Pirathattar

Här hittar du pirathattar, sjörövarhattar och bandanas till din utklädnad som pirat. Vissa är pirathatt kombinerat med peruk och ögonlapp. Vill du vara en elak sjörövare, kolla då in Kapten Kroks stora sjörövarhatt och klicka dig vidare för att se hattstorlekar för barn och vuxna.

Populärt inom pirathattar

 • Pirathatt Läderlook Deluxe - One size

  Pirathatt Läderlook Deluxe - One size
  Har du haft ett par lyckade plundringsrundor ska du självklart slå till på en exklusiv pirathatt!Pirathatt Läderlook Deluxe är trekantsformad i brunspräcklig och autentisk?
 • Pirathatt Svart med Guldkant - One size

  Pirathatt Svart med Guldkant - One size
  Vad är ett piratskepp utan en pirat, och vad är en pirat utan sin hatt? Du ser. Säkerheten, eller farorna, på de sju haven kan spåras tillbaka till punkten där allt börjar?
 • Pirathatt Brun Deluxe - One size

  Pirathatt Brun Deluxe - One size
  Läcker trekantsformad pirathatt i brun läderlook till dig som inte nöjer dig med vilken pirathatt som helst!One size (vuxenstorlek).
 • Svart Pirathatt - One size

  Svart Pirathatt - One size
  Har du haft turen med dig under de senaste plundringarna? Slå då till på en ny pirathatt i svart! En pirat utan sin hatt är nämligen ingen riktig pirat - precis som ett?

Fler tips på pirathattar

 • Pirathatt med Flätor Deluxe - One size

  Pirathatt med Flätor Deluxe - One size
  Ska du ut och plundra fartyg tillsammans med dina vänner? Eller är det dags att leva sig in i Jack Sparrow karaktären med en flaska rom.. Oavsett syfte så kommer du känna dig?
 • Pirathatt och Ögonlapp - One size

  Pirathatt och Ögonlapp - One size
  En pirat måste ha sina accessoarer! Vik bara ut hatten, placera den på huvudet - och du är redo för skattjakter och plundringar.Pirathatt och Ögonlapp består av en?
 • Pirathatt med Hår - One size

  Pirathatt med Hår - One size
  Brun pirathatt i tyg med tillhörande röd scarf och dreadlocks. Obs! Bild missvisande, hatten är enfärgad i brun färg. One size (vuxenstorlek).
 • Svarta Pirathattar i Papp - 8-pack

  Svarta Pirathattar i Papp - 8-pack
  Piratkalas utan pirathattar? Knappast! Ta hem detta lekfulla åttapack och låt barnen själva vika, pyssla och dekorera hattarna efter eget tycke!Svarta Pirathattar i Papp inkluderar åtta stycken svarta?
 • Pirathatt Svart med Bandana - One size

  Pirathatt Svart med Bandana - One size
  Yarrr! Tuff pirathatt i svart tryckt med den klassiska piratsymbolen dödskallen med benknotor, guldtrim samt röd hängande bandana. Det givna valet till piratfesten!One size (vuxenstorlek).?
 • Karibisk Pirathatt - One size

  Karibisk Pirathatt - One size
  Karibisk pirathatt med flätat hår och pärlor.One size (vuxenstorlek).
 • Glasögon med Pirathatt - One size

  Glasögon med Pirathatt - One size
  För varje Halloweenfest är det knepigt att fundera vad man ska klä ut sig. Man gjorde så bra klädnad förra gången och vill göra bättre ifrån sig i år,?
 • Pirathatt Vit med Guldkant - One size

  Pirathatt Vit med Guldkant - One size
  Vad är ett piratskepp utan en pirat, och vad är en pirat utan sin hatt? Du ser. Säkerheten, eller farorna, på de sju haven kan spåras tillbaka till punkten där allt börjar?
 • Pirathatt Dam med Fjäder - One size

  Pirathatt Dam med Fjäder - One size
  Svart och elegant pirathatt i typiskt vikt utförande med svarta spetsdetaljer, fjädrar och tjusiga röda knytband på sidorna.Ultimata huvudbonaden för alla vackra piratdamer!One?
 • Pirathatt med Hår Barn - One size

  Pirathatt med Hår Barn - One size
  Ljusbrun, trekantsformad pirathatt i läderlook med pärlor och bruna dreads. Ett måste till din lilla pirat där hemma! One size (barnstorlek).
 • Pirathatt Med Dreads

  Pirathatt Med Dreads
  Grym pirathatt med fina dreadlocks. Klä ut dig till Captain Jack Sparrow eller den välkände piraten Kapten Svartskägg. I vilket fall som helst kommer din utklädnad bli en succé om du väljer att köpa denna läckra pirathatt med dreads. Finns i storleken: One size. Det går att tråkla med nål och tråd om hatten skulle vara för stor.
 • Svart Pirathatt Med Tyll

  Svart Pirathatt Med Tyll
  Du blir ingen riktig pirat förrän du har en snygg pirathatt och det kan vi hjälpa dig med. Köp den här pirathatten med tyll till din piratklänning så kommer du bli snyggast på partyt! Fakta om Svart Pirathatt Med Tyll: Tillverkad i 100% polyester. Finns i storleken: One size (Hattens inre omkrets är ca 56 cm).
 • Mini Pirathatt

  Mini Pirathatt
  Mindre variant av pirathatt för kvinnor som sitter fast uppe på huvudet med hårspännen. Enkel och stilig accessoar när du vill bli extra snygg till piratfesten. Mini Pirathatt är en trekantsformad minihatt med vackra utsmyckningar. Fakta om Mini Pirathatt: Sitter fast med hårspännen.
 • Kvinnlig Pirathatt

  Kvinnlig Pirathatt
  Det finns inget som lutar åt att man vill klä ut sig till en skäggig och tandlös pirat när man kan välja att klä ut sig till den här skönheten. Kvinnlig piratthatt omfattar en mjuk och oval formad piratt med snygga detaljer i form av guld, rött band och spets runt kanterna. Ett riktigt snyggt komplement till en läcker piratklänning. Finns i storleken: One size (vuxenstorlek). Kan även passa barn.
 • Pirathatt Med Rött Band

  Pirathatt Med Rött Band
  Fantastisk skön pirathatt i mjukt tyg som passar både vuxna och barn. Framtill sitter ett döskalletryck och ett rött band om hänger ner. Har du en vacker piratklänning eller piratdräkt i dina ägor så blir den här sjörövarhatten ett klockrent komplement. Finns i storleken: One size (passar både vuxna & barn). Skulle den vara för stor så går det att spänna åt den med det röda bandet.
 • Pirathatt med döskalle

  Pirathatt med döskalle
  Pirathatt med guldkant och ett vitt döskalle märke. Passar perfekt till alla sorters pirat utstyrslar. Finns i storleken: One size (passar både barn och vuxna), ca 56 cm i omkrets.
 • Pirathatt Med Ögonlapp

  Pirathatt Med Ögonlapp
  Snygg pirahatt i sammet med fastsydd papegoja och medföljande ögonlapp som passar perfekt till pirat- och sjörövarkalaset. Hatten är tillverkad i tyg och är därför skön att bära hela kvällen. Finns i storleken: One size. Hatten har resår och är lite töjbar, omkretsen är mellan 54 cm och 57 cm.
 • Pirathatt

  Pirathatt
  Snygg svart pirathatt i sammet med rött sidenband och guldkant. Passar perfekt till party och maskerader med pirat-, sjörövar- och sjötema. Finns i storleken: One size. Hattens inre omkrets är ca 60 cm. Det går att tråkla med nål och tråd om hatten skulle vara för stor.
 • Röd Pirathatt Med Fjäder

  Röd Pirathatt Med Fjäder
  Omvandla dig själv till en riktigt läcker pirat med med den röda pirathatten med fjäder. Det är inte alla pirater som får bära en lika snygg hatt som denna, oftast är piraternas hattar slitna och trasiga efter all plundring som de gjort. Komplettera pirat utklädnaden med den röda pirathatten med fjäder! Finns i storleken: One size. Det går att tråkla med nål och tråd om hatten skulle vara för stor.
 • Brun Pirathatt

  Brun Pirathatt
  En pirathatt ska inte se sprillans ny ut, den ska vara lite sliten och se ut som om den har varit med på en resa över de sju haven. Snygg pirathatt i trekantsform och slitet läderimitation med ett svart band som hänger ner över axeln. Den är tillverkad i mjukt material och har en väldigt bekväm passform. Finns i storleken: One size (vuxenstolek som passar de flesta).
 • Trekantig Pirathatt Med Silver

  Trekantig Pirathatt Med Silver
  Kom utklädd som en pirat till maskeradfesten med den här stiliga pirathatten för vuxna. Perfekt att komplettera till din piratdräkt. Fakta om Trekantig Pirathatt Med Silver: Tillverkad i 100% polyester. Finns i storleken: One size (Hattens inre omkrets är ca 58 cm). Skulle den vara för stor så går det att stoppa i vaddering för en bättre passform.
 • Trekantig Pirathatt Med Guld

  Trekantig Pirathatt Med Guld
  Beställ hem pirathatt med guld till din snygga piratdräkt så får du en fulländad pirat utklädnad. Fakta om Trekantig Pirathatt Med Guld: Tillverkad i 100% polyester. Finns i storleken: One size (Hattens inre omkrets är ca 58 cm). Skulle den vara för stor så går det att stoppa i vaddering för en bättre passform.
 • Vit Tricorn Hatt med Guldfärgad Kant

  Vit Tricorn Hatt med Guldfärgad Kant
  Vit tricorn hatt dekorerad med guldfärgad kant. Ha den till din piratkostym eller andra karaktärer.
 • Svart Pirathatt med broderade kanter och rosett

  Svart Pirathatt med broderade kanter och rosett
  Stilig pirathatt som alla damer bör ha till sin piratkostym. Svart hatt med guldkanter dekorerad med vita broderikanter och röd rosett på sidan.
 • Svart Pirathatt med Guldfärgad Kant och Rosetter

  Svart Pirathatt med Guldfärgad Kant och Rosetter
  Svart pirathatt utsmyckad med en guldfärgad kant och röda rosetter. Använd denna till din piratdräkt tillsammans med andra maskeradtillbehör.
 • Pirathatt med kant, fjäder och dödskallar

  Pirathatt med kant, fjäder och dödskallar
  Svart pirathatt med guldfärgade kanter, svart fjäder och vita dödskallar på sidorna.

Trekantig hatt inte bara för pirater

Den trekantiga hatten (tricorn) är inte bara något som pirater burit. Det är en generell sjömanshatt som var populär på grund av bekväma formen och att den höll vatten borta från ansiktet.

Hatten var på modet under 1700-talet och kunde variera i storlek och stil. Trekantiga hattar bars då även av landkrabbor som en civil huvudbonad men också av militärer.

Trekantsformen på hatt kan du idag se vid offentliga tillställningar inom adliga och rojalistiska kretsar. Anti-rojalister kanske tycker de är pirater, så då passar det väl att kalla hatten för pirathatt även då ;)

Kända pirater med sjörövarhatt att klä ut sig till

Det har funnits många grymma pirater som verkat under 1500-talet. En brutal pirat, finansierad av brittiska drottningen, var Francis Drake. Han anföll och plundrade alla spanska besittningar han kom över. Den klassiska piratflaggan uppfanns av en fransk pirat som hette Emanuel Wynne. Dödskallen och de korslagda benknotorna skulle avskräcka fienden redan innan ett sjöslag började.

Den första filmpiraten som alla kommer att tänka på är nog Jack Sparrow från Disneys filmserie Pirates of the Caribbean. Andra exempel på piratfilmer är Peter Pan och Cutthroat Island med Geena Davis. Om du ska klä ut dig till pirat kanske du har några lumpiga kläder hemma och det enda du saknar är en bra pirathatt?