kombinerat med peruk och ögonlapp. Vill du vara en elak sjörövare, kolla då in Kapten Kroks stora sjörövarhatt och klicka dig vidare för att se hattstorlekar för barn och vuxna.

Populärt inom pirathattar

 • Pirathatt Läderlook Deluxe - One size

  Pirathatt Läderlook Deluxe - One size
  Har du haft ett par lyckade plundringsrundor ska du självklart slå till på en exklusiv pirathatt!Pirathatt Läderlook Deluxe är trekantsformad i brunspräcklig och autentisk?
 • Pirathatt Brun Deluxe - One size

  Pirathatt Brun Deluxe - One size
  Läcker trekantsformad pirathatt i brun läderlook till dig som inte nöjer dig med vilken pirathatt som helst!One size (vuxenstorlek).
 • Svart Pirathatt - One size

  Svart Pirathatt - One size
  Har du haft turen med dig under de senaste plundringarna? Slå då till på en ny pirathatt i svart! En pirat utan sin hatt är nämligen ingen riktig pirat - precis som ett?
 • Pirathatt Dam med Fjäder - One size

  Pirathatt Dam med Fjäder - One size
  Svart och elegant pirathatt i typiskt vikt utförande med svarta spetsdetaljer, fjädrar och tjusiga röda knytband på sidorna.Ultimata huvudbonaden för alla vackra piratdamer!One?

Fler tips på pirathattar

 • Pirathatt med Hår - One size

  Pirathatt med Hår - One size
  Brun pirathatt i tyg med tillhörande röd scarf och dreadlocks. Obs! Bild missvisande, hatten är enfärgad i brun färg. One size (vuxenstorlek).
 • Pirathatt med Hår Barn - One size

  Pirathatt med Hår Barn - One size
  Ljusbrun, trekantsformad pirathatt i läderlook med pärlor och bruna dreads. Ett måste till din lilla pirat där hemma! One size (barnstorlek).
 • Pirathatt i Papp - 10-pack

  Pirathatt i Papp - 10-pack
  Har ett gäng av små pirater invaderat din borg för att ha ett hejdundrande kalas? Förse dem alla med en varsin pirathatt för att hålla dem på gott humör. Annars vet man inte vad för bus som kan?
 • Pirathatt med Flätor Deluxe - One size

  Pirathatt med Flätor Deluxe - One size
  Ska du ut och plundra fartyg tillsammans med dina vänner? Eller är det dags att leva sig in i Jack Sparrow karaktären med en flaska rom.. Oavsett syfte så kommer du känna dig?
 • Pirathatt Svart med Bandana - One size

  Pirathatt Svart med Bandana - One size
  Yarrr! Tuff pirathatt i svart tryckt med den klassiska piratsymbolen dödskallen med benknotor, guldtrim samt röd hängande bandana. Det givna valet till piratfesten!One size (vuxenstorlek).?
 • Karibisk Pirathatt - One size

  Karibisk Pirathatt - One size
  Karibisk pirathatt med flätat hår och pärlor.One size (vuxenstorlek).
 • Pirathatt och Ögonlapp - One size

  Pirathatt och Ögonlapp - One size
  En pirat måste ha sina accessoarer! Vik bara ut hatten, placera den på huvudet - och du är redo för skattjakter och plundringar.Pirathatt och Ögonlapp består av en?
 • Glasögon med Pirathatt - One size

  Glasögon med Pirathatt - One size
  För varje Halloweenfest är det knepigt att fundera vad man ska klä ut sig. Man gjorde så bra klädnad förra gången och vill göra bättre ifrån sig i år,?
 • Pirathatt, plysch

  Pirathatt, plysch
  Välkommen till den fängslande piratvärlden med vår mjuka pirathatt för vuxna! Denna unika hatt är inspirerad av den tidlösa designen av Napoleons ikoniska huvudbonad, med en svart bas prydd av lyxiga guldkanter som strålar av makt och prestige. Mitt fram på hatten tronar en mystisk dödskalle, som omedelbart skapar en känsla av fara och äventyr - perfekt för en obesegrad piratkaptens image!Men det stannar inte där. Hatten har ett rött bandana-liknande band, smidigt integrerat i designen, vilket inte bara garanterar en bekväm och säker passform utan också lägger till en extra touch av rebellisk charm. Detta band framkallar bilderna av svunna sjörövartider, där modiga och frispråkiga pirater seglade de sju haven i jakten på skatter och ära.Oavsett om du är på väg till en temafest, karneval eller halloweenfirande, är denna pirathatt det ultimata tillbehöret för att fullända din pirat- eller Napoleonlook.
 • Svart Tricorn Pirathatt med Kors

  Svart Tricorn Pirathatt med Kors
  Ligger piratkostymen klar hemma eller redan i varukorgen och du känner att du har glömt något? Kanske det är denna? :)Stilig pirathatt i svart och pyntad med kors.
 • Svart Admiral/Pirat Tricorn Hatt

  Svart Admiral/Pirat Tricorn Hatt
  Svart pirat / admiralhatt med "tricorn" form som du kan använda till admiral- eller piratdräkt.
 • Vit Tricorn Hatt med Guldfärgad Kant

  Vit Tricorn Hatt med Guldfärgad Kant
  Vit tricorn hatt dekorerad med guldfärgad kant. Ha den till din piratkostym eller andra karaktärer.
 • Pirathatt med kant, fjäder och dödskallar

  Pirathatt med kant, fjäder och dödskallar
  Svart pirathatt med guldfärgade kanter, svart fjäder och vita dödskallar på sidorna.
 • Svart Pirathatt med broderade kanter och rosett

  Svart Pirathatt med broderade kanter och rosett
  Stilig pirathatt som alla damer bör ha till sin piratkostym. Svart hatt med guldkanter dekorerad med vita broderikanter och röd rosett på sidan.
 • Svart Pirathatt med Guldfärgad Kant och Rosetter

  Svart Pirathatt med Guldfärgad Kant och Rosetter
  Svart pirathatt utsmyckad med en guldfärgad kant och röda rosetter. Använd denna till din piratdräkt tillsammans med andra maskeradtillbehör.

Trekantig hatt inte bara för pirater

Den trekantiga hatten (tricorn) är inte bara något som pirater burit. Det är en generell sjömanshatt som var populär på grund av bekväma formen och att den höll vatten borta från ansiktet.

Hatten var på modet under 1700-talet och kunde variera i storlek och stil. Trekantiga hattar bars då även av landkrabbor som en civil huvudbonad men också av militärer.

Trekantsformen på hatt kan du idag se vid offentliga tillställningar inom adliga och rojalistiska kretsar. Anti-rojalister kanske tycker de är pirater, så då passar det väl att kalla hatten för pirathatt även då ;)

Kända pirater med sjörövarhatt att klä ut sig till

Det har funnits många grymma pirater som verkat under 1500-talet. En brutal pirat, finansierad av brittiska drottningen, var Francis Drake. Han anföll och plundrade alla spanska besittningar han kom över. Den klassiska piratflaggan uppfanns av en fransk pirat som hette Emanuel Wynne. Dödskallen och de korslagda benknotorna skulle avskräcka fienden redan innan ett sjöslag började.

Den första filmpiraten som alla kommer att tänka på är nog Jack Sparrow från Disneys filmserie Pirates of the Caribbean. Andra exempel på piratfilmer är Peter Pan och Cutthroat Island med Geena Davis. Om du ska klä ut dig till pirat kanske du har några lumpiga kläder hemma och det enda du saknar är en bra pirathatt?

ilead